« اعتماد » در گفتوگو با فعالان سياسي از خوانش سرود اي ايران در حضور رهبري رمزگشايي ميكند
ايران را بخوان
محسن هاشمي: وطندوستي و حب وطن هيچ تنافري با رويكردهاي مذهبي ندارد
اسماعيل گرامي مقدم: رهبري سرود پيروزي براي ايران سر دادند
محمدرضا جلاييپور: همدلي ملي اخير از حجم شكافها كاسته است
محمدعلي ابطحي: آقا آمد با ايران آمد
گروه سياسي| در شرايطي كه شبكه سايبري و رسانهاي دشمنان، طي روزهاي اخير تلاش زيادي براي حاشيهسازي درخصوص عدم حضور رهبر انقلاب در مجامع صورت داده بودند، اما حضور رهبري در مراسم عزاداري شب عاشورا در حسينيه امام خميني (ره) مانند سلبي همه اين تلاشها را از بين برد. در واكنش به حضور مقام معظم رهبري در حسينيه امام خميني (ره) موج دوم بازنشر استوري هيرو آغاز شد و بسياري از كاربران داخلي و خارجي با هشتگ #hero به حضور راس هرم حكمراني ايران واكنش نشان دادند. نقطه عطف حضور رهبري انقلاب كه مانند توفاني رسانهها و شبكههاي اجتماعي را درنورديد، زماني بود كه رهبري از محمود كريمي كه در شمايل نوحهخوان مراسم حاضر شده بود، خواستند «امشب آقاي كريمي! «اي ايران» بخوان.» پس از اين درخواست بود كه يكي از ماندگارترين و تاريخيترين تصاوير از تركيب روحيه ديني و معنوي ايرانيان با روحيات وطندوستيشان به منصه ظهور رسيد و به سرعت در فضاي پيراموني بازتاب پيدا كرد. در ادامه بسياري از تحليلگران، استادان دانشگاهي و فعالان سياسي به رمزگشايي از درخواست رهبري و چرايي طرح آن در يك چنين برههاي پرداختند. «اعتماد» ضمن گفتوگوي اختصاصي با فعالان سياسي، تلاش كرده ابعاد مختلف اين ديدگاهها را دراختيار مخاطبان قرار دهد.
محسن هاشمي: وطندوستي و حب وطن هيچ تنافري با رويكردهاي مذهبي ندارد
چهره ديگري كه در گفتوگو با «اعتماد» در مورد حضور رهبر انقلاب در حسينيه امام خميني(ره) و تاكيد ايشان بر خواندن سرود اي ايران ديدگاههايي را مطرح ميكند، محسن هاشمي، فرزند آيتالله هاشميرفسنجاني و عضو حزب كارگزاران است. هاشمي در اين زمينه ميگويد: «با فرض اينكه يكي از اهداف مهم دشمنان بحث تماميت ارضي و ازهم پاشيدگي ايران است و آنها ايران ضعيف را خواستارند به نظر بحث اتحاد ملي و انسجام اجتماعي برمبناي تماميت ايران، حركت هوشمندانهاي است. در واقع نبايد تصور كرد دشمن تنها به بهانه تسليحات هستهاي به ايران حمله كرده و تنها هدفش از بين بردن اين توانمندي است، بلكه دشمن به دنبال ضربه زدن به ايران يكپارچه و متحد و قدرتمند است. معتقدم اين اتحاد ملي و وطندوستي بايد در كنار رويكردهاي مذهبي و شيعي مورد توجه قرار گيرد. درواقع اين دو بال اثرگذار براي رشد و پيشرفت ايران است كه بايد همواره حفظ شود.»
هاشمي يادآور ميشود: «البته اين بحث از مدتي قبل از آغاز جنگ 12 روزه نيز در فضاي ذهني و كلامي مقامات كشورمان شكل گرفته بود. حتي شهيد باقري در روزهاي ابتدايي سال در تختجمشيد پيامي نوروزي را خطاب به همه ايرانيان ارسال كردند كه در آن بر رويكردهاي ملي و تاكيد بر تماميت ارضي كشور توجه شده بود.
سرلشكر شهيد محمد باقري، با درك اين مفاهيم كليدي، در كنار بناي باستاني تختجمشيد ايستاد و با اشاره به مقولههاي صلح، وطندوستي، آرامش، دوستي و برادري با ساير ملل كه آرمان تاريخي مردم ايران بوده است، تاكيد كرد كه رويكرد ايران در روابط با همسايگانش نيز در راستاي اين آرمان هميشگي حركت كرده و ميكند. اين ضرورت بايد جدي گرفته شود و براساس منويات رهبري حركت كرد. مساله اين است كه وطندوستي و حب وطن هيچ تنافري با رويكردهاي مذهبي ندارد، بلكه لازم است ايدئولوژي شيعه با بحثهاي مليگرايي آميخته شود تا تماميت ارضي كشور همواره حفظ شود.»
اين فعال سياسي اصلاحطلب در پايان ميگويد: «در كنار اين ضرورتها، به نظر ميرسد يكي از خروجيهاي مهم صحبتهاي رهبري دوري از رفتارهاي افراطي و تندرويهاي بيهوده است. بسيار مهم است كه از ترويج ديدگاههاي كساني جلوگيري شود كه با نظريات افراطي تلاش ميكردند به آزاديهاي اجتماعي و سبك زندگي مردم بيتوجهي شود. پس از صحبتهاي رهبري و پس از مشاركت قابل توجه ملت بايد به اين ضرورتها توجه شود كه معتقدم همينگونه نيز خواهد شد.»
اسماعيل گراميمقدم: رهبري سرود پيروزي براي ايران سر دادند
اسماعيل گرامي مقدم، فعال سياسي اصلاحطلب در گفتوگو با «اعتماد» در واكنش به حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداري سرور و سالار شهيدان در حسينيه امام خميني (ره) ميگويد: «قبل از هر چيز بايد دلايل شكست اسراييل و امريكا و ناتو در جنگ 12 روزه مورد بررسي تحليلي قرار بگيرد تا مشخص شود سرود براي ايران بخوان رهبري واجد كدامين معاني ژرف است. اساسا تهاجم به ايران به بهانه تسليحات هستهاي رخ داد، اين درحالي است كه ايران عضو NPT بود و ذيل نظارتهاي آژانس قرار داشت، ضمن اينكه هرگز هم ارادهاي براي ساخت سلاح هستهاي نداشت. اين روند نشاندهنده هرج و مرج، آنارشيسم و بيصاحب بودن جهان است. در كنار برخي نقاط ضعف، ايران از 3 ضلع اصلي قدرت بهرهمند بود كه نهايتا باعث پيروزي ايران در جنگ 12 روزه شد.»
او در تشريح اين سه ضلع اصلي پيروزي يادآور شد: «نخست، نقش توان نيروهاي نظامي ايران بود. پيش از اين هر زمان ما درباره توانمندي موشكي ايران صحبت ميكرديم، حتي برخي افراد در داخل برنتابيده و باور نميكردند، اما در جنگ 12 روزه نيروهاي مسلح ايران، توان موشكي خود را به جهان ثابت كردند. عامل دوم پيروزي ايران جامعه قدرتمند ايران بودند. جامعه ايراني چه در بخش زنان و چه در بخش مردان و... با كمترين هزينه توانستند به برخي مطالبات و آزاديهاي خود دست پيدا كنند. كافي است به تحركات بانوان و نسلهاي جوان ايراني طي سالهاي اخير نگاه كنيد تا متوجه اين توانمندي اجتماعي ايرانيان شويد. ازسوي ديگر بسياري از فعالان سياسي هر چند انتقاداتي از نظام حكمراني داشتند اما پاي كشور ايستادند و مردم را به دوري از تنش و چندگانگي رهنمون شدند. همين اجتماع فراگير و متكثر، در زمان حمله دشمن با فراموش كردن همه انتقادات و اعتراضات از تماميت ارضي ايران دفاع كرد و پشت حاكميت ايستاد. ضلع سوم اين توانمندي بدون ترديد، نقش مقام معظم رهبري است. پس از اينكه ايران در سحرگاه 23 خرداد شاهد شهادت دامنه وسيعي از فرماندهان نظامي، دانشمندان و غيرنظاميان بود، ايشان به سرعت جانشينان فرماندهان را انتخاب كردند. در ادامه در كمتر از چند ساعت پاسخ كوبندهاي به دشمن صهيوني داده ميشود. اين سه ضلع رهبري، مردم و نيروهاي مسلح، تاثير قابل توجهي در پيروزي ايران داشتند و آن را تحقق بخشيد. رهبر انقلاب قبل از آغاز جنگ 12 روزه هم مجوز مذاكرات دولت با امريكا را صادر كردند تا افكار عمومي ايرانيان متوجه نگاه خاص دشمنان شود.»
گرامي مقدم در پايان ميگويد: «شنبه شب هم رهبري با اشاره به اينكه سرود ايران خوانده شود، عقيده وافر و ژرف خود به كليت ايران را نشان دادند. ايشان به جاي توجه به حواشي با نگاه عميق به اصل تماميت ارضي ايران، درسهاي فراواني به همه طيفها، گروهها و دستجات دادند. بايد توجه داشت، حمله دشمن خارجي به كشور حمله به حكومت و نظام سياسي نيست، بلكه حمله به ايران است. همانطور كه حمله روسيه در زمان قاجار، حمله عثماني در چالدران و... حمله به ايران و تماميت ارضي ايران بود. امروز هم نه جمهوري اسلامي بلكه ايران در جنگ 12 روزه پيروز شده است. رهبر با روشنگري و آيندهنگري و با ايجاد وحدت كلمه ميان همه ايرانيان نشان دادند كه همواره به دنبال نقاط اشتراك هستند. تاكيد ايشان بر خواندن ايران پاسخي بر ياوهگوييها و جنگهاي رواني دشمنان بود. ايشان مشخص كردند چون ايران در اين مرحله به پيروزي رسيده، بنابراين شايسته است كه سرود پيروزي براي ايران سر داده شود.»
محمدرضا جلاييپور: همدلي ملي اخير شكافها را كاسته است
محمدرضا جلاييپور، فعال سياسي اصلاحطلب اما در اين خصوص نوشت: «حدس ميزنم در اين لحظه اگر نظرسنجي شود، هم در ايران و هم در منطقه، محبوبيت فرمانده كل قواي ايران بيش از همه سالهاي بعد از سال 88 است. حتي بسياري از ناراضيان اين سالها هم امشب از ديدن ورود بيعصاي فرمانده كل قوا به حسينيه و شجاعت و سلامت و آرامششان، دلگرم و دلآرام شدند، چون هم همدلي ملي اخير شكافها را كاسته و هم بخش بزرگتري از شهروندانِ متكثر ايران درايت فرماندهي دفاع ميهني و آتشبس اخير را تحسين ميكنند. اين آلياژ قدرتمند زير پرچم ايران و پرچم امام حسين(ع) كه در اين لحظات ميبينيم را عامل بقا و ارتقاي ايران و خير و بهروزي ايرانيان ميبينند. اين همبستگي فراگيرتر لحظه از دست ندادني و مهمي است براي آغاز فراگيرتر ساختن نهادهاي عمومي و ظرفيتافزاييهاي حل مسالهاي و فراروي از شكافهاي گذشته و ساختن تابآوري ملي و بسط امنيت و عدالت و توسعه. آيا همه ما نيروهاي سياسي و اجتماعي اين لحظه را درمييابيم؟
محمدعلي ابطحي: آقا آمد با ايران آمد
محمدعلي ابطحي، فعال سياسي اصلاحطلب، با انتشار متني در حساب كاربري خود در شبكه اجتماعي ايكس به حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداري شب عاشوراي حسيني حسينيه امام خميني واكنش نشان داد. او در اين زمينه نوشت: آقا آمد، با ايران آمد. در اوج بازي رواني دشمن، آرامبخشترين اتفاق بودنش و ديدهشدنش بود.
محمد مهاجري: بيوطنها و شبيهسازان ميهن به آغل هر غلطي بكنند مهم نيست
محمد مهاجري، فعال اصولگرا در واكنش به درخواست خواندن سرود اي ايران توسط رهبري انقلاب اينطور واكنش نشان ميدهد: «اينكه رهبر انقلاب در شيعيترين مراسم (عزاداري شب عاشورا) درخواست خواندن سرود اي ايران ميكنند، يعني خاك و ميهن و وطن ارزشش از خيلي چيزها بالاتر است. اينكه خاك بر سرهاي بيوطن و شبيهسازان ميهن به آغل هر غلطي بكنند مهم نيست.»