كتاب يعني زندگي
اين روزها تهران شاهد برگزاري نمايشگاهي از جلد اول كتابهاي مشهور و جملهاي مرتبط با همان كتاب روي سازههاي تبليغاتي شهر است. اين طرح با عنوان «كتاب يعني زندگي» توسط سازمان زيباسازي شهر تهران به مناسبت هفته كتاب درسطح شهر تهران اكران شده است. با اين حال موافقان و مخالفاني هم داشته است. به سراغ برخي از اهالي حوزه كتاب رفتيم و با طرح سوالاتي پاسخ آنها را درزمينه اين اقدام سازمان زيباسازي شهر تهران جويا شديم. در ادامه آنچه ميخوانيد ماحصل اين گفتوگوهاست.
علي رضاپور كتابفروش:
بهتر است كتابهاي كمتر شناخته شده هم معرفي شوند
علي رضاپور كه صاحب كتاب فروشي در يكي از راستههاي خيابان انقلاب است، در پاسخ به اينكه آيا تابلوها را ديده است؟ گفت: بله بعضي از تابلوهاي اين طرح را ديدهام. اين طرح بسيار عالي است و اگر مداومت داشته باشد بهتر است، البته همين كه در مقاطع خاص هم به آن پرداخته ميشود عالي است. او با بيان اينكه طرح «كتاب يعني زندگي» حتما به افزايش مطالعه كمك خواهد كرد، ادامه داد: همين كه نگاه مردم را متوجه كتاب ميكند موثر است البته به نظرم كافي نيست و بايد كارهايي با برنامهريزيهاي دقيقتر و بهتر انجام شود. از نظر اين كتابفروش كه سالهاست در اين زمينه فعاليت ميكند، اگر كتابهاي كمتر شناخته شده به مردم معرفي ميشد بهتر بود. او در اين باره گفت: اين كار علاوه بر اينكه مردم را با اين كتابها آشنا ميكرد، تشويقي براي كتابخواني بود. رضاپور همچنين گفت: بهتر بود از ناشران بيشتر و متنوعتري، كتاب معرفي ميشد و براي انتخاب كتاب ازمشورت اتحاديه ناشران هم استفاده ميكردند.
حميد رضا سيد ناصري مدير مسوول موسسه نشر و تحقيقات ذكر:
پيامهاي تشويقي براي كتابخواني در اختيار سازمان زيباسازي قرار بگيرد
«مديرمسوول موسسه نشر و تحقيقات ذكر» از ناشراني است كه نگاهي مثبت به «طرح كتاب يعني زندگي» دارد. اودر اين باره گفت: قطعا اين كار به افزايش سرانه مطالعه كمك ميكند ويادآوري ميكند كه مسوولان شهري به مساله كتاب و كتابخواني اهميت ميدهند و مردم هم با ديدن تصاوير كتاب و تابلوهاي متفاوت به ياد كتاب و كتابخواني ميافتند و كتاب را قسمتي از زندگي خود ميبينند.
او با اشاره به فعاليتهاي انجام شده در حوزه تبليغ فرهنگ كتابخواني، ادامه داد: البته ما هم در هياتمديره انجمن فرهنگي ناشرين كتاب كودك ونوجوان و كارگروه هفته كتاب پيامهايي را جهت تشويق مطالعه و كتابخواني كودكان و نوجوانان مطرح كرديم كه در اختيار سازمان زيبا سازي قرار بگيرد تا از اين پيامهاي فرهنگي براي تشويق مردم به كتابخواني در هفته كتاب يا مناسبتهاي ديگر مورد استفاده قرار گيرد. حميدرضا سيد ناصري همچنين افزود: انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان هر دو سال اقدام به برگزاري جشنواره كتاب برتر ميكند و توسط هيات داوران كتابهايي در حوزه داستان، شعر و علمي و در دو مقطع كودك و نوجوان برگزيده و معرفي ميشود كه ميتوان اين كتابهاي برگزيده را به مردم معرفي كرد تا آنها را بشناسند و مطالعه كنند.
محسن سلامي مدير مسوول انتشارات انجام كتاب:
هديه كتاب نذر فرهنگي است
به گفته مدير مسوول انتشارات انجام كتاب، طرح «كتاب يعني زندگي» مثمر ثمر است، البته به اعتقاد وي اين طرح ميتواند تا 20 درصد مردم را تشويق به خواندن و مطالعه كند و به تنهايي براي افزايش سرانه مطالعه كافي نيست. محسن سلامي همچنين گفت: در مورد كتاب و كتابخواني در يكي از فرهنگسراهاي تهران طرحي انجام شد و در آن به جاي نذرهايي كه معمولا مردم انجام ميدهند و بيشتر خوراكي هستند نذر فرهنگي صورت ميگرفت و با حمايت فرهنگسرا و كمك ناشر و بانيان اين كار نو و بسيار عالي انجام ميگرفت و در آن به مردم كتاب هديه داده ميشد. مديرمسوول انتشارات انجام كتاب با اشاره به مشكلات موجود در معرفي چنين فعاليتهايي ادامه داد: البته به خاطر محدود بودن و عدم تبليغات بازتاب زيادي نداشت در حاليكه اين كار ميتواند در تمام نقاط شهر انجام شود وبا تبليغات گستردهتري مردم را ترغيب به كتاب و كتابخواني كند.