• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۷ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3972 -
  • ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر

بودجه سال 97 فرهنگ و هنر در يك نگاه

نا متوازن

لايحه بودجه سال 1397 با سقف ۱۱۹۴ تريليون تومان صبح يكشنبه، 19 آذرماه توسط حسن روحاني، رييس‌جمهور به مجلس شوراي اسلامي ارايه شد و سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از اين رقم، 1312 ميليارد و 539 ميليون تومان برآورد شده است. لايحه‌اي كه در اين دوره برخلاف گذشته شفافيت بيشتري دارد و برهمين اساس امكان تحليل بيشتر و بررسي مقايسه‌اي دقيق‌تر نسبت به گذشته را به دست مي‌دهد.
برآورد بودجه‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال ۹۶ رقمي معادل ۹۵۲ ميليارد و ۹۰۰ ميليون تومان در نظر گرفته شده بود كه با احتساب هزينه‌هاي مربوط به تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي و مالي به مجموع رقم حدود هزار و ۱۸۰ ميليارد و ۱۳۰ ميليون تومان مي‌رسيد. بنابراين در نگاه نخست، بودجه اين وزارتخانه در پيش‌بيني دولت براي سال 97 افزايش داشته است.
از ميان زيرمجموعه‌هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سازمان سينمايي در حالي كه مصوب بودجه امسالش، 193 ميليارد تومان است، در لايحه بودجه سال 97، رقم 222 ميليارد و 800 ميليون تومان در دو بخش هزينه‌اي و تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي برآورد شده است.
يكي از بخش‌هاي مهم بودجه در سال ۹۷؛ بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان سينمايي است. در اين بودجه؛ رديف‌هاي مشخصي براي احداث شهرك سينمايي و پرديس‌هاي سينمايي درنظر گرفته شده و بر اين اساس بايد شهرك سينمايي هشتگرد كه ساخت آن از سال ۸۷ آغاز شده بايد در سال ۹۹ به پايان برسد. براساس آنچه در لايحه دولت آمده ريز ميزان بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش سازمان سينمايي 220 ميليارد تومان اعلام شده است. براساس اطلاعات موجود در لايحه بودجه، اعتبار ادامه احداث شهرك سينمايي در هشتگرد 000/000/000/50 ريال خواهد بود كه تكميل آن بايد تا سال 99 به پايان برسد.
هنرهاي نمايشي نيز تا حدي شاهد افزايش اعتبار هستند اما با توجه به كاستي‌هاي موجود در زمينه زيرساخت اين افزايش چندان راه‌گشا به نظر نمي‌رسد. بودجه هنرهاي نمايشي در لايحه سال 97 معادل 78 ميليارد و 400 ميليون تومان برآورد شده است كه نسبت به سال گذشته با رقم 64 ميليارد و 500 ميليون تومان، بيش از 14 ميليارد تومان افزايش داشته است.
در جزييات برنامه حمايت و گسترش هنرهاي نمايشي، حمايت از برگزاري جشنواره‌ها، توليد، نمايش‌هاي صحنه‌اي، سنتي و آييني، كمك به موسسات و تشكل‌هاي نمايشي، خانه تئاتر، راه‌اندازي موزه تئاتر و كمك به فعاليت‌هاي تئاتر موزه عروسكي از جمله موارد ذكر شده است.
در اين بخش، بودجه برآورد شده براي حمايت از توليد، 45 ميليارد و 200 ميليون تومان مشخص شده است. همچنين براي حمايت از خانه تئاتر و راه‌اندازي موزه تئاتر دو ميليارد و 200 ميليون تومان و كمك به فعاليت‌هاي موزه عروسكي يك ميليارد و 500 ميليون تومان درنظر گرفته شده است كه با توجه به آنچه پيش از اين توسط دست‌اندركاران اين حوزه براي راه‌اندازي و تكميل اين پروژه‌ها اعلام شده رقم زيادي به نظر نمي‌آيد.
در بخش «برنامه حمايت و صيانت از موسيقي ملي» 49 ميليارد تومان برآورده شده است كه از اين مبلغ 12 ميليارد و 500 ميليون تومان بايد صرف حمايت از اركستر ملي و سمفونيك شود. خانه موسيقي و موزه موسيقي – دو نهاد زيرمجموعه شهرداري تهران- نيز از اين محل 2 ميليارد و 200 ميليون تومان دريافت خواهند كرد.
براي «برنامه حمايت و گسترش هنرهاي تجسمي» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز بودجه‌اي معادل 35 ميليارد و 100 ميليون تومان در نظر گرفته شده است.
بر اساس لايحه دولت، سازمان تبليغات اسلامي يكي ديگر از نهادهاي مسوول برنامه‌ريزي و ترويج فعاليت‌هاي هنري بودجه‌اي 168 ميليارد و 800 ميليون تومان دريافت خواهد كرد كه بودجه اين مركز نيز در مقايسه با اعتبار ۱۵۱ ميليارد و ۲۶۱ ميليون توماني اين نهاد در سال 96 افزايش نشان مي‌دهد.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون