• 1404 جمعه 10 مرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3411 -
  • 1394 سه‌شنبه 17 آذر

اقتصادي‌ها صدرنشين اخطاري‌هاي دولت يازدهم

سومين كارت زرد مجلس به وزير صنعت

گروه اقتصادي | پانزدهمين كارت زرد مجلس نيز به يك وزير اقتصادي رسيد تا شمار كارت‌هاي زرد دولت يازدهم از 14 عبور كند و در ايستگاه 15 بايستد.
 به گزارش «اعتماد»، محمدرضا نعمت‌زاده كه ديروز براي پاسخ به سوال حميد رسايي، نماينده عضو جبهه پايداري در مجلس حضور يافت، پس از آنكه با اعلام عدم رضايت حميد رسايي روبه‌رو شد، نتوانست راي موافق نمايندگان مجلس را نيز از آن خود كند.
 وي كه پيش‌تر دو بار با عدم رضايت نمايندگان روبه‌رو شد، ديروز سه كارته بهارستان را به مقصد وزارتخانه‌اش ترك كرد. هر چند پيش از اين تلقي از برابري سه كارته شدن وزير با جريان افتادن طرح استيضاح وجود داشت اما بعدها اين تصور برطرف شد و دريافت سه كارت زرد به معناي استيضاح وزير نخواهد بود.  آنچه رسايي در قالب سوال مطرح كرد تا مسن‌ترين وزير كابينه يازدهم را براي پاسخ به آن به صحن علني بكشاند، سوال در خصوص شركت‌هايي بود كه نعمت‌زاده در هيات‌مديره شان عضويت داشت.
حميد رسايي از نعمت‌زاده پرسيد به چه دليل همزمان با وزارت صنعت و معدن و تجارت در هيات مديره 16 شركت حضور دارد كه نعمت‌زاده در پاسخ به وي گفت: بنده عضو 19 شركت بودم نه 16 شركت. اما تا قبل از معرفي به مجلس و انتخاب به عنوان وزير صنعت از هيات مديره كليه شركت‌ها استعفا دادم.
وي تاريخ استعفاهايش را 13 و 14 و 15 مرداد سال 92 اعلام كرد. اين در حالي است كه حميد رسايي توضيحات نعمت‌زاده را قانع‌كننده ندانست و خواستار آن شد كه سوالاش به راي گذاشته شود.
از 203 نماينده حاضر در جلسه 73 راي موافق، 106 راي مخالف و 10 راي ممتنع به توضيحات وزير صنعت، معدن و تجارت داده شد. به اين ترتيب وزير صنعت سومين كارت زرد را از مجلس نهم دريافت كرد تا دولت يازدهم 15 كارته شود.
 بررسي‌ها نشان مي‌دهد اقتصادي‌ها صدرنشين دريافت كارت زرد از مجلس هستند به طوري كه از 15 كارتي كه وزراي دولت يازدهم گرفته‌اند، 9 كارت به وزراي اقتصادي كابينه رسيده است.
كمترين كار استيضاح
رسايي، در هنگام طرح سوال از رييس‌جمهور خواست نسبت به بركناري نعمت‌زاده اقدام كند چرا كه در غير اين صورت كمترين كار مجلس استيضاح وي خواهد بود كه نعمت‌زاده بايد از كليه مسووليت‌هاي دولتي منفصل شود.
وي همچنين خطاب به نمايندگان مجلس با طرح اين سوال كه «آيا از وضعيت مردم در بورس و حجم سكه‌ها و طلا به سهامداران اطلاع داريد؟» مدعي شد: وزير صنعت دو سال عضو شوراي عالي بورس است و در 15 شركت عضو هيات مديره بوده كه عمدتا در حوزه‌ پتروشيمي و خوراك فعاليت داشته‌اند، از تاريخي كه ايشان اعلام مي‌كند استعفا داده است، دخترهاي ايشان در 12 شركت عضويت دارند. ديروز از وزارت صنعت به بنده گفتند كه در جلسه سوال از وزير چيزي نگوييد كه مردم اميدشان را از دست بدهند. بنده اعلام مي‌كنم نمايندگاني كه به ايشان راي دادند بايد توبه و اجحافي را كه در حق مردم و صنعت مرتكب شدند جبران كنند.
رسايي با بيان اينكه رييس‌جمهور شما را پدر صنعت كشور معرفي كرده است، ادامه داد: شما پدر صنعت كشور را در آورده‌ايد؛ اين هم كه از طرز دفاع از عملكردتان. نمايندگان نحوه دفاع امروز شما را ديدند؛ شما حتي نتوانستيد از خودتان دفاع كنيد. تا به حال ديده بوديد كه وزيري نتواند حرف بزند؟
اين عضو جبهه پايداري افزود: صحبت درباره ثروت نعمت‌زاده چيزي است كه حتي خودش نيز در مورد آن خودداري مي‌كند. چرا خروج شما از هيأت مديره شركت‌ها بيش از دو سال طول كشيد؟
عضو هيات‌مديره هيچ شركتي نيستم
وزير صنعت، معدن و تجارت، تعداد شركت‌هايي را كه در هيات مديره آنها عضويت داشت 19 شركت اعلام كرد و افزود: بنده در تاريخ‌هاي 13 و 14 و 15 مرداد 92 و قبل از معرفي به مجلس به عنوان وزير صنعت و معدن و تجارت استعفاهايم را نوشتم اما براي طي شدن مراحل ثبتي، مجامع اين شركت‌ها به صورت عادي يا فوق‌العاده بايد تشكيل مي‌شد كه زمان‌بندي تشكيل مجامع شركت‌ها در اختيار بنده نيست.
وي افزود: سهام بنده به جز يكي، دو شركت خانوادگي در مابقي شركت‌ها يك يا دو سهم مديريتي بود كه از بنده امضا و اثر انگشت گرفتند كه بعد از انجام ماموريت آن يكي، دو سهم نيز در مالكيت بنده نباشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال 88 بعد از 30 سال بازنشست شدم اما با توجه به سابقه
شش ساله در مديريت صنعت كشور صلاح نبود بيكار بمانم به همين دليل بنا به درخواست صندوق‌ها و نهادهاي بخش خصوصي در چندين شركت به صورت مديريتي مشغول شدم كه عمده آنها در شهرستان چابهار بود كه در حوزه پتروشيمي فعاليت داشتند. وي ادامه داد: بنده آنقدر از قوانين كشور اطلاع دارم كه مرتكب تخلف نشوم. مدارك استعفاهايم از شركت‌ها را به صورت تلفني و حضوري جمع‌آوري كردم، همه مسلمانيم و صداقت و راستگويي نيز وظيفه ما است. از قبل از انقلاب در بخش خصوصي كار كردم و از سال 57 در حد توان زير پرچم امام خميني(ره) خدمت كردم و به حكم دولتي عضو هيات مديره شركت‌هاي مختلف از جمله ايران‌خودرو و صنايع دفاعي شدم. نعمت‌زاده گفت: از طريق حقوق و املاك به ارث رسيده امرار معاش مي‌كنم. وي با اشاره به گزارش ديوان محاسبات كشور گفت: بنا بر استعلامات اين نهاد نظارتي بنده عضو هيچ هيات مديره شركتي نيستم كه گزارش سازمان بازرسي كل كشور نيز اين مساله را تاييد مي‌كند.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون