مراسم ازدواج 800 ميليون توماني
برگزاري مجالس عروسي در باغتالارهاي اطراف شهر تهران تا 800 ميليون تومان هزينه دارد. علاوه بر تجملهاي سرسامآور اين باغتالارها، گزارش «خبرگزاري مهر» با عنوان «از مجالس مختلط تا ميكاپيست آقا براي عروس» نشان ميدهد اين اماكن ادعاي همكاري با نهادهاي مختلفي را دارند و طبق اين همكاري ميتوانند مجالس مختلط برگزار كنند و خدماتي ارايه دهند كه در چارچوب قانون جايي ندارد. گزارشگر «مهر» طي گزارشي كه روز دوشنبه منتشر كرد با بازديد ناشناس از يكي از تالارباغها در حاشيه شهر تهران كه چند تالار زنجيرهاي هم دارد، به نقل از صاحب اين باغتالار نوشت كه چنين با اصطلاحا «بچههاي اماكن» در ارتباط هستند و اين افراد در صورت برگزاري مجالس مختلط، تنها بازديد صوري از مجالس و در زمان صرف شام
به عمل ميآورند و ميروند. طبق اين گزارش سرو مشروبات الكلي نيز در اين باغها بهطور كل غيرمجاز نيست و برگزاركنندگان مراسم ازدواج ميتوانند آنها را داخل بطريهاي آب معدني همراه خود ببرند و كاركنان تالار نيز ميزي براي اين كار تهيه كرده و سرويس ويژه ميدهند؛ امري كه نشان ميدهد با كمي چكوچانه زدن ميتوان مرزهاي قرمز قانون را در اين تالارها ناديده گرفت. در اين گزارش به حضور آرايشگران مرد براي آرايش عروس هم در اين تالارها اشاره شده است كه عروسها ميتوانند از خدمات حرفهاي آرايشگران مرد بهره ببرند. طبق برآوردي كه براي حضور 500 ميهمان براي چند ساعت مراسم عروسي شده است، اين مبلغ چيزي بيشتر از
800 ميليون تومان تمام ميشود، يعني يك ميليون و 600 هزار تومان براي هر ميهمان. اما اين هزينه با چه حساب و منطقي از يك زوجي گرفته ميشود كه بنا به منطق بايد در ابتداي زندگي خود باشند و قدم به قدم آن را بسازند و مگر چند زوج جوان در اين شهر هستند كه ميتوانند در ابتداي زندگي خود چند صد ميليون تومان را به مراسم ازدواج اختصاص دهند؟ طبق اين گزارش در صورت رزرو اين باغتالارها فقط
7 ساعت براي تاييد نهايي وجود دارد و اگر اين تاييد صورت نگيرد، تالار به سيل متقاضيان ديگري داده ميشود كه در لحظه و به صورت آنلاين در حال رزرو اين باغتالار براي مراسم مجلل ازدواج خود هستند. تصويري كه «مهر» از منوي مخصوص اين تالار منتشر كرده است، چيزي فراي تجمل است. در اين منو براي بخش غذاي اصلي 27 مدل غذا به چشم ميخورد كه بخش اعظمي از اين غذاها با گوشت بوقلمون، بره، ميگو، ماهي، مرغ و حتي خرچنگ طبخ ميشوند. اما اين 27 غذا با سيل پيشغذا و ميانوعده و سالاد و نوشيدني همراه ميشود. 10 مدل دسر براي شام، آن هم در دو دسته تكنفره و غيرتكنفره، دو نوع ميانوعده و هر كدام در
10 نوع كه مجموعا 40 مدل ميانوعده و دسر تنها بخشي از خوردنيهاي جانبي اين مراسم را تشكيل ميدهند. در منوي اين تالار گزينههايي چون «آبشار شكلات»، «سرو شكلات» و «كنديبار» به چشم ميخورد كه اگر ميهمانان از ميان دهها رقم آبميوه طبيعي، انواع شيك، كوكتل، چاي، نسكافه، قهوه و شيريني از بهترين قناديهاي تهران، باز هم سيري نيافتند، در آبشار شكلات شنا كنند.
اما ليست دلهرهآور اين تجملات در غذا و نوشيدني خلاصه نميشود. در ميان خدماتي كه به عنوان منوي وي.آي.پي ارايه شده است، خدماتي چون گلآرايي، فانوسآرايي، نورپردازي حرفهاي، شمعآرايي، جعبههاي چوبي، جعبههاي آيينهاي و حتي دكوراسيون كافيشاپ هم ديده ميشود. سرويس پيشدستي و زيربشقابي و گيلاس كريستالي به همراه دستمالهاي ابريشمي و مخمل، موزيك VIP به همراه پيانو خواننده جاز و ساكسيفون. آتشبازي در سه مرحله با حجم زياد و نورپردازي گزينههاي ديگري هستند كه شب عروسي را رنگين و هزينه اين شب را سنگين ميكنند. اما نكته جالب تعداد پرسنل اين شب رويايي است. طبق منوي اين رستوران بهازاي هر 5 نفر ميهمان، يك پرسنل وظيفه پذيرايي از ميهمانان را دارد، يعني بهازاي 500 ميهماني كه گزارشگر «مهر» مطرح كرده بود، صد نفر در محوطه سيني به دست به دنبال ميهمانها راه خواهند افتاد. 2 نفر پرسنل هم در رختكن به انتظارند و 4 نفر ديگر در سرويسهاي بهداشتي آماده و منتظر به ارايه خدمات.
تكههايي از چنين تجملات سرسامآوري نهايتا به شبكههاي مجازي ختم ميشوند. تصاويري از غذاهاي صدرنگ و گلها و شمعها دست به دست ميگردند و شايد در صفحه گوشي پسران و دختران جواني شاهر شود كه براي خريدن يك دستگاه يخچال و يك گاز به دنبال گرفتن وام هستند. تنها متضرران اين ماجرا اين زوجها نيستند، بلكه زوجهايي كه چنين مبلغي را براي يك شب هزينه ميكنند بايد از خود بپرسند كه اين قيمت برآورد شده بر چه مبنايي حساب ميشود، آيا تمام اين ريختوپاشها هم كه جمع و تفريق شوند، آيا باز هم 800 ميليون تومان ارزش واقعي خواهند داشت؟ چقدر از مبالغ اين خدمات به عنوان سود واريز افرادي ميشود كه با توسل به تجمل پول را از جيب برخي و آه را از نهاد برخي ديگر بلند ميكنند.