گزارش «اعتماد» از آخرين خبرهاي مربوط به پرونده قتل «ميترا استاد»
واكنش سخنگوي قوه قضاييه
به ادعاي ارتباط مقتول با دستگاههاي امنيتي
اسماعيلي: اولا در اين ارتباط قرائني وجود ندارد؛ ضمن اينكه چيزي كه الان رسيدگي ميكنيم، پرونده قتل است
رسيدگي به پرونده قتل «ميترا استاد»، همسر دوم محمدعلي نجفي، شهردار اسبق تهران وارد مرحله جديدي شده است. نجفي براي بازسازي به صحنه وقوع قتل رفت؛ سخنگوي قوه قضاييه درباره ادعاي ارتباط مقتول و دستگاههاي امنيتي اظهارنظر كرد و يك روزنامهنگار هم با انتشار تصوير گفتوگوي خصوصياش با نجفي در ماههاي گذشته، موضوعي جديد را در اين پرونده مطرح كرد. ديروز جمعه، محمدعلي نجفي متهم به قتل به همراه ماموران پليس آگاهي و دادستان جنايي به محل وقوع قتل رفت تا صحنه قتل را بازسازي كند. به گزارش ركنا، نجفي در خانهاش واقع در طبقه هفتم برج آرميتا در حالي كه لباس زندان به تن داشت جزييات چگونگي صحنه قتل را بازسازي كرد. در اين اقدام پليسي - قضايي خبرنگاران اجازه ورود به محل بازسازي را پيدا نكردند و پس از 75 دقيقه در حالي كه دادستان جنايي، بازپرس دشتبان و دكتر نجفي سوار بر ماشين تشخيص هويت پليس آگاهي تهران شدند از پاركينگ خارج و به سرعت محل قتل را ترك كردند.
ديروز همچنين در تازهترين اتفاقِ اين پرونده، بهروز شجاعي، روزنامهنگار كه در دوره شهرداري نجفي در مركز ارتباطات شهرداري تهران مسووليت داشت، تصوير يكي از مكالماتش با نجفي را منتشر كرد كه ميتواند ابعاد تازهاي را در پرونده قتل ميترا استاد بگشايد. در تصويري كه شجاعي از مكالمه چند ماه پيش با نجفي منتشر كرده، نجفي از تلاش عدهاي براي مسموميت سخن گفته است. شجاعي از مسوولان قضايي و رسانهها خواسته است اين موضوع را دنبال كنند. پيش از اين هم خبرهايي مبني بر اقدام به خودكشي نجفي در سال گذشته مطرح شده بود. موضوعي كه نجفي هم آن را تلويحا تاييد كرده است. حالا بايد ديد كه اقدام به خودكشي صحت دارد يا مسموميت؟ براي پاسخ به اين پرسش بايد منتظر تكميل تحقيقات پليس بمانيم. روز پنجشنبه هم خبرگزاري برنا در خبري از ورود يك شاهد جديد به پرونده خبر داد. اين خبرگزاري نوشت: «مردي با مراجعه به اداره آگاهي تهران زواياي جديدي از زندگي ميترا استاد در اختيار پليس قرار داد كه ميتواند در روند رسيدگي به پرونده قتل كمك كند.» بنا بر اين گزارش، اين مرد گفته است قبلا با ميترا استاد ارتباط داشته و اطلاعات كاملي از مقتول دارد. او مدعي شده مقتول مدتي با وي در ارتباط بود و مبالغي از او و ديگران دريافت و سپس ناپديد شده است. هر چند برنا در پايان اين خبر نوشته است كه «ادعاهاي اين مرد كه به پليس هم ارايه شد نزد خبرگزاري برنا محفوظ است و در صورت اخذ مجوز مقامات قضايي منتشر خواهد شد.» اما پليس ديروز جمعه اين خبر را تكذيب كرد. به گزارش خبرآنلاين، سردار حسين رحيمي؛ فرمانده انتظامي تهران به خبرآنلاين گفت: «چنين موضوعي صحت ندارد.»
در همين حال برنا خبر داده كه خانواده محمدعلي نجفي سه كيف بزرگ حاوي مدارك در اختيار بازپرس پرونده قرار دادهاند. لاله عقبايي، وكيل نجفي هم به اين خبرگزاري گفته است: «شواهد نشانگر اين است كه محمدعلي نجفي قصد ارتكاب قتل نداشته و در شرايط خاص اين قتل رخ داده است و قتل با عمد نبوده و غيرعمد بوده است.» در رابطه با آخرين جزئيات پرونده قتل ميترا استاد به دست محمدعلي نجفي گفت: «مساله بارز اين است كه ايشان قصد ارتكاب جرم و سوءنيتي براي ارتكاب اين قتل نداشتند. پس از ارتكاب قتل نيز خودشان با پاي خودشان به اداره آگاهي مراجعه كرده و خود را به ماموران معرفي كردند همه اين رفتارها نشانگرحسن نيت ايشان است. البته بايد تاكيد كنم كه اسناد و مداركي در خصوص مباحث اين پرونده به شعبه بازپرسي ارايه شده است. اميدواريم با بررسي اظهارات محمدعلي نجفي نتيجهگيري بازپرس پرونده بر غيرعمد بودن قتل باشد.» سيدمحمود عليزاده طباطبايي، وكيل دادگستري كه وكالت پروندههاي برخي چهرههاي سياسي در گذشته بر عهدهاش بوده هم به عنوان وكيل ديگر محمدعلي نجفي اين پرونده را دنبال خواهد كرد. عليزاده طباطبايي به ايرنا خبر داده كه با مراجعه به دادسراي امور جنايي و اخذ امضاي محمدعلي نجفي، وكالت او را در پرونده قتل همسر دومش بر عهده گرفته است.
آخرين خبر رسمي مربوط به پرونده قتل ميترا استاد اما به اظهارات سخنگوي قوه قضاييه مربوط است. به گزارش ايلنا، غلامحسين اسماعيلي درباره ارتباط ميترا استاد، همسر محمدعلي نجفي با نهادهاي امنيتي گفت: اولا در اين ارتباط قرائني وجود ندارد؛ ضمن اينكه چيزي كه الان رسيدگي ميكنيم، پرونده قتل است و فعلا مسووليتمان اين است كه تكليف پرونده قتل را روشن كنيم و به ساير زواياي پرونده در فرصت بعدي رسيدگي خواهد شد. سخنگوي قوه قضاييه افزود: ما تاكيد كردهايم كه به اين پرونده هم با دقت رسيدگي شود و هم به لحاظ جريحهدار شدن احساسات مردم و جامعه و بازتابي كه پيدا كرده، ضمن دقت با سرعت هم رسيدگي شود. اسماعيلي گفت: «ما بناي اين را نداريم كه دقت را فداي سرعت يا سرعت را فداي دقت كنيم. بايد تمام ابعاد اين پرونده دقيقا روشن شود و با روشن شدن پرونده قاضي پرونده اظهارنظر قضايي خود را انجام خواهد داد.»