• 1404 چهارشنبه 25 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3104 -
  • 1393 سه‌شنبه 20 آبان

سردار رمضان شريف، مسوول روابط عمومي سپاه در غرفه «اعتماد»:

بايد از بستررسانه‌ها براي پيشرفت استفاده شود

استقبال از سومين روز نمايشگاه مطبوعات و حضور چهره‌هاي مطرح در غرفه «اعتماد»

  سهيل سراييان/  استقبال مردم از سومين روز نمايشگاه مطبوعات نسبت به روزهاي قبلي بيشتر بود. مسوولان هم نسبت به روزهاي گذشته حضور بهتري در نمايشگاه داشتند. نمايندگان مجلس و ديگر چهره‌هاي سياسي و فعالان حوزه رسانه براي بازديد به نمايشگاه مطبوعات آمدند. روز گذشته سخنگوي سابق سازمان انرژي اتمي ايران، مديرعامل ساماندهي صنايع و مشاغل، نمايندگان سابق مجلس، مديرعامل خبرگزاري فارس، دبيركل حزب مردمي اصلاحات، مدير روابط عمومي شوراي شهر تهران، پيروز حناچي رييس شوراي عالي شهرسازي كشور و معاون وزير مسكن، غلامرضا انصاري عضو شوراي شهر تهران، علي‌اكبر فرهنگي پيشكسوت رسانه، فريدون صديقي استاد رسانه و سردار رمضان شريف مسوول روابط عمومي كل سپاه از غرفه «اعتماد» بازديد كردند.
مردم نظرات مختلفي درباره نمايشگاه مطبوعات دارند. بعضي معتقدند امكانات نسبت به دوره‌هاي قبلي كمتر شده و جاي بعضي از غرفه‌ها مناسب نيست و عده‌يي ديگر اين نمايشگاه را يكي از بهترين دوره‌هاي نمايشگاه مطبوعات اعلام مي‌كنند. روز گذشته نسبت به روزهاي اول حضور مسوولان هم بيشتر بود. حجت‌الاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌يي، معاون اول و سخنگوي قوه قضاييه در محل برگزاري نمايشگاه در نشست خبري حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. نشست تخصصي «الزامات ضروري در قانون مطبوعات» كه قرار بود بعدازظهر روز گذشته با حضور محمدعلي وكيلي مديرمسوول روزنامه ابتكار و عبدالرسول وصال مديرمسوول روزنامه شهروند برگزار شود، انجام نشد. محمدعلي وكيلي مديرمسوول روزنامه ابتكار كه از انجام نشدن اين نشست در سالن اصلي نمايشگاه گلايه‌مند بود، گفت: «بايد از همكاران مطبوعاتي جناح رقيب نيز در اين نشست تخصصي دعوت مي‌شد چرا كه بنده و آقاي وصال از يك گروه هستيم.»
روز گذشته همچنين مراسم تجليل از علي‌اكبر فرهنگي، چهره ماندگار مديريت رسانه كه روز دوشنبه، 19 آبان‌ماه در طبقه دوم مصلاي امام خميني (ره) به ميزباني محمد سلطاني‌فر، رييس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي رسانه‌ها برگزار شد. علي‌اكبر فرهنگي با تشبيه‌ فعاليت‌هاي رسانه‌يي كه همراه با موانع متعدد است، به سختي‌هايي كه يك فوتباليست براي گل زدن مي‌كشد، مي‌گويد: دشواري‌هايي كه سر راه اصحاب رسانه قرار دارد گاهي او را به ياد شعر «شب تاريك و بيم موج و گردابي چنين هايل» مي‌اندازد.
بايد از بستر رسانه‌ها براي پيشرفت كشور استفاده شود
سردار رمضان شريف، مديركل روابط عمومي سپاه با حضور در غرفه «اعتماد» درباره رابطه رسانه‌ها با سپاه و مسائل امروز دنياي رسانه‌ها در ايران و جهان به سوالات «اعتماد» پاسخ داد. شريف درباره رابطه رسانه‌ها با سپاه گفت: «با توجه به سابقه و تجربه‌يي كه در حوزه رسانه در اين 10 سال در سپاه داشتم مي‌توانم بگويم رابطه خوبي ميان سپاه و رسانه‌ها برقرار شده است. ما مي‌دانيم هر رسانه يك خط و مشي دارد، دنبال اين هستيم كه در بستر رسانه‌هايي كه در كشور وجود دارد حداكثر استفاده را ببريم. رسانه‌ها همواره رابطه خوبي با سپاه براي برقراري آرامش و امنيت در كشور داشته‌اند و مسائل مربوط به توان نظامي كشور را مخابره كرده‌اند، هنگامي كه ما رزمايش مي‌گذاريم همه رسانه‌ها با يك شادابي خاصي ما را همراهي مي‌كنند و حداكثر تعامل را هم دارند».
وي در ادامه با اشاره به ظرفيت رسانه‌هاي داخلي گفت: «نكته اصلي اين است كه از بستر تمام رسانه‌هاي كشور استفاده كنيم و تا آنجايي كه مي‌شود روابط منطقي داشته باشيم. ما از كار رسانه‌ها چه در حوزه امنيتي و چه در بخش كلان كشور كه هر روز در حال انجام است راضي هستيم، ما در حوزه رسانه جوان هستيم، بايد بدانيم كه بعضي از جريان‌سازي‌هاي خبري و بعضي از رصد‌هاي خبري كه انجام مي‌شود، مشكلاتي را درست مي‌كند. مثل حوادثي كه به دليل عدم توجه كافي بعضا به آن مي‌پردازيم و بعدا دردسر مي‌شود. مهم‌ترين كار سپاه برقرار كردن آرامش اميد و امنيت جامعه است، ما گاهي اوقات با بي‌دقتي بعضي از خبرها را پوشش مي‌دهيم كه كار اشتباهي است. نبايد هر حادثه‌يي را به يك خط سياسي ارتباط دهيم. در حوزه رسانه دشمن دو كار مي‌كند، اول مي‌گويد اين نظام در اداره كشور ناكارآمد است بنابراين هر خبري كه كمك به دشمن كند مورد قبول ما نيست و كار بعدي كه دشمن مي‌كند اين است كه مي‌خواهد شادابي و اميد جامعه را از ما بگيرد. ما نمي‌خواهيم فقط تعريف و تمجيد كنيم اما به فضاي رسانه‌يي دشمن نبايد كمك كرد.» سردار رمضان شريف درباره شبكه‌هاي اجتماعي و ماهواره گفت: «ببينيد شبكه‌هاي اجتماعي و فضاي مجازي مشكلات و محسناتي دارد كه خاص جامعه ما نيست، ما يك جامعه هستيم كه نظام مردم سالاري و دموكراسي را تمرين مي‌كنيم، اگر امروز را با اوايل انقلاب مقايسه كنيد تغييرات زيادي داشته‌ايم، الان ما هر چيزي را تهديد نمي‌دانيم. در جامعه ما سواد رسانه‌يي به اندازه كافي وجود ندارد و نمي‌توانيم تشخيص دهيم كه اين خبر درست است يا غلط و بايد تلاش كنيم كه سواد رسانه‌يي‌مان را بالا ببريم. شبكه‌هاي اجتماعي تا جايي كه آسيب نزند قابل استفاده است. بايد ببينيم چه ميزان به جامعه ما كمك مي‌كند. ما به عنوان خبرنگار بايد آموزش ببينيم كه چطور به مسائل ورود و خروج داشته باشيم تا جامعه حساس نشود. بايد براي آگاهي‌بخشي و كار رسانه تلاش كنيم تا آداب آن را اجرا كنيم و حرفه‌يي شويم. ما هم بعضي اوقات رفتار‌هاي غير‌حرفه‌يي انجام مي‌دهيم و من قايل نيستم كه رسانه‌ها مي‌خواهند تعمدا كاري بكنند يا نخ‌شان به جايي وصل است دليلش اين است كه ما با هم فاصله داريم. ما بايد زندگي ايراني و اسلامي را به دنيا مخابره كنيم اما گاهي اوقات فضاي مجازي و ماهواره‌ها نمي‌گذارند كه جامعه ايراني به هدف اصلي خودش كه سبك زندگي ايراني و اسلامي است برسد. ما هم در بعضي از بخش‌ها نتوانستيم آن طوري كه بايد و شايد به جامعه كمك كنيم كه اميدواريم با كمك رسانه‌ها بتوانيم جامعه ايراني را به سطح اصلي خودش برسانيم.»
نظر مردم درباره نمايشگاه چيست؟
مردم هم نظرات مختلفي درباره نمايشگاه داشتند. خانمي 25 ساله درباره اين دوره نمايشگاه مطبوعات به «اعتماد» گفت: به نظرم اين دوره نسبت به دوره قبلي غرفه‌ها وضعيت بهتري دارند. اما كمي اطلاع‌رساني مسوولان داخل نمايشگاه ضعيف است و به‌خوبي از جاي رسانه‌ها با خبر نيستند، اين مساله مردم را با مشكل مواجه مي‌كند. نمايشگاه مطبوعات در حقيقت بايد جايي باشد كه مسائل ارتباطي به خوبي ساماندهي شده باشد.
آقايي 31 ساله برگزاري هرساله نمايشگاه مطبوعات را لازم مي‌داند و در اين باره گفت: اينكه اين نمايشگاه سال پيش برگزار نشد كمي باعث شده تا مردم از اين نمايشگاه دور شوند اما حضور هرساله اين نمايشگاه كمك زيادي به فضاي رسانه‌يي مي‌كند. امسال غرفه‌ها قابل دسترس‌تر شده‌اند و به خوبي مي‌توان تقسيم‌بندي را درباره بخش‌هاي مختلف متوجه شد. اما اينترنت براي مردم همچنان مشكل دارد كه اميدوارم در روزهاي آينده اين مشكل برطرف شود. آقايي 37 ساله درباره نمايشگاه گفت: ضعف اطلاع‌رساني به‌شدت در اين نمايشگاه حس مي‌شود. خيلي از اطلاعاتي كه مردم نياز دارند به آنها داده نمي‌شود و معمولا پاسخ مسوولان نمايشگاه «نمي‌دانم» است، اما از نظر مهندسي غرفه‌ها اين دوره نسبت به دوره قبلي خيلي بهتر است و مردم به راحتي مي‌توانند به تمام رسانه‌ها دسترسي داشته باشند، اين به نظرم يكي از بهترين كارهايي است كه امسال انجام شده است. اما خيلي از رسانه‌هايي كه براي مردم مهم هستند مديران مسوول يا سردبيرشان مدت زمان كوتاهي در غرفه‌ها هستند و به خوبي از طرف اين رسانه‌ها اطلاع‌رساني نشده است كه هر روزنامه يا خبرگزاري چه مهمان‌هايي دارند يا چه نشست‌هايي در آنها برگزار مي‌شود. آقايي 58 ساله با ابراز رضايت از برگزاري اين دوره نمايشگاه گفت: اين دوره از نمايشگاه نسبت به دوره‌هاي قبلي بسيار بهتر برگزار شده است و بايد از مسوولان آن تشكر كرد، مردم هم نسبت به روزهاي گذشته حضور پررنگ‌تري داشته‌اند كه اين مساله با حضور بيشتر مسوولان مي‌تواند روي تمام جامعه اثر بگذارد.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون