پشتیبانی ازجامعه کارگری
رهبر انقلاب : مصرف کالاها و جنس ایرانی باید در کشور به یک فرهنگ تبدیل شود
رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح ديروز در ديدار هزاران نفر از كارگران به مناسبت هفته كار و كارگر، تحقق شعار سرمايهگذاري براي توليد را در گرو توجه جدي به كارگران به عنوان مهمترين سرمايه كار و يكي از ستونهاي قوام و دوام جامعه دانستند و به الزاماتي همچون تامين امنيت شغلي و ايمني كارگران، مهارتافزايي و شريك كردن كارگران در سود توليد اشاره و خاطرنشان كردند: مصرف كالاها و جنس ايراني بايد به يك فرهنگ در كشور تبديل شود، البته در كنار فرهنگسازي بايد كيفيت كالاهاي داخلي نيز ارتقا يابد. حضرت آيتالله خامنهاي همچنين با اشاره به استمرار جنايات و كشتار بيرحمانه مردم غزه و فلسطين به دست رژيم صهيونيستي كه با حمايت امريكا و انگليس در جريان است، تاكيد كردند: ملتها بايد در مقابل رژيم صهيونيستي و حاميانش بايستند و نگذارند مسائل مربوط به فلسطين به فراموشي سپرده شود.
رهبر انقلاب در ابتداي سخنان خود با تبريك سالروز ميلاد با سعادت حضرت امام رضا عليهالسلام و با گراميداشت ياد شهيد رييسي كه اهتمام فراواني به مسائل مردم به خصوص كارگران داشت، سخنان وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در اين ديدار و بيان خلأها و نيازهاي محيط كار و جامعه كارگري را صحيح و نيازمند توجه و پيگيري خواندند و افزودند: اگر مسوولان مربوطه همت كنند و تصميم بگيرند، رفع اين مشكلات و دغدغهها، ممكن و شدني است. رهبر انقلاب مسائل كار و كارگري را با سرنوشت كشور مرتبط خواندند و در بيان اهميت ارزش كار و كارگر گفتند: كارگران عزيز بايد قدر خود را بدانند، چراكه كسب رزق زندگي و نان حلال با دوري از چپاولگري، مفتخواري و دستاندازي به مال ديگران و همچنين رفع نيازهاي جامعه با توليد محصولات و خدمات، دو خصوصيت با ارزش و مهم كارگر از بُعد انساني است كه نزد خداي متعال حسنه محسوب ميشود.
حضرت آيتالله خامنهاي در تبيين ارزش كار گفتند: كار، ستون اصلي اداره و دوام زندگي بشر است كه بدون آن زندگي فلج ميشود، بنابراين اگرچه علم و سرمايه در انجام كار مهم و تاثيرگذار است، اما بدون كارگر، كاري پيش نميرود و اين كارگر است كه به سرمايه، روح ميبخشد. ايشان با اشاره به نامگذاري سال جاري به «سرمايهگذاري براي توليد» مهمترين سرمايه توليد و يكي از ستونهاي قوام و دوام جامعه را كارگر خواندند و با تاكيد بر اينكه سرمايهگذاري مالي بدون اراده و توانايي كارگر راه به جايي نميبرد، افزودند: به همين علت، دشمنان جوامع از جمله بدخواهان جمهوري اسلامي از ابتداي انقلاب تا امروز در پي آن بودند و هستند كه جامعه كارگري را از كار در فضاي جمهوري اسلامي منصرف و معترض كنند. رهبر انقلاب با اشاره به تلاشهاي جريانهاي كمونيستي براي تعطيلي و فلج كردن توليد در ابتداي انقلاب گفتند: امروز هم همان انگيزهها وجود دارد، اما هم آن روز و هم امروز، كارگران ما در مقابل آنها ايستاده و با مشت محكم به دهان آنها كوبيدهاند.
ايشان با تاكيد بر اينكه لازمه صيانت از سرمايه مهمي همچون كارگر اين است كه بخشهاي مختلف به وظايف خود عمل كنند، درباره «امنيت شغلي» كارگران گفتند: كارگر بايد بداند كه در شغل خود خواهد بود و بتواند براي زندگي خود برنامهريزي كند و مطمئن باشد كه ادامه كار او وابسته به اراده ديگران نيست. حضرت آيتالله خامنهاي، تعطيلي برخي كارخانجات و واحدهاي توليدي به بهانههاي مختلف را در چندين سال قبل، ضد امنيت شغلي خواندند و افزودند: براي تعطيلي اين واحدها، بهانههايي همچون نبود مواد اوليه يا فرسودگي ماشينآلات مطرح ميشد در حالي كه اين مشكلات بايد علاج ميشد نه اينكه كارخانهها تعطيل شوند. ايشان با اشاره به فروش زمينهاي ارزشمند برخي كارخانجات به منظور سودجويي به بهاي تعطيلي توليد و اخراج كارگران تاكيد كردند: دستگاههاي نظارتي و قضايي و همچنين مجموعه دولت مراقبت كنند تا چنين اتفاقاتي تكرار نشود.
رهبر انقلاب به احياي حدود هشت هزار كارخانه تعطيل يا نيمهتعطيل در دولت شهيد رييسي اشاره كردند و گفتند: اين حركت نشان داد كه ميتوان از تعطيلي كارخانجات يا كاهش ظرفيت توليد آنها جلوگيري كرد كه اين يكي از افتخارات آن شهيد عزيز بود.
حضرت آيتالله خامنهاي به موضوع امنيت شغلي از زاويهاي ديگر يعني لزوم تامين امنيت شغلي كارآفرين نيز پرداختند و گفتند: نبايد بهگونهاي برخورد كرد كه كارآفرين احساس كند سرمايهگذاري و حفظ سرمايه، به ضرر او تمام ميشود. ايشان تامين ايمني كارگر را مسووليتي مهم برشمردند و با اشاره به اخبار اسفبار حوادث معادن در چند سال اخير گفتند: البته طبق گزارشهاي رسيده، مشكل ايمني محدود به معادن نيست و تامين ايمني كارگران در همه واحدهاي توليدي، چه به وسيله الزامات فني و چه با پوششهاي تامين اجتماعي بايد به صورت جدي پيگيري و اجرا شود.
حضرت آيتالله خامنهاي وظيفه ديگر در قبال جامعه كارگري را مهارتافزايي خواندند و افزودند: براي مهارتآموزي كارگران، در سازمان فني و حرفهاي و آموزشگاههاي آن زمينه بسيار خوبي وجود دارد. البته در كنار اين آموزشگاهها، شركتهاي بزرگ هم ميتوانند در حاشيه كار خود مجموعهها و دورههايي براي افزايش مهارتهاي كارگران ايجاد كنند. رهبر انقلاب با اشاره به تاكيدات مكرر بر مصرف توليدات داخلي به عنوان حمايتي مهم از كارگران گفتند: البته برخي در اين زمينه درست عمل نكردند، اما تا جايي كه به آن عمل شد براي كشور مفيد بود، چراكه خريد جنس توليد داخل كمك به كارگر و سرمايهگذار ايراني است، اما خريد نوع خارجي آن در واقع كمك به كارگر و سرمايهگذار خارجي و خلاف انصاف و انسانيت است. حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به كيفيت بسيار خوب برخي كالاهاي داخلي افزودند: اين را به فرهنگي رايج تبديل كنيم كه ايراني كالاي ايراني مصرف كند مگر در كالايي كه توليد داخل ندارد.
ايشان با انتقاد از مكاتبه يكي از دستگاهها مبني بر رفع ممنوعيت واردات كالاهاي داراي توليد داخل، باز كردن راه واردات را انتخابي آسان، اما به ضرر كشور و جامعه كارگري خواندند و گفتند: حتي اگر كالايي در داخل كيفيت خوبي ندارد، سعي كنيد كه كيفيت آن را بالا ببريد همچنانكه چند سال قبل در پاسخ به كساني كه به كيفيت خودروهاي داخلي اعتراض داشتند، گفتيم جوان ايراني كه با وجود محاصره علمي و اقتصادي ميتواند موشك و محصولي توليد كند كه دشمن بگويد به احترام اين كار تمام قد ميايستم، بنابراين او ميتواند خودرويي نيز باكيفيت بهتر و مصرف كمتر توليد كند. رهبر انقلاب يكي از كارهاي مهم به نفع كارگران و كارفرمايان را كه نيازمند برنامهريزي جامع و كامل مسوولان است، شريك كردن كارگر در سود حاصل از توليد دانستند و افزودند: اينكه كارگر احساس كند در سود كالا شريك است، باعث افزايش انگيزه و ارتقاي كيفيت و اتقان كار و ماندگاري آن واحد توليدي براي ساليان طولاني خواهد شد. حضرت آيتالله خامنهاي، تامين مسكن كارگران از طريق تعاونيهاي مسكن يا ايجاد خانههاي سازماني در اطراف واحدهاي توليدي را مورد تاكيد قرار دادند و در بيان نكتهاي ديگر با اشاره به مساله «فرهنگ محيط كار» افزودند: در فلسفه ماركسيستي، محيط كار و زندگي، محيط تضاد و دشمني است و كارگر بايد با صاحب كارخانه دشمن باشد كه با اين فكر غلط سالهاي طولاني خود و دنيا را معطل كردند اما اسلام، محيط كار و زندگي را محيط ائتلاف و همكاري و همافزايي ميداند، بنابراين در محيط كار هر دو طرف بايد صميمانه به پيشرفت كار كمك كنند.
ايشان صحبت درباره كارگر را منحصر به كارگران صنعتي ندانستند و افزودند: همه كارگران همچون كارگران ساختماني، مزرعهاي، ميادين ميوه و تربار و بانواني كه در قالب مشاغل خانگي با استفاده از وسايل ارتباطي جديد توليدات خود را ميفروشند، بايد از لحاظ تامين اجتماعي و ساير الزامات برشمرده شده مورد توجه قرار بگيرند. حضرت آيتالله خامنهاي در بخش پاياني سخنانشان با اشاره به سياستهاي مغرضانهاي كه در پي به فراموشي سپردن مساله فلسطين است، تاكيد كردند: ملتهاي مسلمان نبايد اجازه دهند كه با شايعات گوناگون و به ميان آمدن حرفهاي بيربط و بيمعني، افكار عمومي از مساله فلسطين و غزه و جنايات رژيم صهيونيستي جدا شود. ايشان ايستادگي دنيا در مقابل رژيم صهيونيستي و حاميان آن را ضروري خواندند و گفتند: امريكا به معني واقعي از رژيم صهيونيستي حمايت ميكند و اگرچه در عالم سياست اظهاراتي ميشود كه ممكن است برداشتهاي ديگري از آن انجام شود، اما واقعيت اين است كه مردم مظلوم فلسطين و غزه نه تنها با رژيم صهيونيستي، بلكه با امريكا و انگليس روبهرو هستند و آنها به جاي جلوگيري از جنايات و قتل و كشتار، جنايتكار را اينگونه با ارسال سلاح و امكانات تقويت و كمك ميكنند.
رهبر انقلاب با تاكيد بر اينكه بعضي شعارها و حرفها و حوادث گذرا نبايد باعث فراموشي مساله فلسطين شود، خاطرنشان كردند: به توفيق و به عزت و جلال الهي، فلسطين بر اشغالگران صهيونيست پيروز خواهد شد و جولان چند روزه جريان باطل پايان خواهد يافت. همچنانكه كارهايي كه در سوريه ميكنند نشانه قوت آنها نيست، بلكه نشانه ضعف است و موجب ضعف بيشتر نيز خواهد شد. حضرت آيتالله خامنهاي ابراز اميدواري كردند ملت ايران و ملتهاي مومن روزي پيروزي فلسطين بر غاصبان آن سرزمين را به چشم خود مشاهده كنند. در ابتداي اين ديدار وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در سخناني، بهبود وضعيت كارگران را بهبود حال همه جامعه دانست و گفت: كارگران نيروي پيشبرنده سياستهاي اقتصادي كشورند و مشاركت آنها در تدوين و اجراي سياستها، كليد راهگشاي توليد و صنعت خواهد بود. «پيگيري ميداني مصوبات كار و توليد»، «هدفگذاري براي كاهش ۸ درصدي حوادث كار در سال ۱۴۰۴»، «حفظ قدرت خريد كارگران»، «توزيع كالابرگ»، «تقويت فرهنگ كار با حذف واسطهها»، «كاهش هزينههاي جامعه كارگري با اصلاح نظام آموزشي و نظام سلامت»، «پيگيري مسكن كارگري» و «مطالبه از جامعه هنري براي تجليل از مقام كارگر» از جمله محورهاي سخنان آقاي ميدري در اين ديدار بود.