• 1404 جمعه 19 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4324 -
  • 1397 پنج‌شنبه 16 اسفند

تراكم همه‌چيز و اين روزهاي آخر

نيوشا طبيبي

۱- اسفند كه مي‌آيد ريتم زندگي در همه ايران تند‌تر مي‌شود. ترافيك تهران متراكم‌تر و ميزان عصبانيت پشت فرمان بعضي از همشهريان بالاتر مي‌رود. انگار در 11 ماه گذشته از ياد برده بوديم كه نوروز و پايان سالي در راه است و در نتيجه همه كارها جمع شده براي اين روزها. در اين تراكم كار اگر با خشونت و عصبانيت و تندي و نامهرباني بخواهيم كار خود را راه بيندازيم، مي‌توانيد تصور فرماييد كه چگونه شهري خواهيم داشت؟ ويراژ دادن و عمليات محيرالعقول رانندگان عصباني عصرها در اتوبان‌هاي شلوغ زيادتر از هميشه شده. همچنين است فريادهاي موتور سواران و فحاشي‌ها.

۲- عده‌اي از همشهريان سالمند ما، براي جابه‌جايي در شهر پشت فرمان خودروي شخصي‌شان مي‌نشينند. طبيعي است كه كنش و واكنش آنها هنگام رانندگي از جوان‌ها كندتر است. بوق زدن ممتد پشت سر آنها، از كنار خودروشان و مويي و به تندي گذشتن، آنها را آزرده و دستپاچه مي‌كند. به جا آوردن آداب شهروندي راه و رسمي دارد، يكي از آنها اطاعت بي‌چون و چرا از قوانين رانندگي و به جا آوردن حقوق ديگران و رعايت حال سالخوردگان و كودكان و افراد داراي مشكلات حركتي است. با اين اوصاف كسي كه معيارهاي معمول در راه و رسم رانندگي را به جا نمي‌آورد، فردي نامودب و بي‌خبر از وظايف شهروندي به چشم مي‌آيد.

۳- خط عابرپياده قطعا براي آراستن كف خيابان رسم نشده. اين خطوط جانمايي قانون معروف «حق تقدم با عابرپياده است.» هستند و يادآور آنكه انسان بر ماشين مقدم است. كرامت و احترام به انسان ايجاب مي‌كند كه حق عابران پياده با دقت و وسواس از سوي رانندگان رعايت شود. غم‌انگيز است كه بسياري از رانندگان هيچ حقي براي پياده‌ها قائل نيستند و آنها را ناديده مي‌گيرند و پشت خط‌هاي عابرپياده نمي‌ايستند. ۴- نوروز در پيش است و عده زيادي براي سفرها برنامه‌ريزي مي‌كنند. در اين سفرها شهرهاي ناديده را فراموش نكنيد. خوشبختانه در بسياري از روستاها و شهرهاي كشور امكان اقامت در خانه‌هاي بومگردي با قيمت مناسب و شرايط مطلوب مهياست و مي‌توان از اين امكان به خوبي استفاده كرد. سفر به خراسان به ويژه شهر تاريخي گناباد تجربه بي‌مانندي است. قنات اين شهر نقش بسيار مهمي در برپايي تمدن ايراني داشته؛ بايد گفت كه اگر اين قنات نبود تخت جمشيد و پاسارگادي برپا نمي‌شد. بازديد از اين شاهكار مهندسي نياكان ما درهاي جديدي را به روي شما خواهد گشود. هنگام بازديد از قنات قصبه گناباد، موبايل‌ها را كنار بگذاريد و سلفي نگيريد، با چشم باز و نگاهي ژرف اين سازه عظيم تمدن ساز را ببينيد.

۵- خريد كردن از توليدكنندگان محلي موجب رونق كسب و كار در شهرهاي كوچك و روستاها مي‌شود. بسياري از محصولات با كيفيت خوردني و صنايع دستي را مي‌توان از اين توليد كنندگان تهيه كرد. شبكه منظم حمل و نقل اتوبوسي كه در سراسر كشور موجود است مي‌تواند در اسرع وقت محصول خريداري شده را به دست شهرنشينان برساند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون