• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4369 -
  • ۱۳۹۸ شنبه ۲۸ ارديبهشت

محمد فيضي؛ عضو هيات رييسه فراكسيون اميد مجلس:

در شأن نمايندگان نيست كه رياست يك نماينده را خط قرمز خود بدانند

باتوجه به مشخص شدن زمان برگزاري انتخابات هيات رييسه مجلس، آخرين وضعيت فراكسيون اميد از چه قرار است؟

كميته‌اي به اين منظور در فراكسيون تشكيل شده و دوستان در حال ارزيابي ابعاد مختلف مساله هستند. در حال حاضر صحبت‌هاي اوليه انجام شده و مباحثي را در اين رابطه كه براي هركدام از 13 كرسي هيات رييسه، اعم از رييس، نواب، دبيران و ناظران چگونه عمل كنيم، مطرح شده اما هنوز فراكسيون اميد به اجماعي كامل و مشخص نرسيده و بحث‌ها كماكان ادامه دارد. به هر حال در سال‌هاي قبل هم شاهد بوديم كه اين مسائل در روزهاي پاياني تعيين‌تكليف مي‌شود. شايد حفظ وضع موجود يا افزايش كرسي‌هاي هيات رييسه از جمله اهداف اصلي هر سه فراكسيون باشد اما براي اينكه ببينيم در عمل چه خواهد شد، بايد منتظر بمانيم.

گفته شد كميته‌اي نيز در اين رابطه در فراكسيون اميد تشكيل شده است. اين كميته تاكنون چه اقداماتي داشته است؟

بله، كميته انتخابات هيات رييسه تشكيل شده و بحث‌هاي خود را نيز آغاز كرده اما در نهايت بايد در هر سه سطح هيات رييسه، شوراي مركزي و مجمع عمومي فراكسيون بحث كنيم و به تصميم نهايي برسيم.

اخيرا سخنگوي فراكسيون مستقلين ولايي در اظهارنظري عجيب، رياست لاريجاني را خط قرمز اين فراكسيون عنوان كرده و مشخصا به آقاي عارف نيز توصيه كرده كه وارد رقابت نشود؛ چراكه به زعم اين نماينده مجلس، عدم رقابت با لاريجاني، به صلاح آقاي عارف است.

اين صحبت‌ها درست نيست. به هر حال هر نماينده‌اي حق دارد براي هر كرسي و سمتي در پارلمان كانديدا شود. به نظرم اين دست اظهارنظرها در شأن نمايندگان نيست و درست نيست كه بگويند رياست يك فرد، خط قرمز است. فراموش نكنيم كه اگر در دوره قبل هم آقاي حاجي‌بابايي، رييس فراكسيون نمايندگان ولايي و ديگر اصولگرايان دست به آن استراتژي لحظه آخر نمي‌زدند و برخلاف آيين‌نامه رسما به نفع لاريجاني كناره‌گيري نمي‌كردند، آقاي عارف با راي خوبي كه داشت، مي‌توانست بالاتر از رقبا قرار گيرد و با اين حال نيز با حضور خود در انتخابات نشان داد كه وزن هر فراكسيون در مجلس چگونه است. فراكسيون اميد، بزرگ‌ترين فراكسيون مجلس است اما باوجود آنكه داراي اكثريت است، اكثريت مطلق نداشته و نمي‌تواند بدون نياز به راي يكي از دو فراكسيون ديگر اهداف خود را به‌تنهايي محقق كند.

در انتخابات سال پيش زمزمه‌هايي از ائتلاف استراتژيك اميد با اصولگرايان درفراكسيون نمايندگان ولايي مطرح شد كه البته اصلاح‌طلبان در نهايت حاضر به اين ائتلاف نشدند و گفتند كه برخلاف اهداف اصلاحات است. آيا امسال صحبتي از ائتلاف با ديگر فراكسيون‌ها مطرح شده است؟

تا به حال كه اين مهم عملي نشده اما به هر حال دوستان در حال ارزيابي هستند كه يا ليست مستقل بدهند يا با ديگر فراكسيون‌ها وارد ائتلاف شوند. بنابراين هنوز بايد منتظر بمانيم. اما به هر حال اينكه فراكسيون اميد سعي مي‌كند وضع موجود را حفظ كند يا حتي رياست مجلس را به دست بياورد يا تعداد كرسي‌هاي هيات رييسه را افزايش دهد، موفقيتي حاصل شده‌است.

باتوجه به اينكه اين آخرين انتخابات
هيات رييسه در مجلس دهم است، آيا نتايج اين راي‌گيري در انتخابات مجلس يازدهم تاثيرگذار خواهد بود؟

البته نمي‌توان گفت كه بي‌تاثير است اما به نظر بنده، انتخابات مجلس يازدهم چندان تاثيري از راي‌گيري‌هاي درون پارلمان نمي‌گيرد. در واقع موافق نيستم كه بگوييم انتخابات مجلس يازدهم تابعي از انتخابات هيات رييسه است، چراكه متاسفانه در كشور ما، انتخابات حزبي و جرياني نيست. شما نبايد فقط به تهران نگاه كنيد. در بسياري از شهرستان‌ها مباحث منطقه‌اي و محلي است كه نتايج انتخابات را رقم مي‌زند و اين درحالي است كه تعداد بسياري از 290 نماينده، از شهرستان‌هاي كوچك مي‌آيند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون