ارزيابي كارشناسان از گلايههاي وزير اطلاعات چيست؟
منافع برخي در خطر است
نجفقلي حبيبي
به نظر ميرسد عدهاي كه از آنان به عنوان كساني ياد ميشود كه اجازه نميدهند دولت در فضاي آرامي به فكر حل مشكلات كشور باشند، خيلي قليل باشند. وقتي به جمعبندي سوابق اين افراد ميرسيم، خواهيم ديد كه آنها بهگونهاي از فضاي گذشته بهرهمند بودند و الآن هم با شرايط جديد فكر ميكنند كه ديگر مانند قبل دست آنها براي اجراي برخي اقدامات باز نيست. اين افراد اندك تصورشان بر اين است كه اگر دولت با آرامش خاطر و در جهت مصالح و منافع ملي حركت كند اين تنها منافع آنهاست كه به خطر ميافتد. اما با تعيين تكليف رهبري معظم انقلاب در خصوص برجام ديگر بهانهاي براي آنان وجود ندارد. اميدوار هستيم كه اين عده از كارهاي خود كوتاه بيايند تا دولت با فكري راحت بهترين راهحل را براي دستيابي به اهداف خود در جهت پيشرفت كشور بيابد.
مخالفت بدون كارشناسي، جفاست
كمال سجادي
برجام يك موضوع مربوط به نظام و درراستاي منافع و مصالح كشور است. در اين شرايط همه بايد كمك كنند تا اين موضوع با حلاوت به پايان برسد. اگر هم عدهاي قليل مخالفتهايي با آن دارند، بايد تفكيكي بين آنان صورت بگيرد. در جمهوري اسلامي و در معناي مردمسالاري ديني افراد ميتوانند نظرات كارشناسي دهند اما اگر كساني باشند كه بخواهند دولت را تحت فشار قرار دهند و پا را از حدود مجاز فراتر گذارند، نياز است كه برخورد قانوني با آنها صورت بگيرد. اما اگر اين مخالفتها در حد كارشناسي و ژورناليستي باشد اهميت چنداني ندارد. بنابراين اگر كساني عالما و عامدا مانع توفيق دولت شوند جفا به نظام، مردم و هم دولت ميكنند. اين انصاف نيست همه بايد كمك و شرايطي را ايجاد كنند تا دولت بتواند كار مثبتي را انجام دهد. مخالفان بدانند كه ممانعت از اجراي موفق برجام، ظلم به مردم است.
مخالفان نميتوانند شيريني برجام را تلخ كنند
مرتضي حاجي
همزمان با اجرايي شدن برجام، ميتوان دلايلي را براي توصيف رفتارهاي برخي از مخالفان دولت برشمرد. مخالفاني كه اين روزها آرامش را از دولت گرفتهاند و اجازه نميدهند كه دولتمردان در فضايي مناسب بتوانند به اهداف خود بينديشند، يقينا براي عملكرد خود علتهايي دارند. 1- اين افراد از دولت گذشته با وجود تمام مشكلاتي كه براي كشور ايجاد كرده، همواره دفاع كرده و ميكنند. بنابراين در شرايط فعلي هر موفقيتي از سوي دولت يازدهم، نواقص كار قبليها را شفافتر ساخته و اختلاف ديدگاه دولتمردان قبلي و فعلي را روشنتر ميسازد. اين افراد نيز چون براي آينده قدرت خود برنامهريزي كردهاند، پس بايد كاري كنند تا دولت يازدهم كارآمدي چشمگيري نداشته باشد. طبيعي است كه براي اين افراد منافع ملي خيلي از اهميت برخوردار نيست و در بسياري مواقع منافع شخصي آنها بر همهچيز ترجيح دارد پس تلاش دارند تا اهداف كشور به راحتي از سوي دولت انجام نشود. 2- اين دولت با استفاده از پشتوانه مردمي و حمايت رهبري معظم انقلاب در جريان مذاكرات و حمايت قاطبه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در زمان راي به برجام و در نهايت تنفيذ مقام معظم رهبري بر مصوبه شوراي عالي امنيت ملي، نشان از آغاز زمان اجراي برجام دارد. اين افراد ميدانند كه با اجراي برجام روابط ما با دنيا دچار يك دگرگوني اساسي خواهد شد، كه در اين صورت منافعشان به خطر ميافتد. اين افراد دنبال شعارهايي هستند كه از همان آغاز آنان را به يك منتفع سياسي تبديل كرده است. 3- با تمامي مخالفتها مسلم است كه دولت اين كار را پيش خواهد برد. همانگونه كه شاهد هستيم در پاسخ به نامه رهبري معظم انقلاب هم، دولت اعلام آمادگي كرد كه با توجه به ملحوظات و الزامات ايشان اين موفقيت را حاصل خواهد كرد. اما همين امر موجب شده كه برخي از اين افراد باز هم دچار نگراني شوند. نگرانيهايي كه حتي از اجتماعات مردمي هم براي اعلام آن استفاده كردهاند. از مراسمات مذهبي استفاده ابزاري شد تا به نوعي اهداف برخي افراد به نتيجه برسد. اما اين افراد بايد بدانند كه نخواهند توانست با ايرادگيريهاي بيمورد خود اين توفيق را به كام ملت تلخ كنند چون هدف دولت اين است كه مردم شيريني اين پيروزي را به طور كامل احساس كنند و در اين راه از هيچ كوششي دريغ نخواهد ورزيد. در ميان اين عوامل ممكن است دلايل ديگري هم پشت پرده باشد. دلايلي كه موجب شده خيليها در برابر موفقيت دولت تدبير و اميد برنتابند و از هر محفلي براي اعلام ضعف برجام استفاده كنند. آنها بهتر از هر كس ديگري ميدانند كه شعار امسال مقام معظم رهبري همدلي و همزباني دولت و ملت بوده و تمامي كارهايي كه از سوي اين افراد صورت گرفته در تضاد با عمل به اين شعار بوده است. حال كه اين افراد عمل به اين شعار را به نفع خود نميدانند اما بايد بدانند زماني تا انتخابات دهمين دوره مجلس باقي نمانده است. اسفندماه امسال جواب عملكرد بسياري از اين افراد از سوي مردم داده ميشود.