• ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۳ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3456 -
  • ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ بهمن

برنامه‌جامع انتخاباتي اصلاح‌طلبان در سه‌محور افزايش اميد، حفظ آرامش و رونق اقتصادي اعلام شد

قرار انتخاباتي اصلاح‌طلبان

گروه احزاب|اصلاح‌طلبان به اين راحتي‌ها از انتخابات كنار نمي‌روند، حتي اگر با رد صلاحيت 99 درصدي روبه‌رو شده باشند. اين نيت و اراده را مي‌شود از عزم و عهد آنان براي تغيير تركيب پارلمان ايران مشاهده كرد. هرچند رفرميست‌هاي سياسي پشت چراغ قرمز ورود به ميدان انتخابات گرفتار شده‌اند اما اين دليلي نيست تا آنان عطاي تلاش براي احقاق مطالبات توده اجتماعي مقتدر خود را به لقايش ببخشند و دست از بازيگري سياسي بشويند. اصلاح‌طلبان درعصر عسرتي كه پشت سر گذاشته‌اند حالا بهتر از هر زماني مي‌دانند كه علم سياست، علم تبديل ناممكن‌ها به ممكن‌هاست. چنين است كه خوب مي‌دانند كه شاهراه نجات‌شان در چيست و چگونه مي‌شود تهديد‌ها را به فرصت تغيير داد. آمران و عاملان جريان اصلاحات هرچند در اين ساعات و دقايق رايزني‌هايي را براي تاييد برخي از كانديداهاي انتخاباتي خود داشته‌اند اما اين تنها راهكار اصلاح‌طلبان براي ايفاي نقش تاريخي‌شان در انتخابات مجلس دهم نيست. چه آنكه اصلاح‌طلبان فراتر از «اميد» براي انتخابات برنامه جامع انتخاباتي دارند. برنامه‌اي كه پيش از اين حسين كمالي عضو شوراي سياستگذاري انتخاباتي اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با «اعتماد» از آن خبر داده بود و روز گذشته برنامه جامع انتخاباتي اصلاح‌طلبان تحت عنوان برجا به تصويب شوراي عالي سياستگذاري انتخاباتي اصلاح‌طلبان رسيد. گفتني است برنامه «برجا»ي اصلاح‌طلبان در پنج حوزه سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و محيط زيست تهيه و تنظيم شده است.
به گزارش روابط عمومي شوراي سياستگذاري انتخاباتي اصلاح‌طلبان، در اين برنامه دغدغه‌هاي جدي ائتلاف فراگير اصلاح‌طلبان در سه محور اصلي حفظ و افزايش اميد در جامعه، تامين و حفظ آرامش جامعه و رونق اقتصادي خلاصه شده است.
در برنامه جامع انتخاباتي اصلاح‌طلبان در حوزه سياست داخلي، محورهايي همچون وضع قوانين مناسب براي تسهيل فعاليت احزاب و فراهم آوري محيطي مناسب و امن براي فعاليت‌هاي حزبي و تشكيلاتي، تسهيل در گردش نخبگان با توسعه رقابت‌هاي مسالمت‌آميز، اصلاح سازوكارهاي قانوني براي برگزاري انتخاباتي سالم‌تر و شفاف‌تر، نظارت مستمر و مناسب بر عملكرد دولت براي شكل‌گيري دولت پاسخگو به عنوان بارزترين مشخصه جامعه مدني، تصويب قوانين در راستاي بسط آزادي‌هاي مدني و تامين حقوق شهروندي و اجرايي كردن اصول مغفول واقع شده قانون اساسي براي تسلط هر چه بيشتر مردم در تعيين سرنوشت خود، مورد نظر قرار گرفته شده است.
در حوزه سياست خارجي نيز وضع قوانين با رويكردهاي تعاملي براي تسهيل ديپلماسي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و علمي و تلاش براي ايفاي نقش بيشتر مجلس در بهبود كيفيت روابط خارجي مبتني بر ديپلماسي پارلماني يكي از مهم‌ترين برنامه‌هاي اين حوزه است.
در حوزه اقتصادي 26محور اصلي مورد نظر برنامه‌نويسان قرار گرفته است كه يكي از مهم‌ترين آنها تلاش در راستاي اصلاح ساختار اقتصادي كشور بر مبناي تخصص و مزيت‌هاي ملي با تاكيد بر قابليت رقابت در همه حوزه‌ها براي تحقق اهداف سند چشم‌انداز 1404 است.
در حوزه فرهنگي و در سطح ملي آن؛ حمايت از تشكل‌ها و انجمن‌هاي صنفي و تخصصي در حوزه نشر و رسانه و قانونمند و منطقي كردن نظارت بر سايت‌ها و شبكه‌هاي داخلي، تمهيد مقررات ناظر بر رقابت‌پذيري و انحصارزدايي از فعاليت در حوزه‌هاي سينما، تئاتر، موسيقي و راديو و تلويزيون براي مشاركت بخش خصوصي و اصلاح نظام حقوقي ناظر بر فعاليت در حوزه سينما، تئاتر و موسيقي، اتخاذ تمهيدات قانوني حمايت از يگان حفاظت از ميراث فرهنگي، فراهم آوردن بسترهاي قانوني براي بيمه كردن آثار هنري، نظارت بر كار دولت در خصوص اجراي سند تحول آموزش و پرورش كشور و تدوين شاخص‌هاي ارزيابي فرهنگ عمومي جامعه ازجمله محورهاي مهم اين بخش است.
در سطح فراملي در حوزه فرهنگي نيز تسهيل و ارتباط با ايرانيان خارج از كشور و نخبگان فرهنگي خارجي يكي از محوري‌ترين بخش‌هاي اين حوزه است.
در خصوص برنامه‌هاي اجتماعي كه در 23محور تهيه شده است؛ وضع قوانيني كه امنيت انساني را از همه جهات تضمين كند و نيز اصلاح و بازنگري قوانين و مقررات بيمه‌هاي اجتماعي در صدر برنامه‌هاي اين بخش قرار دارد.
برنامه‌هاي محيط زيستي اصلاح‌طلبان ازجمله بخش‌هاي مهم اين برنامه است كه در 28محور تنظيم شده است؛ بازنگري، اصلاح و تقويت ساختار نهادهاي مسوول در راستاي اجراي حكمراني مطلوب محيط زيست در كشور در صدر اين بخش از برنامه‌هاي اصلاح‌طلبان قرار دارد.
بر اساس اين گرارش، اصلاح‌طلبان براي حضور نامزدهاي مجلس در ليست انتخاباتي اقدام به ارزيابي تخصصي نامزدهاي پيشنهادي اين جريان كرده‌اند. هدف از اين اقدام ارتقاي سطح كيفي كانديداها و تشكيل مجلسي توانمند، كارآمد و تخصصي است. تبعيت و وفاداري به منشور و راهبردهاي شوراي عالي اصلاحات و استمرار در حركت اصلاح‌طلبانه خصوصا در شرايط سخت، حساس و سرنوشت‌ساز يكي از محورهاي اصلي ارزيابي كانديداهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي است. در فرم ارزيابي نامزدها مولفه‌هايي همچون تحصيلات، سوابق آموزشي، سوابق پژوهشي و علمي، سوابق اجرايي، حضور در احزاب، اتحاديه‌ها و ان‌جي‌او‌ها، حضور رسانه‌اي، آشنايي با زبان‌هاي خارجي، قابليت راي‌آوري، حسن شهرت، روابط عمومي و ارتباطات، جوان‌گرايي، جنسيت، سابقه حضور در جبهه و ايثارگري، سخنوري، فن بيان و آراستگي در پيشينه اصلاح‌طلبي مورد نظر قرار گرفته است. طبق اين گزارش، يكي از محورهاي اصلي ارزيابي نامزدها، ارزش‌هاست. از سوي ديگر جوان‌گرايي همطراز با سابقه اجرايي در پست معاون رييس‌جمهور ارزش دارد و اين نشانه اعتقاد اصلاح‌طلبان به جوان‌گرايي و همين طور حضور زنان در عرصه اجتماعي است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون