• ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3589 -
  • ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۲ مرداد

آثار برجام در تجارت خارجي ايران نمايان شد

افزايش 21درصدي صادرات غيرنفتي

گروه اقتصادي| چهار ماهه نخست سال جاري ۱۶ ميليارد و ۳۰۸ ميليون دلار انواع كالا از ايران به ساير كشورها صادر شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱درصد افزايش داشته است. گزارش ارايه شده از سوي گمرك نشان مي‌دهد علاوه بر افزايش صادرات غيرنفتي در اين مدت، تراز بازرگاني همچنان مثبت مانده است. در اين دوره زماني همگام با رشد صادرات، حجم واردات به كشور كاهشي هفت درصدي را تجربه كرد. عملكرد تجارت خارجي كشورمان در مجموع حكايت از آن دارد كه با اجرايي شدن برجام شاهد به ثمر نشستن چانه‌زني تجار و بازرگان كشورمان براي افزايش صادرات غيرنفتي هستيم كه اين مهم علاوه بر آثار مثبت برجام نشان‌دهنده آثار و نتايج پياده‌سازي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي در دولت هم هست. گزارش تكميلي گمرك ايران از عملكرد تجارت خارجي كشور در چهار ماهه نخست سال جاري منتشر شد. براساس آمار تجارت خارجي كشورمان در 4 ماه ابتدايي سال جاري در صادرات كالاهاي پتروشيمي كشورمان شاهد ركوردشكني سهم اين كالاها از كل صادرات كشورمان بوده‌ايم. با افزايش 41 و 51 صدم درصدي صادرات اين كالاها در سال جاري سهم اين كالاها از كل صادرات غيرنفتي به 41 و 51 صدم درصد افزايش يافته است. در اين مدت 6 ميليارد و 769 ميليون دلار انواع كالاي پتروشيمي به وزن 13 ميليون و 684 هزار تن از ايران به ساير كشورها صادر شد. سهم كالاهاي پتروشيمي از كل صادرات كشورمان در چهار ماهه نخست سال گذشته 35 و 52 صدم درصد بود. بنابر اين گزارش با وجود افزايش صادرات پتروشيمي و ساير كالاها، شاهد كاهش صادرات ميعانات گازي در چهار ماهه نخست سال جاري بوده‌ايم. بنابر اين گزارش واردات چين، تركيه و جمهوري كره از ايران در مدت يادشده به ترتيب 8 و 81 صدم درصد، 10 و 26 صدم درصد و 2439 درصد افزايش يافت و اين در حالي است كه صادرات غيرنفتي ايران به كشورهاي امارات متحده عربي و عراق به ترتيب 8 و 61 صدم درصد و 4 و 61 صدم درصد كاهش يافته است. با اين وجود صادرات غيرنفتي كشورمان به ساير كشورها با رشد قابل‌توجهي همراه بود و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 32 و 61 صدم درصد افزايش داشته است.
در چهار ماهه نخست سال جاري به ترتيب ميعانات گازي با 2 ميليارد و 912 ميليون دلار و سهم ارزشي 17 و 86 صدم درصد، گازهاي طبيعي مايع شده با يك ميليارد و 940 ميليون دلار و سهم ارزشي 11 و 89 صدم درصد، گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي شكل مايع شده با 575 ميليون دلار و سهم ارزشي 3 و 52 صدم درصد، روغن‌هاي سبك و فرآورده‌ها به جز بنزين با 510 ميليون دلار و سهم ارزشي 3 و 13 صدم درصد و پروپان مايع شده با 494 ميليون دلار و سهم ارزشي 3 و 3 صدم درصد عمده‌ترين كالاهاي صادراتي كشورمان بوده‌اند.
در چهار ماهه نخست سال جاري واردات كشورمان از كشورهاي عمده طرف معامله كاهش داشته است، به‌طوري كه در اين مدت ارزش واردات كشورمان از چين 16 و 47صدم درصد، امارات متحده عربي 30 و 96صدم درصد، جمهوري كره 26 و 22 صدم درصد، تركيه 18 و 46 صدم درصد و هند 3 و 92 صدم درصد كاهش داشته است. با اين حال واردات ايران از ساير كشورها 26 و 66 صدم درصد افزايش داشته و به 5 ميليارد و 211 ميليون دلار رسيده است.
در اين مدت كالاهاي اساسي همچنان جايگاه نخست را در ميان اقلام عمده وارداتي به خود اختصاص داده‌اند، به نحوي كه چهار قلم نخست عمده كالاهاي وارداتي كشورمان به اين كالاها اختصاص دارد و به ترتيب برنج با 475 ميليون دلار و سهم ارزشي 3 و 70 صدم درصد، ذرت دامي با 335 ميليون دلار و سهم ارزشي 2 و 60 صدم درصد، لوبياي سويا با 315 ميليون دلار و سهم ارزشي 2 و 45 صدم درصد، كنجاله سويا با 240 ميليون دلار و سهم ارزشي يك و 87 صدم درصد اختصاص دارد .

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون