هشدار «فائو» درباره تغيير الگوي تغذيه
در كشورهاي آسيايي
سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) درباره تغيير الگوي تغذيه و افزايش چاقي در ميان مردمان كشورهاي آسيايي هشدار داد. به گزارش «اعتماد» و به نقل از «فائو» كشورهاي عضو منطقه آسيا- اقيانوسيه فائو در حاشيه كنفرانس اخير سطح عالي اين سازمان در شهر رُم، با برگزاري نشستي تخصصي موانع گرسنگي، همچون شهرنشيني، نابرابري، چاقي و بلاياي طبيعي را بررسي كردند. چهارم تيرماه، «خوزه گرازيانو داسيلوا» مديركل سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در سخناني با اشاره به وضعيت گرسنگي در منطقه آسيا- اقيانوسيه، گفت: «آسيا همواره بزرگترين منطقه فائو از نظر جمعيت، وسعت اراضي و تعداد افراد داراي سوءتغذيه بوده است.» مديركل فائو با بيان اينكه طي ساليان اخير فقر و گرسنگي در چين به ميزان زيادي كاهش يافته است، از اينكه چنين پيشرفتي در تمامي كشورهاي بزرگ به دست نيامده است، ابراز تاسف كرد. گرازيانو داسيلوا با اشاره به افزايش پديده چاقي در منطقه اقيانوسيه، هشدار داد كه اين مساله به تغيير الگوي تغذيه مردم از غذاهاي سالمِ سنتي - شامل ميوهها و گياهان محلي - به سوي مصرف غذاهاي ارزان وارداتي همچون چيپس و ديگر خوراكيهاي مصنوعي مرتبط است. به گفته او چنين سوءتغذيهاي – چاقي و گرسنگي – «دو جنبه يك قضيه» هستند. «كوندهاوي كاديرسان» دستيار مدير كل فائو و نماينده عالي اين سازمان در منطقه آسيا- اقيانوسيه هم در اين نشست گفت: «عوامل مختلفي وجود دارند كه مبارزه با گرسنگي را در آسيا- اقيانوسيه تضعيف ميكنند.» كاديرسان با اشاره به افزايش بلاياي طبيعي، توزيع نابرابر درآمد و تاثير تجمعي فشارها و تنشها بر منابع طبيعي، تصريح كرد كه فشار اين عوامل بيش از همه بر آسيبپذيرترين اقشار و گروههاي در معرض ناامني غذايي وارد ميشود. نماينده عالي فائو در منطقه آسيا- اقيانوسيه در خصوص مساله چاقي گفت كه اين پديده علاوه بر كشورهاي منطقه اقيانوسيه در تمامي زيرمنطقهها خصوصا در مراكز شهري رخ داده است. به گفته او لازم است كه بيش از پيش بر مشكلات تغذيهاي شهري تمركز شود. كاديرسان با اشاره به تاكيد صورت گرفته بر مساله حق برخورداري از غذا در قوانين اساسي كشورهاي ايران، بنگلادش، هند و نپال، اعلام كرد كه كشورهاي كامبوج، ميانمار، فيليپين و ويتنام اقداماتي را در راستاي تامين حمايت اجتماعي با توجه به مساله امنيت غذايي و ايجاد تابآوري در مقابل بلاياي طبيعي در پيش گرفتهاند. به گفته نماينده عالي فائو در منطقه آسيا - اقيانوسيه، بسياري از كشورهاي اين منطقه به عنوان بخشي از راهبردهاي خود در زمينه تامين غذا، راههاي مختلفي را براي استفاده از گونههاي خوراكي كمتر استفاده شده همچون ارزن، سورگوم و سيبزميني شيرين - كه به «غذاهاي هوشمند آينده» موسوم هستند - در پيش گرفتهاند. او تاكيد كرد كه اراده سياسي، برابري جنسيتي، نوآوري، دسترسي به دادههاي بهتر و مشاركت بخش خصوصي از «پيشنيازهاي دستيابي به پيشرفت ملموس و قابل سنجش در مقابل گرسنگي و سوءتغذيه» هستند.