• 1404 پنج‌شنبه 25 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4251 -
  • 1397 يکشنبه 18 آذر

ميرسليم از تدوين فهرست انتخاباتي موتلفه براي انتخابات مجلس 98 خبر داد

تكرار يك تجربه ناموفق با يك توصيه؟!

مصطفي ميرسليم، كانديداي انتخابات رياست‌جمهوري 96 كه در اين انتخابات ناكام ماند، ديروز به خبرآنلاين گفت: «۲۰۰ دفتري كه در كشور داريم، بيكار نيستند. اينها در طول سال مشغول بررسي افراد سرشناسي‌ هستند كه قابليت‌هاي خوبي دارند. ما حتما ليست حزبي تهيه خواهيم كرد و به اطلاع مردم خواهيم رساند.»

او همچنين در اين مصاحبه توضيح داد كه گر چه موتلفه در حال تدوين ليست انتخاباتي سال 98 است، هنوز تدوين اين ليست به اتمام نرسيده كه بتوان نامي از كسي برد. بنابراين ميرسليم از هيچ كس چه در تهران و چه در شهرستان‌ها نامي به ميان نياورده و تنها خبر داده كه اين ليست در حال تكميل و تدوين است.

با اين حساب موتلفه‌اي‌ها فعاليت‌ انتخاباتي‌شان را تنها دو روز بعد از برگزاري كنگره حزب رسانه‌اي كرده و تاكيد كردند در انتخابات «حزبي» شركت خواهند كرد. البته تاكيد بر حضور حزبي در انتخابات از سوي موتلفه چندان جديد نيست و خاطرات حضور حزبي‌شان در انتخابات رياست‌جمهوري را تداعي مي‌كند. آنها قريب به يك سال پيش از برگزاري انتخابات سال 96 هم اعلام كردند كه كانديداي حزبي براي رياست‌جمهوري انتخاب كرده و معرفي مي‌كنند.

پروژه كانديداي حزبي آنها اما شكست سختي خورد؛ نه از اين جهت كه مصطفي ميرسليم، كانديداي موتلفه راي اندكي در حدود 16/1 درصد از راي واجدان شرايط را به خود اختصاص داد بلكه هم‌حزبي‌هايش هم به حمايت از او پايبند نبودند و در آخرين روزها پشت او را خالي كردند.

پس از ثبت‌نام كانديداهاي انتخابات رياست‌جمهوري، تقريبا يك ماهه ارديبهشت زمان تبليغات بود. موتلفه‌اي‌ها هم بارها اعلام كردند كه مصطفي ميرسليم كانديداي آنها است. اما چند روز مانده به روز موعود همه‌چيز تغيير كرد. سيد‌ابراهيم رييسي كانديداي موتلفه شد و ميرسليم نامزد مستقل! همان زمان خبري غيررسمي منتشر شد كه آيت‌الله نوري همداني در تماسي تلفني از سران حزب موتلفه خواسته است كه ماجراي كانديداي حزبي را جمع كرده و به جاي آن و در جهت وحدت هر چه بيشتر از كانديداي جمنا حمايت كنند. البته پس از انتخابات حميدرضا ترقي، عضو شوراي مركزي اين حزب اعلام كرد كه نقل قول منتسب به آيت‌الله نوري همداني درست نيست و سران حزب تصميم گرفتند كه از سيدابراهيم رييسي حمايت كنند.

با اين حال اسدالله بادامچيان در گفت‌وگويي كه پس از انتخابات صورت گرفت به صورت تلويحي اين خبر را تاييد كرد و گفت «موتلفه اسلامي در اين انتخابات، نامزدي حزبي معرفي كرد كه به تعبير موافق و مخالف، ستاره مناظره بود. با مشورت علما و صاحب‌نظران در آخرين فرصت قانوني با تذكر اينكه جناب آقاي ميرسليم از نگاه موتلفه اسلامي نامزد اصلح بود، لكن حزب بنا بر وظيفه، از آيت‌الله رييسي حمايت كرد.»

به هر روي حزب موتلفه چند روز مانده به راي‌گيري طي بيانيه‌اي از ابراهيم رييسي حمايت كرد و از مصطفي ميرسليم خواست كه از رقابت‌ها كناره‌گيري كند. پس از آن هم خبر انصراف ميرسليم در فضاي مجازي دست به دست شد اما بلافاصله بعد از انتشار اين خبر، او در اكانت توييترش اخبار مبني بر انصرافش را تكذيب كرد و نوشت «اين جانب #انصراف نداده‌ام و كليه بيانيه‌هاي مبني بر انصراف را #تكذيب مي‌كنم.» موتلفه‌اي‌ها هم بنا به توصيه از كانديداي حزبي چشم‌پوشي كردند و پشت سر سيدابراهيم رييسي ايستادند.

بنابراين بازاري‌هاي سياسي در اولين تجربه كانديداي حزبي نه تنها در راي‌آوري ناموفق بودند بلكه در كار تشكيلاتي نيز خوب عمل نكردند. البته حميدرضا ترقي از اعضاي شوراي مركزي اين حزب در گفت‌وگوي ديگري با «عصر ايران» در واكنش به اينكه حضور موتلفه به صورت حزبي در انتخابات موفقيتي در پي نداشته، گفت: «اگر موفقيت را صرفا محدود كنيم در راي آوردن نامزد موتلفه حرف درستي است و موفقيتي دركار نبوده است. ولي هدف ما در انتخابات اين نبود كه نامزدمان موفق شود.

ما چند هدف را در انتخابات دنبال مي‌كرديم كه به آنها هم رسيديم. يكي اينكه مي‌خواستيم نشان دهيم كه آيا اصلا دركشور ما حزبي مي‌تواند وارد يك رقابت سياسي شود و رقابت را از اشخاص خارج كند و شرايط انتخابات را به رقابت حزبي انتقال دهد و آن حزب هم خود را موظف به ارايه برنامه براي مديريت كشور بداند و پشتوانه فكري و برنامه براي نامزد خود ارايه و يك كاركرد حزبي را به جامعه نشان
دهد.»

موتلفه حالا قرار است تجربه حضور حزبي در انتخابات را سال 98 بار ديگر تكرار كنند. اما هيچ كسي از اعضاي اين حزب پاسخ نداده كه آيا كار حزبي نبايد خروجي و ثمره‌اي هم داشته ‌باشد و همان طور كه ترقي پيش از آن گفته ‌بود معرفي كانديداي حزبي بدون راي كه يكباره همه به او پشت مي‌كنند يك موفقيت محسوب مي‌شود؟ از آن مهم‌تر آيا اين بازاري‌هاي سياست‌ورز ممكن است در روزهاي منتهي به انتخابات بنا به وظيفه ليست‌هايي كه از حالا براي تدوين آن تلاش مي‌كنند را كنار گذاشته و به جمنا به پيوندند؟

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون