• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3240 -
  • ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۰ ارديبهشت

شاه‌بيت اظهارات اين روزهاي فعالان سياسي اصلاحات چيست؟

دل‌مشغولي‌هاي امروز اصلاح‌طلبان

گروه احزاب| اصلاح‌طلبان حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارند. به تعداد روزهايي كه با چوب تهديد و تحديد از سن سياست پايين كشيده شده‌اند دغدغه دارند. هر چند محدوديت‌ها و مصايب اجباري اين سال‌ها دردسرهاي پر هزينه‌اي را براي بازيگران سياسي اصلاح‌طلب به دنبال داشت اما فوايدي همچون افزايش همگرايي درون جناحي، بلوغ سياسي بهسازي شده و دست برتر داشتن ميان افكار عمومي را براي آنان به ارمغان داشته است. حالا اصلاح‌طلبان با روي كار آوردن حسن روحاني و برون‌رفت از تنگناهاي انسداد راحت‌تر از قبل از دل‌مشغولي‌هاي خود سخن مي‌گويند. همين است كه تعدادي از اصلاح‌طلبان رفتارهاي محمود احمدي‌نژاد را نقد مي‌كنند و تعدادي ديگر از برنامه‌هاي انتخاباتي اصلاح‌طلبان و رقابت با اصولگرايان حرف مي‌زنند و تحليل ارايه مي‌كنند. در لابه‌لاي همين اظهارات اصلاح‌طلبان مي‌توان فهميد كه منظومه فكري اصلاح‌طلبان چه مختصات و مشخصاتي دارد. با اين نگاه مي‌توان گلايه‌ها و نقدها، برنامه‌ها و راهكارهاي اصلاح‌طلبان را روزانه مورد ارزيابي و تحليل قرار داد و كم و بيش فهميد كه اينان چه راهي را مي‌خواهند بروند. ديروز هم برخي چهره‌هاي نامدار اصلاح‌طلب حرف‌هاي جالبي زدند. موسوي لاري از احمدي‌نژاد و اصولگرايان سخن گفت. محمدرضا عارف از نگاه امنيتي به دانشگاه‌ها و هزينه‌هاي آن در كشور حرف زد، رضا خاتمي تحليل خود را درباره راهكارهاي اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس ارايه داد، موسوي تبريزي به كالبدشكافي توهين‌ها و تهمت‌هاي تندروها به هاشمي‌رفسنجاني پرداخت و مسعود پزشكيان هم از سختي پيش بيني كردن نتيجه انتخابات مجلس دهم.

احمدي‌نژاد چه گلي به سر ملت زده كه مردم او را به مجلس بفرستند
عبدالواحد موسوي لاري، رييس شوراي راهبردي انتخاباتي اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با ايلنا درباره احتمال حضور احمدي‌نژاد در انتخابات مجلس دهم و رابطه‌اش با اصولگرايان گفته است: اگر اصولگرايان سرنوشت خود را به احمدي‌نژاد پيوند بزنند، بزرگ‌ترين اشتباه تاريخي خود را انجام داده‌اند. احمدي‌نژاد با كدام كارنامه قرار است دوباره با اين مردم مواجه شود. احمدي‌نژاد در دوره هشت‌ساله رياست‌جمهوري خود، چه گلي به سر اين ملت زده كه مردم امروز بخواهند از طريق مجلس، جريان او را وارد عرصه كنند. وزير كشور دولت اصلاحات ادامه داد: يك عده در دولت احمدي‌نژاد در سطوح مختلف مديريتي بودند. اگر آنها احساس مي‌كنند، مي‌توانند با مردم حرف بزنند، يعني سر به زير نيستند و فكر مي‌كنند همچنان سرشان بالا است اين افراد مي‌توانند در كنار ديگران براي انتخابات، خود را عرضه كنند، از طرف ديگر مردم هم داوري مي‌كنند يك استاندار، وزير، معاون وزير و هر فردي كه در دولت احمدي‌نژاد سمتي داشته، اگر كارنامه قابل ارايه‌اي دارد، آن را به مردم عرضه كند. عضو شوراي مشورتي رييس دولت اصلاحات با ذكر اين نكته كه زماني كه اصولگرايان شعار مي‌دادند، اگر ما روي كار بياييم چنان كار را مي‌كنيم، تمام شده، چون آنها هشت سال روي كار بودند، تاكيد كرد: قاعدتا اگر در انتخاباتي حاضر شوند از آنها سوال مي‌كنند كارنامه شما چگونه است. عملكرد اصولگرايان مثل ديكته‌اي است كه ديگر نوشته شده است. مردم اين ديكته‌ها را غلط‌گيري مي‌كنند، اگر ديكته‌اي باشد كه نمره قبولي نياورد، قطعا مردم به آنها راي نخواهند داد.

نگاه امنيتي به دانشگاه سنخيتي با ارزش‌هاي انقلاب ندارد
محمدرضا عارف پرشانس‌ترين چهره اصلاح‌طلب براي رياست مجلس دهم هم طي اظهاراتي در جمع دانشجويان خراسان جنوبي بيان كرد: نگاه امنيتي به دانشگاه هيچ سنخيتي با ارزش‌هاي انقلاب ندارد و بايد تلاش كنيم نگاه فرهنگي در دانشگاه‌ها حاكم شود. به گزارش ايسنا عارف با بيان اينكه نبايد ارزش‌ها را فداي اميال حزبي كنيم، گفت: در حوزه نرم‌افزاري توسعه و پيشرفت كشور مساله اول نيروي انساني است و جوانان دانشجوي آگاه، دغدغه‌مند و داراي درك و شعور سياسي بالا نقطه عطف در اين موضوع هستند. وي ادامه داد: مهم‌ترين كانون تفكر و تربيت نيروي انساني دانشگاه است و براي رسيدن به اين مهم نياز به دانشگاه چند بعدي داريم و دانشگاه‌هاي تك بعدي ما را به مقصود نمي‌رساند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه بايد به دانشجو اجازه فعاليت‌هاي فرهنگي و سياسي در چارچوب ضوابط داده شود، تصريح كرد: البته توصيه‌اي به دانشجويان به عنوان يك معلم دارم و آن اين است كه اجازه ندهيد از بيرون دانشگاه كسي چيزي به شما ديكته كند به ويژه مراقب باشيد كه وام‌دار جريانات سياسي نشويد چرا كه اين امر آفت جنبش دانشجويي است. عضو مجمع  تشخيص مصلحت نظام با اشاره به انتخابات مجلس شوراي اسلامي در سال جاري اظهار كرد: شما دانشجويان بايد تلاش خود را براي مشاركت حداكثري مردم انجام دهيد چرا كه مشاركت مردم پشتوانه انقلاب اسلامي است و ما بر اين باوريم سرمايه‌اي كه در خرداد 92 با حضور مردم به دست آمد موجب شد كه كشورهاي غربي وارد مذاكره با كشور ما شوند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: جامعه پنج ميليوني دانشگاهيان بايد اين موضوع را براي مردم تبيين كند كه شركت در انتخابات هم داراي حق و هم تكليف و مسووليت در برابر آينده كشور است. عارف با بيان اينكه بسيار ستودني است كه چهار تشكل دانشجويي در كنار هم چنين جلسه‌اي را تشكيل دادند، خاطرنشان كرد: بايد تلاش و تمرين كنيم كه با وجود اختلاف نظرها و سليقه‌ها با سعه‌صدر در كنار هم به گفت‌وگو بنشينيم و يكديگر را نقد كنيم. رييس بنياد اميد ايرانيان همچنين در سفر نيم روزه خود به خراسان جنوبي در مراسم كلنگ‌زني خانه ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا بيرجند گفت: در دوران اصلاحات ما كلنگي نمي‌زديم مگر اينكه به نتيجه برسد.

اصلاح‌طلبان خود شرايط حضورشان را فراهم كنند
سيد محمدرضا خاتمي در مورد فراهم بودن شرايط لازم براي حضور اصلاح‌طلبان در رقابت‌هاي انتخاباتي مجلس به ايسنا گفته است كه اصلاح‌طلبان خود بايد شرايط را براي حضور در انتخابات فراهم كنند. خاتمي با تاكيد بر اينكه «قرار نيست فرش قرمزي براي اصلاح‌طلبان پهن شود» درباره روند رسيدن اصلاح‌طلبان به اجماع در مورد انتخابات آتي مجلس اظهار كرد: اصلاح‌طلبان در اين زمينه در حال تلاش هستند. اراده همه اصلاح‌طلبان بر اين است كه به اجماع برسند و مقدمات اين امر نيز فراهم شده است. ان‌شاءالله در آينده اين سازوكار و اجماع فراهم شود و اميدواريم كه اصلاح‌طلبان بتوانند با ليستي كامل و واحد در انتخابات مجلس شركت كنند. وي با اشاره به اظهارات اخير محمدرضا عارف مبني بر اينكه «استراتژي اصلاح‌طلبان كسب اكثريت مجلس است» خاطرنشان كرد: همه كساني كه در انتخابات‌ها شركت مي‌كنند هدف‌شان اين است كه بتوانند پيروز شوند. حال طبيعي است كه براي پيروزي و كسب حداكثر آرا هدف‌گذاري‌هايي مي‌كنند و براي رسيدن به آن اهداف تلاش‌هايي انجام مي‌دهند. وي در ادامه به ارزيابي امكان‌پذير بودن دسترسي اصلاح‌طلبان به اجماع پرداخت و با بيان اينكه «رسيدن به اين هدف سخت است»، گفت: اصلاح‌طلبان دست و پا بسته نيستند و حتما يك‌سري استراتژي‌ها و روش‌هاي خاصي دارند كه مي‌توانند با شرايط كنار بيايند. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب با اشاره به نقش دولت در فراهم كردن شرايط براي حضور اكثريت گروه‌هاي سياسي در انتخابات مجلس نيز اظهار كرد: خيلي مهم است كه بخش اجرايي كه در دست دولت است بخش قوي و بي‌طرفي باشد و در برابر پايمال كردن حق مردم كوتاه نيايد.

اتهاماتي كه به هاشمي مي‌زنند سياسي است
موسوي تبريزي، عضو مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم طي گفت‌وگويي با سايت نداي ايرانيان ريشه انتقاد اصولگرايان به خاطره گويي آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني را مسائل سياسي مي‌داند و مي‌گويد: «امروز فعالان سياسي كه مدعي‌اند هاشمي خاطره سازي مي‌كند سخن آقاي هاشمي، امانتداري و از خود گذشتگي ايشان را در مطرح كردن رهبر انقلاب در آن شرايط سخت تحسين مي‌كنند. بي‌ترديد از مهم‌ترين نقل‌هايي كه سرنوشت كشور را تغيير داد سخني بود كه آقاي هاشمي به نقل از امام(ره) در جهت تاييد رهبري، آيت‌الله خامنه‌اي در مجلس خبرگان مطرح كردند. حتي نقل‌هايي كه ايشان در زمان رياست‌جمهوري مطرح مي‌كردند از سوي آقايان با حرف و حديث روبه‌رو نمي‌شد. به هر حال من فكر مي‌كنم امروز اين اتهام زدن به آقاي هاشمي با مسائل سياسي و جناحي پيوند خورده است. بي‌ترديد برخي جريان‌هاي تندرو در ميان اصولگرايان و اصلاح‌طلبان قصد ضربه زدن به بخشي از تاريخ انقلاب را دارند. ممكن است افراد تندرو در هر دو جناح بخشي از سخنان آقاي هاشمي را نپسندند يا خلاف منافع سياسي خود تشخيص دهند، بنابراين اتهاماتي غيرواقعي را عليه ايشان مطرح مي‌كنند. موسوي تبريزي همچنين درباره برنامه انتخاباتي اصلاح‌طلبان گفته است: «اصلاح‌طلبان اگر دچار اختلاف و تشتت آرا نشوند به گمان من پيروز انتخابات خواهند شد. درهمه شهرستان‌ها بعد از تاييد صلاحيت‌ها بايد بر اساس خرد جمعي تصميم بگيرند و با يك ليست مشترك و متحد قوي‌ترين افراد را كانديداي انتخابات مجلس دهم كنند. اگر آن چيزي كه ما تحت عنوان اصلاح‌طلبي توأم با عقلانيت مي‌شناسيم، رويكرد انتخاباتي آينده اصلاح‌طلبان باشد قطعا پيروز ميدان انتخابات خواهند بود. به طور كل اقبال جامعه به سمت اصلاح‌طلبان بسيار زياد است اگر در برخي برهه‌ها اين جناح شكست خورده من معتقدم به دليل اختلافات دروني اين جناح بوده است.»

پيش‌بيني آرايش مجلس آينده زود است
مسعود پزشكيان، وزير بهداشت دولت اصلاحات و نماينده فعلي مردم تبريز در مجلس نهم طي گفت‌وگويي با ايسنا گفته است كه پيش‌بيني آرايش مجلس آينده از الان ممكن نيست و به روند فعاليت‌هاي اجتماعي و كساني كه در انتخابات حضور مي‌يابند بستگي دارد. پزشكيان با بيان اينكه زماني مي‌توان روند را پيش‌بيني كرد كه همه احزاب شكل گرفته با اهداف روشن و با يك جمعيت تعريف شده تصميم‌گيري كنند، اظهار داشت: نمي‌توان گفت فردا چه كسي چه چيزي را مي‌خواهد بگويد، يا اگر فردي حرفي را بيان كرد آيا پس از آن مي‌تواند در انتخابات حضور يابد يا خير. وي درباره اينكه اصلاحات براي ورود به انتخابات از چه الگويي تبعيت خواهد كرد؟ گفت: به اين موضوع فكر نكردم، اما معتقدم قدم اول براي هر طيفي داشتن زبان و نگاه مشترك است؛ نه اينكه عده‌اي جمع شوند و بعد هر كدام دسته‌دسته بخواهند به عرصه‌ انتخابات ورود كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون