• 1404 چهارشنبه 1 مرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3158 -
  • 1393 يکشنبه 28 دي

اميرعبداللهيان مطرح كرد

تمايل امريكا براي گفت‌وگو با ايران در مسائل منطقه‌يي

 

معاون عربي و آفريقاي وزارت خارجه گفت كه امريكايي‌ها در خصوص مسائل منطقه‌يي از جمله درباره سوريه و داعش پيام‌هايي را مستقيم و غيرمستقيم به ايران منتقل مي‌كنند. به گزارش ايلنا، حسين اميرعبداللهيان در گفت‌وگو با برنامه «من طهران» شبكه العالم در پاسخ به سوالي درباره اينكه امريكا تندي لهجه‌اش نسبت به بشار اسد را كاهش داده گفت: اخباري كه از كانال‌هاي ديپلماتيك در اختيار داريم، مي‌گويد امريكايي‌ها از برخي دوستان ما در منطقه در خصوص سوريه فريب خوردند؛ برخي دوستان منطقه‌يي ما وعده‌ها و اطلاعات غلطي به امريكا مي‌دادند مبني بر اينكه يك هفته يا يك ماه ديگر بشار اسد سقوط مي‌كند كه اين اطلاعات با واقعيت‌هاي سوريه در تعارض بود. اميرعبداللهيان تاكيد كرد: به نظر مي‌آيد امريكايي‌ها پس از گذشت چهار سال از مساله سوريه به اين واقعيت پي برده‌اند، اقدام‌هاي‌شان در سوريه به نتايج مدنظر آنان منجر نشده است. اين نتيجه نزديك شدن امريكا به شناخت واقعي‌تر نسبت به اوضاع در سوريه است و اينكه امريكا دريافت اشخاصي كه ادعاي مخالف بودن در سوريه دارند فاقد پايگاه و نفوذ و تاثير‌گذاري در سوريه هستند. گزيده‌هايي از مهم‌ترين محور صحبت‌هاي حسين اميرعبداللهيان در ادامه  مي‌آيد:
 ما در مقطعي از بشار اسد خواستيم همسر و فرزندانش براي استراحتي كوتاه به تهران بيايند اما پاسخ وي اين بود كه بشار و خانواده‌اش سوريه را ترك نمي‌كنند و در تمام سختي‌ها تا پايان در كنار مردم سوريه باقي خواهند ماند.
  سياست جمهوري اسلامي ايران اين نيست كه در موضوع هسته‌يي به دنبال حل مسائل منطقه‌يي باشد چون حل اين مسائل در منطقه انجام خواهد شد، و در قدم نهايي نيازمند حمايت سازمان ملل خواهد بود.
  ايران از سال گذشته يك طرح چهار ماده‌يي را به سازمان ملل متحد ارايه كرد. اخضر ابراهيمي، نماينده وقت سازمان ملل متحد در امور سوريه نيز در مشورت با‌ بان‌كي‌مون، نسخه‌يي از طرح سياسي ايران براي حل مساله سوريه را در اختيار كشورهاي موثر مانند پنج كشور عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار داد.
  يكي از مفاد طرح سياسي ايران، بحث گفت‌وگوي ملي است كه شروع اين گفت‌وگوي ملي جديد قرار است با هماهنگي و ميزباني روس‌ها در مسكو در هفته آخر ژانويه انجام شود. از ديدگاه حكومت سوريه اين گفت‌وگو نه گفت‌وگوي حكومت و مخالفان بلكه گفت‌وگوي سوري- سوري است. آنان معتقدند تمام اقشار و گروه‌هاي تاثيرگذار در سوريه اعم از مخالفان و جريان‌هاي موثر مي‌توانند در اين گفت‌وگو شركت كنند لذا اين را به عنوان شروع خوب مي‌دانيم و معتقديم هر چه بيشتر بايد به راهكار‌هاي حل سياسي در سوريه توجه شود.
  از نظر تهران و مسكو، اسد جزو محوري براي حل سياسي در سوريه است. هر گونه توافق و پيشرفت روند سياسي در سوريه با آقاي بشار اسد شروع خواهد شد اما براي پايان هر گونه روند سياسي بايد زمينه‌يي را فراهم كرد كه مردم سوريه نسبت به آينده سياسي كشورشان بتوانند تصميم    بگيرند.
  طي چند ماه گذشته در گفت‌وگوهاي ديپلماتيك با عربستان شاهد پيشرفت‌هايي بوديم ولي عربستان در برخي مسائل رفتارهايي از خود نشان داده است كه خواست جمهوري اسلامي ايران نيست و اينگونه رفتار‌ها باعث نگراني در منطقه  مي‌شود.
 ديدار وزراي خارجه ايران و عربستان در نيويورك ديداري مثبت بود. پس از اين دو ديدار مثبت كه براي كشورهاي منطقه نيز داراي آثار و پيامدهاي سازنده‌يي بود، ما دعوتنامه‌يي كتبي از وزير خارجه عربستان براي سفر «محمد جواد ظريف» وزير امور خارجه ايران به رياض با هدف بررسي مسائل منطقه‌يي و بين‌المللي دريافت كرديم و آماده فراهم كردن مقدمات سفر ظريف به عربستان بوديم و زماني براي سفر ايشان تعيين شده بود كه متاسفانه اظهارات رسانه‌يي تند و غيرمنتظره وزير امور خارجه عربستان  مانع  آغاز  اين  سفر  شد.
  برنامه‌ريزي كرده بوديم كه ديدار آقاي ظريف و مسوولان عربستاني دو، سه هفته پس از عيد قربان در رياض برگزار شود، و من نيز در ديدارم با سعود‌الفيصل در جده از ايشان براي سفر به ايران دعوت كرده بودم كه ايشان پذيرفتند. وزير خارجه عربستان همچنان بر ضرورت ديدار با آقاي ظريف تاكيد دارد، و ما تلاش مي‌كنيم كه اين ديدار در نخستين فرصت مناسب تحقق يابد.
  عاملي كه موجب شده است تا ديدار ظريف و سعود‌الفيصل همچنان به تاخير بيفتد، كاهش قيمت نفت بود.
  از كانال‌هاي ديپلماتيك به مسوولان عربستان گفته‌ايم كه با اتخاذ تصميمات حكيمانه بايد مانع سوءاستفاده دشمنان منطقه و آسيب زدن آنها به اقتصاد رو به رشد كشورهاي منطقه شوند. از عربستان انتظار داريم كه نقش اصلي خود را در مساله قيمت نفت براي كمك به كشورهاي منطقه ايفا كند.
  در مراسم تحليف سيسي در قاهره، فرصتي پيدا كردم كه با پادشاه بحرين گفت‌وگو كنم. در آنجا، پادشاه بحرين درباره شخصيت شيخ علي سلمان، حرف‌هاي مثبتي زد، من هم به ايشان گفتم كه شما از اين لحاظ كه يكي از چهره‌هاي شاخص معارض، شيخ علي سلمان است كه فردي متوازن و معتقد به راه‌حل دموكراتيك است، شانس آورده‌ايد. پادشاه بحرين تاييد كرد كه شيخ علي سلمان با روش‌هاي دموكراتيك كار را دنبال مي‌كند. ما همچنين از ايشان شنيديم كه پادشاه بحرين، در حل سياسي بحران بحرين و فاصله گرفتن از روش‌هاي مبتني بر خشونت و شيوه‌هاي امنيتي در اين كشور، جدي است.
 تصور ما اين است كه بحران بحرين، صرفا راه‌حل سياسي دارد، به پادشاه بحرين اعلام كرديم كه ما آماده‌ايم از ارتباط خودمان با دوستان‌مان در بحرين، براي كمك به گفت‌وگوي ملي موثر و واقعي بهره بگيريم و بحرين مي‌تواند از طريق سياسي به صلح و ثبات و آرامش برسد.
  اقداماتي كه در پي دستگيري شيخ علي سلمان در بحرين شروع شد، به يقين در تعارض با امنيت بحرين و امنيت منطقه است و مي‌تواند بحرين را وارد مرحله جديد كند كه به نفع هيچ طرفي نخواهد بود و ما بر ضرورت آزادي فوري شيخ علي سلمان تاكيد داريم.
  امروزه در عراق شاهد هستيم كه هيچ اقدام موثر و قاطعي از سوي امريكايي‌ها صورت نگرفت.
  جمهوري اسلامي ايران با همه طرف‌ها در يمن، با همه احزاب و همه گروه‌ها ارتباط دارد و با حكومت يمن هم ارتباط دارد، با حوثي‌ها و انصارالله هم ارتباط نزديكي داريم.
  روابط تهران و آنكارا حقيقتا راهبردي است، با وجود تفاوت ديدگاه در خصوص برخي موضوعات مرتبط با آينده سياسي در سوريه، هيچ يك از طرفين اجازه ندادند كه اين موضوع به روابط راهبردي دو كشور، لطمه و صدمه‌يي وارد كند.
  به عنوان جمهوري اسلامي ايران مساله انتخاب رييس‌جمهور در لبنان را با جديت دنبال مي‌كنيم. انتخاب رييس‌جمهور مي‌تواند تكميل‌كننده روند سياسي باشد به ويژه در شرايط كنوني كه بحث مبارزه با تروريسم مطرح است؛ انسجام و تكميل روند سياسي در لبنان به نفع اين كشور و به نفع كل منطقه خواهد بود، در همين رابطه هم بود كه جمهوري اسلامي ايران، هبه‌يي تسليحاتي را به ارتش لبنان براي تقويت آن در مبارزه با تروريسم پيشنهاد داد.
  فرانسه، تحركات خوبي را براي رايزني و مشورت براي انتخاب رييس‌جمهور در لبنان دارد.
 احتمالا ژيرو (مديركل خاورميانه وزارت خارجه فرانسه) مجددا طي يك ماه تا 40 روز آينده به تهران سفر كند. ژيرو تلاش دارد در جريان ديدگاه‌هاي ما و ديدگاه‌هاي عربستان سعودي و برخي كشورهاي تاثيرگذار در اين رابطه قرار بگيرد.
  انرژي هسته‌يي ايران عليه هيچ كشوري در منطقه نخواهد بود و فقط آنچه در جلسات مذاكرات هسته‌يي مي‌گذرد، تعيين‌كننده نتايج مذاكرات خواهد بود و اين مسائل حاشيه‌يي و تحركات صهيونيست‌ها كمترين تاثير را در نتايج مذاكرات هسته‌يي خواهد گذاشت.
 مذاكرات هسته‌يي و نتايج اين مذاكرات جدا و منفك از سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران در قبال مسائل منطقه است و صراحتا اعلام مي‌كنم كه ما هيچ گونه معامله و زد و‌بندي در خصوص مسائل منطقه‌يي با استفاده از ظرفيت مذاكرات هسته‌يي نخواهيم داشت.
  امريكايي‌ها حتما به دنبال اين هستند كه با استفاده از فرصت گفت‌وگويي كه در چارچوب مذاكرات هسته‌يي فراهم مي‌شود وارد موضوعات منطقه‌يي نيز شوند.

كمالوندي: راه براي به نتيجه رسيدن باز است

سخنگوي سازمان انرژي اتمي كشورمان گفت: براي هر شرايطي خودمان را آماده كرده‌ايم اما اميدوار هستيم با نگاه منطقي و اراده سياسي از سوي طرف مقابل به نتيجه برسيم. بهروز كمالوندي در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه اگر طرف مقابل در مذاكرات اراده كافي از خود نشان ندهد، ايران چه واكنشي نشان داده و ادامه برنامه هسته‌يي ايران به چه صورت خواهد بود، اظهار داشت: ما براي هر شرايطي خودمان را آماده كرده‌ايم. وي ادامه داد: اميدوار هستيم با نگاه منطقي و اراده سياسي از سوي طرف مقابل به نتيجه برسيم. سخنگوي سازمان انرژي اتمي كشورمان در پايان خاطرنشان كرد: براي هر سناريويي در مذاكرات هسته‌يي آماده هستيم و اگر اراده سياسي وجود داشته باشد، راه براي به نتيجه رسيدن باز است.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون