اخبار
پيامهاي شي جين پينگ خطاب به رهبري و رييسجمهور
چن شيائو دنگ، معاون وزير امور خارجه چين بعدازظهر روز گذشته با محمدجواد ظريف ديدار و گفتوگو كرد. به گزارش ايسنا، در اين ديدار وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با ديرينه، مهم، دوستانه و همهجانبه خواندن روابط ايران و چين بر توسعه و تعميق اين روابط تاكيد كرد. ظريف با اشاره به تنوع و فراواني ظرفيتها و امكانات دو كشور بر اراده جمهوري اسلامي ايران جهت گسترش روابط دو ملت تاكيد كرد. معاون وزير امور خارجه چين نيز با ارايه پيامهاي كتبي جداگانه شي جين پينگ، رييسجمهور چين خطاب به مقام معظم رهبري و رييسجمهوري اسلامي ايران، سفر رييس مجلس شوراي اسلامي به چين را مهم و موفقيتآميز خواند و بر اهميت و گسترش روابط راهبردي ايران و چين تاكيد كرد. آقاي دنگ افزود: رييسجمهور چين بر حفظ و تقويت روابط با ايران تاكيد دارند و دستورات لازم را به همه بخشهاي دولتي در چين صادر كردهاند.
بررسي ممنوعيت اقدام نظامي عليه ايران در كنگره
دو سناتور امريكايي روز گذشته از تصميم خود براي ارايه طرحي به كنگره خبر دادند كه در صورت تصويب رييسجمهور امريكا را از صدور فرمان اقدام نظامي عليه ايران بدون دريافت مجوز خاص از كنگره منع ميكند. به گزارش فارس، تام يودال سناتور دموكرات ايالت نيومكزيكو و ريچارد دوربين سناتور دموكرات ايالت ايلينويز در يادداشتي مشترك در نشريه «واشنگتنپست» دولت اين كشور را به تلاش براي جنگافروزي عليه ايران به بهانههاي واهي متهم كرده و نوشتهاند كه كنگره بايد با تصويب قانون تازهاي با چنين تلاشي مقابله كند. اين دو سناتور در همين يادداشت خبر دادهاند كه به زودي بار ديگر طرح موسوم به «قانون پيشگيري از جنگ غيرقانوني با ايران» را با حمايت گروهي از سناتورهايي از هر دو حزب به سنا ارايه ميكنند. يودال و دوربين مهر ماه امسال براي اولين بار اين طرح را در سنا ارايه كردند اما به واسطه آنكه تنها چند ماه تا پايان دوره سنا باقي مانده بود و دولت و كنگره امريكا نيز در مورد بودجه با يكديگر درگير بودند، اين طرح در نوبت بررسي قرار نگرفت. مشابه اين طرح در مجلس نمايندگان امريكا نيز مطرح شده بود كه آن طرح نيز به دلايل مشابه بررسي نشد. بر اساس قوانين امريكا در صورتي كه با پايان يك دوره كنگره طرحي تصويب نشود، آن طرح در دوره بعد كنگره از دستور كار خارج ميشود اما حاميان آن ميتوانند آن را مجددا به كنگره ارايه كنند.هنوز متن پيشنويس طرح تازه اين دو سناتور امريكايي منتشر نشده اما متني كه به دوره پيشين سنا ارايه شده بود، تأكيد داشت كه بر اساس قانون اساسي ايالات متحده كنگره تنها مرجعي است كه ميتواند عليه كشوري اعلام جنگ كند و قوه مجريه براي چنين اقدامي ابتدا بايد از كنگره مجوز دريافت كند.
تمديد تحريمهاي حقوق بشري اروپا عليه ايران
منابع رسانهاي امريكايي اعلام كردهاند كه اتحاديه اروپا، تحريمهاي خود عليه يك نهاد و ۸۲ شهروند ايراني به اتهام «نقض حقوقبشر» را براي يك سال ديگر تمديد كرده است. به گزارش ايسنا، راديو ليبرتي به نقل از «منابع آگاه» اعلام كرد، سفيران كشورهاي اتحاديه اروپا تحريمها عليه يك نهاد و ۸۲ ايراني را در ششم مارس(15 اسفند) به مدت يك سال ديگر تمديد كردهاند. طبق اين تحريمها، اموال اين نهاد و افراد مورد تحريم بلوكه شده و ويزاي اين اشخاص باطل خواهد گشت. اين تحريمها از سال ۲۰۱۱ اعمال شدهاند و به طور سالانه تمديد ميشوند. بنا بر اين گزارش، تمديد رسمي اين تحريمها ظرف هفتههاي آتي توسط وزراي اتحاديه اروپا ابلاغ خواهد شد.
استقبال ايران از گفتوگوهاي ملي در ونزوئلا
محسن بهاروند، دستيار وزير امور خارجه و مديركل امريكاي وزارت خارجه كشورمان كه روز سهشنبه به منظور گفتوگو با مقامات روسيه در خصوص تحولات ونزوئلا به مسكو سفر كرده، روز گذشته با «باريسنكو گئورگي يوگنيوويچ» مديركل امريكاي شمالي و «آلكساندر شتينين» مديركل امريكاي جنوبي وزارت خارجه روسيه ديدار و گفتوگو كرد. بهاروند همچنين در گفتوگويي با خبرنگاران عنوان كرد: من در اين سفر سعي ميكنم با بخش امريكاي لاتين و امريكاي شمالي روسيه مذاكراتي را داشته باشم. ما و روسيه مواضع مشتركي داريم فقط ما و روسيه نيستيم بسياري از كشورها هستند كه مخالف يكجانبهگرايي امريكا در روابط بينالملل هستند. وي افزود: ما مخالف اين هستيم كه منشور ملل متحد زير پا گذاشته شود، اصولي مثل عدم مداخله در امور داخلي كشورها و تهديد به توسل زور در روابط بينالملل براي ما قابل قبول نيست و روسيه نيز همين طرز تفكر را دارد و كشورها ديگر نيز اينگونه هستند.
به گزارش فارس، بهاروند عنوان كرد: در مسكو سعي ميكنم با همتايان روسي خود از طرف وزارت خارجه گفتوگوهايي را انجام دهم كه حمايت از اصول حقوق بينالملل و اصول مبنايي روابط بينالملل را به شكلي عملياتيتر و روشنتر با يكديگر مطرح و سعي ميكنيم ضمن اينكه يك موضع سياسي مشترك در قبال اين اعمال داريم، ببينيم چه كمكهاي ديگري ميتوانيم انجام دهيم كه حداقل از گسترش اينگونه اعمال توسط امريكا جلوگيري به عمل آيد. وي خاطرنشان كرد: دولت ونزوئلا پيشنهادي براي مخالفان خودش دارد كه پيشنهاد معقولي است و فكر ميكنيم اپوزيسيون بايد به اين پيشنهاد تن دهد و آن اين است كه با دولت ونزوئلا گفتوگوي سياسي داشته باشند و بين ونزوئلاييها اين گفتوگو باشد نه اينكه ديگران دخالت كنند و اين موضع ثابت ايران در اينگونه موارد بوده است.