• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3822 -
  • ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۱ خرداد

رفراندوم آري به انتخابات در خارج از كشور

حسن ارگي فعال سياسي

همانگونه كه در خبرها آمد براي نخستين بارميزان مشاركت ايرانيان خارج از كشور در همه حوزه‌هاي انتخابيه نسبت به ادوار گذشته انتخابات رياست‌جمهوري رشد چشمگيري داشته است و از همه آن مهم‌تر حضور نسل جوان ايراني خارج از كشور در اين انتخابات است.
آنچه از فضاي فعلي نتيجه انتخابات حاصل مي‌شود اين است كه نگاه پدرانه مقام معظم رهبري در انتخابات رياست‌جمهوري سال 92 (همه، حتي كساني كه نظام را و رهبري را قبول ندارند پاي صندوق‌ها بيايند چرا كه انتخابات متعلق به ملت، ايران و نظام جمهوري اسلامي است.) و فعاليت چهارساله دولت تدبير و اميد و تلاش آنان در راستاي تغيير نگرش ايران هراسي در سطح بين‌المللي بار ديگر بارقه اميد را در دل ايرانيان خارج از كشور نيز ايجاد كرده و سبب شده است تا رشته‌هاي نامريي كه آنان را همواره به وطن‌شان متصل ساخته قوي‌تر از گذشته شود.
با توجه به رويكرد ايران اسلامي هم‌زمان با رأي‌گيري در داخل، در ١٠٣ كشور ، ٢٧٩ شعبه نيز براي اخذ راي از ايرانيان مقيم خارج فراهم شد تا هم‌وطنان در خارج نيز بتوانند در اين انتخابات شركت كنند.
با توجه به اخبار منتشره بيشترين مشاركت در دوازدهمين انتخابات رياست‌جمهوري در خارج از كشور براي امريكا بوده و انگليس، عراق، آلمان، تركيه و امارات نيز از ديگر كشورهايي هستند كه بيشترين مشاركت را از سوي ايرانيان مقيم اين كشورها جهت شركت در دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري با توجه به تعداد شعب اخذ راي داشته‌اند. از آنجايي كه آقاي روحاني بالاترين راي را در اين بخش به خود اختصاص داده به خوبي نشان مي‌دهد كه دولت وي در آنسوي مرزهاي كشور نيز بر خلاف تبليغات سوء معاندين نظام توانست اميد را نسبت به نظام و دموكراسي حاكم بر كشور با وجود تضارب آرا و انديشه‌هاي گوناگون زنده كندو جالب‌تر اينكه بستر حضور بي‌سابقه ايرانيان خارج از كشور را در پاي صندوق‌هاي اخذ راي نظام جمهوري اسلامي ايران فراهم كند. اين حضور به حدي بود كه مثلا تعرفه در استانبول تمام شد و مجدد با هواپيما از ايران ارسال شد يا در لس‌آنجلس هم تعرفه تمام شد و در اكثر كشور‌هاي خارجي نيز بر اساس گزارش‌ها حضور ايرانيان بيش از همه دوره‌ها بود. شايد بهترين راه براي تحليل نتيجه انتخابات، بررسي آمار نهايي و تفكيكي آن است.

به‌طور مثال آمار مربوط به انتخابات در امريكاي شمالي به نقل از سفير و نماينده دايمي ايران در سازمان ملل، ايرانيان خارج از كشوربا حضور در ٥٥ شعبه اخذ راي در انتخابات رياست‌جمهوري شركت كرده‌ بودند و اين آمار رشدي تقريبا پنج‌برابري نسبت به آمار دور قبل را نشان مي‌دهد كه اين ميزان بالاترين سطح مشاركت ايرانيان خارج از كشور بوده است.  در سرتاسر اين كره خاكي اعم از پكن، توكيو، گوتنبرگ، نيوزيلند و خيلي ديگر از نقاط جهان عرصه راي‌دادن ايرانياني بود كه خود را در سرنوشت كشور خود سهيم دانستند و با استقبال گسترده‌اي از انتخابات رياست‌جمهوري بار ديگر نشان دادند كه مردمسالاري ديني در ايران اسلامي با تكيه بر قانون اساسي آن براي شهروندان ايراني در نظر گرفته شده و براساس قانون هر شهروند حق انتخاب دارد. يكي از ويژگي‌هاي اين حضور گسترده ايرانيان خارج از كشور، ضعف روز افزون و هرچه بيشتر اپوزيسيون برانداز جمهوري اسلامي و به ويژه منافقين در خارج از كشور را هم نشان داد. تعداد انگشت شمار تجمعات اعتراضي آنان در مقابل صف‌هاي طويل راي ايرانيان خارج از كشوربه خوبي گوياي اين وضعيت است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه تعداد قليلي از مخالفان جمهوري اسلامي روز 29 ارديبهشت عصبانيت خود را از حضور گسترده و پرشور ايرانيان مقيم انگليس در انتخابات رياست‌جمهوري، با پرتاب رنگ به سمت شعبه محل اخذ راي ايرانيان در ساختمان كنسولگري ايران در لندن، مستاصل شدن خود را هويدا ساختند. فارغ از تمام نگرش‌ها بايد ضمن ممانعت از يكجانبه‌‌نگري تمامي دلسوزان ايران اسلامي، دولت در چنين شرايطي مسووليت سنگين‌تري را بر دوش خود حس كند و تلاش بيشتري را به‌كار بندد تا بتواند حقوق همه شهروندانش را در اقصي نقاط دنيا به‌جا آورد.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون