الياس حضرتي، قائممقام حزب اعتماد ملي روز گذشته با حضور در شهر قم با نماينده تهران آيتالله العظمي صانعي و همچنين دبير و اعضاي شوراي مركزي حزب اعتماد ملي استان قم ديدار و گفتوگو كرد. او در ديدار با اعضاي شوراي مركزي حزب اعتماد ملي استان قم با تاكيد بر اينكه بايد برويم به سمت احياي فضيلتهاي فراموش شده و نميتوانيم بخشي از فضيلتها را داشته باشيم، گفت: «نميتوانيم مثل باد اين طرف و آن طرف بچرخيم. بايد اصولي داشته باشيم، مثل كروبي كه براساس ارزشها و چارچوبي كه دارد حرف ميزند. ما نميتوانيم خط امام و انقلاب را كنار بگذاريم. اينها جزو ارزشهاي ماست.»
قائممقام حزب اعتماد ملي ادامه داد: «در حزب اعتماد ملي اينطور نيست كه از بالا چيزي ديكته شود به پايين. از پايين بايد ديكته شود. همه بايد كمك كنند كه چطور حركت كنيم. آيا بايد تكرار مكررات باشد كه بقيه احزاب اصلاحطلب ميكنند يا بايد نياز و مشكلات مردم و نيازهاي زمان را بشناسيم و مسووليت جديدي برعهده بگيريم؟ عمل صالح حزب چيست؟»
او در ادامه گفت: «چه ميتوانيم بكنيم؟ اعتماد ملي ميخواهد براي درازمدت تئورياش را تنظيم كند؛ در تنظيم اين تئوري و استراتژي، همه بايد مسوولانه با عنايت به صحبتهاي امام و رهنمودهاي شهدا، باتوجه به مقتضيات زمان و مكان، عمل كند.»
نماينده مردم تهران، ري و شميرانات در مجلس شوراي اسلامي به سوالي درباره مساله حصر پاسخ داد: «درباره حصر يكي از مسووليتهايي كه براي خودم پس از حضور در مجلس تعريف كردم مساله حصر بود. روز انتخابات مردم ريختند گفتند از شما ميخواهيم كروبي و موسوي را آزاد كنيد، گفتم من كه مسوول قضايي نيستم كه كسي را آزاد كنم اما قول پيگيري ميدهم. از آن روز با
20 نفر ملاقات كردم. اين افراد در حدي تاثير داشتند. كميته پيگيري حصر را هم بعد از
15 ملاقات، فعال كردم.»قائممقام حزب اعتماد ملي توضيح داد: «گفتم باتوجه به اختيارات اين افراد، تدابيري تنظيم كنيم و به تعدادي اجازه رفت و آمد به محل حصر بدهيد. اول قبول نكردند و بعد داستانهاي مختلف پيش آمد، الان آقاي كروبي هفتهاي دو ملاقات دارد. آقاي موسوي هم افراد غير از خانواده را قبول نكردند اما خواهر و برادرشان ميروند و ميآيند. برخي اقوام رفت و آمد دارند. بنا اين است كه فعلا اصل حصر را حفظ كنند اما نظام نياز دارد اين مساله حل شود چراكه خسارت براي نظام و اعتبار براي موسوي و كروبي است. رفع حصر باعث وحدت هم ميشود.»
او با اشاره به انتخابات، تاكيد كرد: «ما براي انتخابات 98 و براي انتخابات 1400 برنامه داريم.
حضرتي درباره انتخابات و حمايت از روحاني هم گفت: «درباره روحاني كه گفتند چك سفيد داديم، بايد شرايط زمان را تحليل كنيد. سال 88 برخي بهانه پيدا كردند كه ريشه خط امام و اصلاحات را برنند. كسي جرات نداشت مجلس ترحيم بگذارد، دعاي كميل عادي نميگذاشتند. در آن شرايط گفتيم آقاي فلاني كه كلاس بصيرت ميگذاري ما هنوز زندهايم. اصلاحات هنوز زنده است.»
روحاني در مرحله دوم اشتباهات اساسي كرد
اين نماينده مجلس ادامه داد: «كسي را كه يك ميليون راي داشت حمايت كرديم 20 ميليون راي آورد. اصلا زماني نبود كه بگوييم فلان شرط داريم. فقط بايد خودمان را اثبات ميكرديم و از شرايط بحراني كه كشور دچارش شده بود عبور ميكرديم. يك عده هنوز زندان بودند، يك عده رفته بودند و شرايط سختي بود. روحاني در دور اول كارش هم بد كار نكرد. اما خب يك سقفي وجود دارد براي كار. اما در مرحله دوم روحاني اشتباهات اساسي كرد و فكر كرد كه اگر فرمان را بچرخاند، ميتواند هر دو طرف را داشته باشد. نميدانست هر روز غسل هم بكند نميپذيرندش چون شكل كار را قبول ندارند.»
حضرتي با اشاره به اينكه هنوز درباره مسائل اوليه مثل شادي و موسيقي كه 40 سال پيش بايد حل ميشد مشكل داريم، گفت: بدبختي است كه اگر امام جمعه يك شهر از موسيقي حمايت ميكند خوشحالي ميكنيم و ذوق ميكنيم.
قائممقام حزب اعتماد ملي ادامه داد: «در كنار اين، آنچه جاي نگراني و گله دارد، اين است كه اصلاحطلبها بايد خودشان را منسجم ميكردند و مباحث و طرحهايشان را براي اداره كشور تدوين ميكردند اما نكردند. شما كه سالها وزير بودي و اهل مطالعه هم هستي بنشين بنويس، با مردم صحبت بكن. اصلاحطلبها نميتوانند ناگهان پشت روحاني را خالي كنند. يك راهش نامه هفتگي درباره اقدامات درست و غلط دولت است و با مردم صحبت كنيم، بگوييم دولت در اين زمينه درست عمل كرد، در اين زمينه غلط عمل كرد. اين را هم به دولت بدهيم و هم مردم. ما بايد براي نقدها برنامه هم بدهيم. اين كار را اصلاحطلبها نيامدند پاي كار اما لازم است برنامه و نقشه داشته باشيم.»
مشكل ظريف دولت و واعظي بود نه افراد ديگر
به گفته او، در حال حاضر براندازان تندروي نظام در خارج و براندازان تندروي دولت در داخل، در جاهايي به اشتراك رسيدهاند و دولت را ميزنند؛ به اينها بيعرضگي دولت را هم اضافه كنيد. شرايط اقتصادي كشور شرايط جنگي است. اما آيا شرايط جنگي را دولت حس ميكند؟ دولت هيچ تفاوتي نميبيند. ظريف ميگويد مشكل من دولت و واعظي است نه افراد ديگر.
آيتالله صانعي: آنچه انسان را به بدبختي ميكشاند حب ثروت و حب قدرت است
آيتاللهالعظمي صانعي هم در اين ديدار با قائممقام دبيركل حزب اعتمادملي و جمعي از اعضاي شوراي مركزي اين حزب با بيان اينكه دعا كنيد خدا به شما و به ملت كمك كند و شما بتوانيد به ملت خدمت كنيد، گفت: «آنچه انسان را به بدبختي ميكشاند حب ثروت و حب قدرت است. در مورد برخي افراد من نميگويم كاري بكنند، حداقل همراهي نكنند. خيليها را ميبينيم كه با برخي كارهاي نادرست همراهي ميكنند. من 50 سال مدرسه فيضيه رفتم، ناگهان گفتند ديگر نبايد بياييد. خب آنجا وقف عام است. با چه استدلالي ميگوييد فلاني نبايد بيايد؟»
او ادامه داد: «اين چند روز بعد از انتشار فيلم نماز خواندن آقاي موسوي برخي ميآيند ميپرسند آيا كسي كه روي صندلي نماز بخواند، ميتواند پيشنماز شود؟ خب اين سوال شيطاني است؛ الهي كه نيست. معتقدم در حال حاضر نگه داشتن دين از نگه داشتن سرب گداخته در كف دست سختتر است.»
بعد از سخنان آيتالله صانعي، الياس حضرتي با بيان اينكه حامل سلام و پيام تشكر خانواده آقاي كروبي بهخاطر نامه اخير ايشان است، در پاسخ به سوال آيتالله صانعي درباره قانون جديد انتخابات توضيح داد: «يكي از ويژگيهاي قانون جديد، استاني شدن انتخابات است كه در مجلس ششم رد شد اما اين بار نمايندگان شوراي نگهبان اين موضوع را پذيرفتهاند و به اين ترتيب كانديدايي كه در شهرستان 15درصد آرا را آورده در استان آرايش محاسبه ميشود و در واقع نماينده استان ميشود. بخش مهم اين قانون نقش دادن به احزاب است و هر كانديدا اسمش ميتواند فقط در يك ليست باشد مگر اينكه به كلي مستقل وارد انتخابات شود. مطلب جديد اين بود كه نمايندگان سه دوره متوالي بيشتر نتوانند در مجلس حضور يابند و برداشت اين بود كه حضور چهار دوره متوالي در مجلس يك رانت معروفيت ايجاد ميكند.»