فراكسيون اميد بررسي كرد
قصور حراست در ماجراي دانشگاه اصفهان
«من بهشتي هستم»؛ اين عنوان همايشي بود كه به مناسبت سالروز تولد شهيد بهشتي قرار بود از روز 21 آبان ماه در دانشگاه اصفهان برگزار شود. اين همايش كه براي سه روز پيشبيني شده بود نتوانست روز آخر را به سلامت بگذراند آن هم به اين دليل كه سخنران اصلي اين مراسم يعني «عليرضا بهشتي» به مذاق مخالفان همايش خوش نيامد و براي همين آنطور كه محمدحسن امامي خواهرزاده شهيد بهشتي گفته است، تشكلات غيرهمسو با اين همايش مانع از برگزاري آن شدند. از آنجايي كه ميتواند اين اتفاق اولين حلقه از زنجيره بههم خوردن مراسمات سخنراني باشد كه جريان اصلاحطلب تجربه آن را در سالهاي گذشته داشتهاند و البته به منظور صيانت از حق آزادي بيان فراكسيون اميد مجلس وارد ميدان شد و كميتهاي براي پيگيري آنچه در اصفهان رخ داد، تشكيل داد.
بهانهاي به نام «ممنوعالسخنراني»
بعد از گذشت تقريبا دو هفته از اتفاقات دانشگاه اصفهان، محمد كاظمي، نماينده مردم ملاير و عضو كميته پيگيري حوادث اصفهان در گفتوگويي با «اعتمادآنلاين» از پشتپردههاي اين اتفاقات ميگويد.
او ميگويد: قرار بود مراسم «من بهشتي هستم» در سه روز برگزار شود كه در روز اول و دوم اين مراسم به خوبي برگزار شده و در روز دوم يكي از سخنرانها آقاي محمد بهشتي بوده است. منتها جريانات مخالف فكري انجمن اسلامي دانشگاه اصفهان مدعي ميشوند كه سخنران روز سوم كه عليرضا بهشتي بوده، ممنوعالسخنراني است و محكوميت دارد. اين موضوع در شوراي فرهنگي دانشگاه مطرح ميشود و در آنجا به آقاياني كه آن ادعا را داشتند، ابلاغ ميشود كه مستند حكم و ممنوعالسخنراني بودن آقاي عليرضا بهشتي را ارايه دهيد تا از سخنراني و دعوت ايشان به دانشگاه خودداري كنيم كه اين مستندات ارايه نميشود و از وزارت اطلاعات استعلام گرفته ميشود كه آنها هم اعلام ميكنند كه آقاي عليرضا بهشتي ممنوعالسخنراني نيستند. به گروههاي مخالف نيز ابلاغ شده بود كه آقاي عليرضا بهشتي ممنوعالسخنراني نيست. روز سوم با حضور آقاي عليرضا بهشتي در سخنراني، جمعيتي به سركردگي دو جريان مخالف ايشان در دانشگاه وارد سالن ميشوند و با شعار دادن، ايجاد هياهو و اخلال در نظم مانع برگزاري جلسه ميشوند و اين مراسم «من بهشتي هستم» برگزار نميشود.
باز هم قصور
هميشه وقتي اخلالي پديد ميآيد «قصور مسوولان» يكي از پايههاي اصلي ايجاد آن است. ماجراي حوادث اصفهان نيز خالي از اين قاعده نبود. موضوعي كه محمد كاظمي نيز به آن اشاره ميكند. او در اين رابطه ميگويد: شايد اگر حراستها در اين زمينه تدبيري داشتند و مانع ورود جمعيت 30 يا 40 نفره به داخل سالن ميشدند اين مراسم برگزار ميشد. قصورها و ضعف در برنامهريزي در اين خصوص وجود داشته اما هم كساني كه اين مراسم را برهم زدند هويتشان مشخص است و هم مسوولان آن تشكلها و گروهها كاملا علني بيانيه دادند و هم مانع برگزاري اين مراسم شدند.
كاظمي ادامه داد: در حراست دانشگاه شاهد قصورهايي بوديم كه بايد با آنها برخورد شود. ازسوي ديگر بايد با دانشجوياني كه در نظم اخلال به وجود آوردند و يك اقدام برخلاف قانون انجام دادند نيز توسط كميتههاي انضباطي برخورد شود و لزوما در مراجع قضايي به تخلفشان رسيدگي شود.