چهرهها- خبرها
قطر، كويت و بحرين را تجهيز كنيد
يكي از مقامات ارشد نيروي هوايي امريكا از دولت اين كشور خواست كه بررسي تلاشهاي قطر، كويت و بحرين براي خريد جنگندههاي امريكايي را تسريع بخشد و اعلام كرد كه همپيمانان كليدي امريكا در خليجفارس در خصوص تاخير در فرآيند فروش جنگنده به كشورهاي عربي خليجفارس ابراز نااميدي كردند. به گزارش رويترز، «هيدي گرانت» معاون وزير نيروي هوايي امريكا اعلام كرد كه تلاش دارد به مقامات كشورهاي كويت، قطر و بحرين تضمين دهد كه عدم تاييد قراردادهاي چندميليارد دلاري فروش تسليحات امريكا به اين كشورها تغييري در روابط مستحكم نيروهاي هوايي بين امريكا و اين كشورها ايجاد نميكند. وي گفت كه «به طور قطع» شاهد نااميدي مقامات اين سه كشور كه خواستار خريد انواع جنگندههاي امريكايي هستند، بوده است. وي تصريح كرد كه درخواست سه كشور در عاليرتبهترين سطح از دولت امريكا در دست بررسي است. هر سه قرارداد فروش در ميان افزايش نگراني اسراييل از اين مساله كه اين تجهيزاتي كه به خليجفارس فرستاده ميشود ممكن است در دستان افراد نادرست قرار گيرد و عليه رژيم صهيونيستي مورد استفاده قرار گيرد، متوقف شده است. منابع آگاه اعلام كردند كه قرارداد فروش تجهيزات به كويت به ارزش 3 ميليارد دلار و قرارداد قطر احتمالا حدود 4 ميليارد دلار است. ارزش قرارداد بحرين هنوز نامشخص است.
پاكستان مسوول است
رييسجمهوري افغانستان با مقصر دانستن دولت اسلامآباد در ناكامي طرحهاي صلح كابل، گفت پاكستان در عمل ميان تروريستهاي خوب و بد تمايز قايل ميشود. به گزارش ايسنا، به نقل از پايگاه خبري نيشن، اشرف غني، رييسجمهوري افغانستان در نشست ناتو گفت: طرحهاي منطقهاي ما با همسايگانمان منافع چشمگيري به همراه داشته است اما مورد استثنا پاكستان است. پاكستان با وجود تعهدات آشكار به كميته چهارجانبه روند صلح، تمايزي خطرناك در عمل ميان تروريستهاي خوب و بد قايل ميشود. مشكل اصلي ميان همسايگان افغانستان فقدان قوانين توافق شده است؛ از اين رو كابل به دنبال جلب حمايت منطقهاي و جهاني براي ايجاد چنين قوانيني است؛ قوانيني كه ما را به امنيت و سازگاري جمعي ملزم ميكنند. رهبران جهان بايد درك كنند كه افغانستان با يك درگيري چند وجهي روبهرو است و با طيف گستردهاي از گروهها، از القاعده و داعش تا گروههاي تروريستي با اصليت آسياي ميانه، چيني و روس گرفته تا گروههاي پاكستاني كه خود پاكستان آنها را تروريست مينامد و گروههاي طالبان افغانستان، ميجنگد. در مقابل اسلامآباد نااميدي خود را از اظهارات ضدپاكستاني غني ابراز داشت و سخنگوي وزارت خارجه اين كشور در بيانيهاي گفت: تاسفآور است كه رهبران افغانستان به خصومت عليه پاكستان ادامه داده و پاكستان را مقصر تمامي شكستهايشان در افغانستان ميدانند.
دمشق به سازمان ملل و شوراي امنيت نامه داد
وزارت خارجه سوريه درباره حملات تروريستي مستمر به مناطق مسكوني در شهر حلب دو نامه به دبيركل سازمان ملل و رييس شوراي امنيت فرستاد. به گزارش ايسنا، وزارت خارجه سوريه در اين نامهها تاكيد كرد: اقدامات تروريستي بزدلانهاي كه شهروندان بيدفاع را در محلهاي سكونتشان و در خيابانها، بازارها و ادارات هدف قرار ميدهد از حمايت كشورها و سازمانهاي حاكم در عربستان، قطر، تركيه، فرانسه، انگليس و امريكا برخوردار است. دولت سوريه از شوراي امنيت و دبيركل سازمان ملل ميخواهد اين اقدامات تروريستي را فورا محكوم كرده و براساس قطعنامههاي شوراي امنيت در اين زمينه تدابيري را مقابل اين كشورها و سازمانهاي حامي تروريسم به ويژه رياض، دوحه و آنكارا در پيش گيرند. برخي اعضاي شوراي امنيت از انجام مسووليت خود در سركوب تروريسم و مبارزه با گروههاي تروريستي سرباز زده و شوراي امنيت نيز همچنان از اتخاذ اقدامات بازدارنده و فوري در مقابل كشورها و سازمانهاي حامي تروريسم خودداري ميكند و اين امر حمايتي آشكار از تروريستها در انجام اقدامات تروريستي در حق مردم سوريه و به خطر انداختن امنيت و صلح در اين كشور و در كل منطقه است. البته اين مساله امنيت جهاني را نيز تهديد ميكند. از سوي ديگر مخالفت امريكا، فرانسه، انگليس و اوكراين با درج نام دو گروه تروريستي
جيش الاسلام و احرار الشام در ليست تروريستهاي شوراي امنيت تنها تاكيدي بر عدم جديت اين كشورها در مبارزه با تروريسم است.