دستگيري جاسوس چين در ارتش امريكا
سالهاي زيادي از جنگ سرد ميگذرد و جاسوسيهاي آن دوران و مداركي كه از جريان جاسوسيها به دست آمده تبديل به فيلمهاي سينمايي جذاب شده است، كمتر اين تصور وجود دارد كه جاسوسيها به سبك جنگ سرد در قرن 21 كماكان ادامه داشته باشد. اما خبري كه روز دوشنبه منتشر شد نشان داد كه هنوز جاسوسيها به شيوههاي قديمي و مرسوم خود ادامه دارد. خبرگزاري رويترز به نقل از يك مقام آگاه در ارتش ايالات متحده گزارش داد كه يك افسر نيروي دريايي امريكا به اتهام جاسوسي و ارايه اطلاعات به دولت چين و احتمالا تايوان بازداشت شده است. اين مقام امريكايي كه نخواست نامش فاش شود گفت: نام فرد متهم به جاسوسي ادوارد لين است كه در تايوان متولد شد و بعد از اينكه تابعيت ايالات متحده را دريافت كرد به صورت مشخص در سال 2008 وارد نيروي دريايي امريكا شده است. در برگه اتهامات لين كه منتشر شده و بخشهايي از آن نيز به دليل محرمانه بودن سياه شده است اين فرد
تايواني الاصل مامور در مقر گشتزني دريايي بوده و به عنوان متخصص سيگنالهاي هواپيماهاي شناسايي لاكهيد مارتين مشغول فعاليت بوده است.
لين متهم است كه دو سري اطلاعات سري را در سه زمان مختلف به منابع خارجي منتقل كرده كه اين اقدام با قصد استفاده اين اطلاعات به نفع يك كشور خارجي انجام گرفته است. مقامات ايالات متحده معتقدند كه چين و تايوان از جمله مقاصد احتمالي اين اطلاعات بودهاند اما اين تحقيقات هنوز ادامه دارد.
اطلاعات مربوط به لين كه نخستينبار توسط سايت خبري نيروي دريايي ارتش امريكا منتشر شده نشان ميدهد كه او از زبان ماندرين و سيگنالهاي الكترونيكي مخصوص هواپيما براي انتقال اطلاعات استفاده كرده است.
همچنين لين متهم به نقض قانونهاي نظامي در مورد فحشا و زنا بوده است كه اين موارد غير اخلاقي نيز براي او به ثبت رسيده است. به گفته منابع اطلاعاتي از ارتش امريكا دادگاه لين در هشت ماه گذشته در ويرجينيا به صورت محرمانه در حال برگزاري بوده است.
جزييات و اطلاعات در مورد سيگنالهاي دريافتي براي ارتش امريكا به صورت بالقوه يكي از سريترين اطلاعات ارتش امريكا شناخته ميشود كه دانستن روشهاي شناسايي آن اجازه ميدهد تا دشمنان راههاي مقابله با نظارتهاي امريكا را پيدا كنند.
آنگونه كه در بيوگرافي لين در سال 2008 آمده است، لين در سن چهارده سالگي به همراه خانواده از طريق كشورهاي مختلف خود را به امريكا رساندند و در آنجا مستقر شدند. طبق گفتههاي لين امريكا را هميشه سرزمين موعود خود تصور ميكرده و اين تصور را داشته كه تمامي جادههاي امريكا به ديزنيلند منتهي ميشود.
لو كانگ سخنگوي وزارت خارجه چين در واكنش به اين خبر گفت كه از جزييات اين پرونده آگاه نيست و چيزي را در اختيار ندارد. لوكانگ تاكيد كرد كه درخواست خود را براي ارايه اطلاعات در اين خصوص به وزارت دفاع چين ارسال كرده است.
وزارت دفاع تايوان نيز در واكنشي اعلام كرد كه هيچ اطلاعاتي در مورد اين موضوع ندارد و وزارت خارجه تايوان نيز نظري در مورد اين اطلاعات عنوان نكرد.