• ۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3327 -
  • ۱۳۹۴ پنج شنبه ۵ شهريور

مشاور سازمان استاندارد اعلام كرد

به جاي يارانه سوخت، ماشين‌هاي پخت استاندارد به نانوايي ها بدهيد

 مشاور رييس سازمان استاندارد اعلام كرد كه در نان سنتي مصرفي مردم، بلانكيت مشاهده شده كه ماده‌اي خطرناك و سرطان‌زاست. غلامرضا قاسم‌پور، با بيان اينكه نان در ايران گران و بي‌كيفيت است، با اشاره به هزينه‌اي كه در دولت براي اختصاص يارانه به نان خرج مي‌شود هزينه تمام‌شده نان را بالا و محصول نهايي را بي‌كيفيت خواند. وي با بيان اينكه بيش از 90 درصد نان مصرفي مردم را چهار گروه نان لواش، تافتون، سنگك و بربري تشكيل مي‌دهد، گفت: در نان سنتي مصرفي مردم، بلانكيت مشاهده شده كه ماده‌اي خطرناك و سرطان‌زاست. ماده بلانكيت براي سفيد شدن نان و نرم كردن بافت آن به كار مي‌رود و در دو نوع چيني با قيمت 8500 تومان و آلماني با قيمت 9500 تومان در بازار موجود است. قاسم‌پور افزود: در حال حاضر جوش شيرين و بلانكيت با هم در رقابت براي ناسالم‌ كردن نان هستند. از طرفي نمكي كه در نانوايي‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد نمك تصفيه‌نشده و ناخالص است. او غيراستاندارد بودن ماشين‌هاي پخت نان را معضل ديگري عنوان كرد كه باعث ورود عناصر ناسالم به نان حين پخت مي‌شود. قاسم‌پور با اشاره به يارانه‌اي كه دولت به سوخت نانوايي‌ها مي‌دهد، گفت: محاسبه شده است كه اگر دولت خودش ماشين استاندارد و سالم براي پخت نان را بخرد و رايگان به نانوايي‌ها بدهد مقرون به صرفه‌تر از پرداخت يارانه سوخت به ماشين‌هاي پخت غيراستاندارد است. قاسم‌پور با بيان اينكه سازمان استاندارد متولي تدوين و نگارش استانداردهاست و كنترل پايبندي واحدهاي صنفي از جمله نانوايي‌ها به اين استانداردها جزو وظايف بهداشت محيط است، گفت: در تمام دنيا همه مشاغل سالانه يك‌بار براي تمديد پروانه كار خود ملزم به گذراندن دوره‌هاي آموزشي كوتاه‌مدت هستند اما ما براي نانوايان هيچ‌گونه آموزشي نداريم. به همين دليل است كه يك فرد آگاه و سودجو به‌راحتي مي‌تواند آنها را به استفاده از بلانكيت ترغيب كند. مشاور رييس سازمان استاندارد افزود: بلانكيت يك ماده صنعتي است و مشخص است كه خود نانواها و افراد عادي جامعه اين ماده و كاربردهايش را نمي‌دانند. لذا حتما اين ماده از طريق فردي آگاه كه ممكن است از طريق فروش اين ماده سود مي‌برد به نانوايي‌ها معرفي شده است. ضمن اينكه بلانكيت در داخل كشور توليد نمي‌شود و براي مصارف صنعتي نيز از خارج از كشور وارد مي‌شود. وي عنوان كرد كه راه‌هاي بهتر و سالم‌تري پيش روي نانوايان براي نرم كردن بافت نان وجود دارد از جمله افزودن مقداري ويتامين C يا استفاده از مقداري پودر كيوي كه مي‌تواند مشكل خمير را حل كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون