• 1404 سه‌شنبه 31 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3204 -
  • 1393 شنبه 23 اسفند

زنگ خطر سقوط نفت به صدا درآمد

آغاز توقف توسعه ميادين نفت و گاز

دور جديد توقف طرح توسعه ميادين نفت و گاز در مناطق مركزي ايران با توقف فعاليت ۱۰ دكل حفاري آغاز شده است كه شركت نفت دليل توقف فعاليت‌هاي حفاري را صرفه‌جويي اعلام مي‌كند.
همزمان با سقوط آزاد قيمت جهاني نفت خام، حجم سرمايه‌گذاري‌ها در طرح توسعه ميادين نفت و گاز در اكثر كشورهاي جهان كاهش يافته است به طوري كه پيش‌بيني‌ها از كاهش يك تريليون دلاري سرمايه‌گذاري در ميادين نفت و گاز ايران حكايت دارد.
بر اين اساس، زنگ خطر توقف طرح توسعه برخي ميادين نفت و گاز ايران هم به صدا درآمده است كه به نظر مي‌رسد توقف توسعه ميادين نفت و گاز در مناطق مركزي ايران در صدر اولويت‌هاي شركت ملي نفت قرار گرفته است.
مناطق مركزي ايران يكي از حوزه‌هاي با پتانسيل بالاي توليد نفت و گاز طبيعي به شمار مي‌رود و آمارهاي رسمي نشان مي‌دهد در مناطق مركزي با وجود ۴۵ ميدان گاز، ۲۴ ميدان نفت و دو ميدان نفت و گازي و در اختيار داشتن بيش از ۱۸ تريليون مترمكعب ذخاير اثبات شده گاز و 5/8 ميليارد بشكه ذخاير نفت در آينده به يكي از قطب‌هاي توليد نفت و گاز كشور تبديل شود.
در اين بين از حدود يك دهه گذشته تاكنون چشم‌انداز توسعه صنعت نفت و گاز در مناطق مركزي ايران هم به اين شكل ترسيم شده كه قرار بوده به طور روزانه ۵۰۰ ميليون مترمكعب گاز و ۵۰۰ هزار بشكه نفت خام در اين مناطق توليد و عرضه شود، با اين وجود كاهش قيمت جهاني نفت منجر به توقف توسعه ميادين نفت و گاز در مناطق
مركزي ايران شده است.
اطلاعات ارايه شده در وبگاه شركت نفت مناطق مركزي ايران نشان مي‌دهد طرح توسعه ميادين نفت و گازي همچون خشت، دهلران، تنگ بيجار، نمك غربي، شاخه، دي، سفيد زاخور، آبان، گشوي جنوبي، ريگ، شوروم، دودروم و چند ميدان كوچك نفت و گازي ديگر بايد عملياتي شود اما به نظر مي‌رسد توسعه بخش قابل‌توجهي از اين ميادين متوقف شده است.
نكته قابل توجه آنكه سلبعلي كريمي، مدير عامل شركت نفت مناطق مركزي ايران از تدوين طرح جديد چشم‌انداز توسعه نفت و گاز در مناطق مركزي ايران خبر داده و تاكيد مي‌كند كه در برنامه جديد چشم‌انداز توليد نفت و گاز طبيعي در اين مناطق از ۵۰۰+۵۰۰ به ۴۰۰+ ۴۰۰ يا به عبارتي ۴۰۰ ميليون مترمكعب گاز و ۴۰۰ هزار بشكه نفت در روز كاهش يافته است.

دكل‌هاي حفاري به تعطيلات نوروز رفتند
به گزارش مهر، اخيرا مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي ايران با ارايه گزارشي از كاهش شديد تعداد دكل‌هاي حفاري خشكي در ميادين نفت و گاز مناطق مركزي خبر داده و گفته است: قرار است در سه مرحله كه تاكنون مرحله اول آن اجرايي شده است تعداد دكل‌هاي حفاري از ۲۲ دستگاه به ۱۲ دستگاه كاهش يابد.
بنابراين هم‌اكنون با پايان كار دادن به شش دستگاه حفاري تعداد كل دكل‌هاي حفاري در ميادين نفت و گاز مناطق مركزي ايران به ۱۶ دستگاه كاهش يافته است و بر اساس برنامه ابلاغ شده از سوي اين شركت نفت تا بهار سال ۹۴ فعاليت چهار دستگاه دكل حفاري هم به پايان مي‌رسد تا عملا تعداد دكل‌هاي حفاري شاغل در مناطق مركزي ايران تا خرداد ۹۴ به ۱۲ دستگاه كاهش يابد.
كريمي، مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي، مهم‌ترين دليل بيكار كردن دكل‌هاي حفاري در ميادين مناطق مركزي ايران را صرفه‌جويي اعلام كرده و يادآور شده است: متوقف كردن فعاليت دكل‌هاي حفاري ايراني در مناطق مركزي ايران حدود ۵۴ ميليون دلار صرفه‌جويي
 به همراه داشته است.
از سوي ديگر، توقف فعاليت دكل‌هاي حفاري ايراني در مناطق مركزي كشور در حالي كليد خورده است كه اخيرا ركن‌الدين جوادي، مديرعامل شركت ملي نفت ايران با صدور بخشنامه‌اي به شركت‌هاي تابعه از جمله شركت نفت مناطق مركزي ايران تاكيد كرده است كه نبايد زمينه بيكار شدن دكل‌هاي حفاري ايراني را فراهم كنيد.
توقف فعاليت دكل‌هاي حفاري به ويژه در ميادين گازي مناطق مركزي ايران در حالي آغاز شده است كه در دوران سقوط قيمت نفت افزايش توليد گاز طبيعي يكي از سناريوهاي اجراي اقتصاد مقاومتي در كشور بوده و مي‌تواند جايگزين مصرف فرآورده‌هاي نفتي به ويژه گازوييل در نيروگاه‌هاي برق، صنايع و كارخانه‌ها شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها