زير ذره بين اقتصاد
اجراي سياست كاهش واردات در منطقه ارس| معاون برنامهريزي، نظارت و هماهنگي اقتصادي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: منطقه آزاد ارس در آذربايجان شرقي ظرفيت مناسبي براي پيادهسازي اقتصاد مقاومتي دارد. عليرضا بيات افزود: هدف ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز حمايت قاطع از توليد داخل و رونق چرخهاي صنعت است. بيات با تاكيد بر لزوم رفع هرگونه مشكل در هماهنگي ارگانهاي نظارتي بر مساله ورود و خروج كالا در منطقه ارس، تشكيل كارگروه صدور مجوز استاندارد و كدگذاري محصولات را براي رفع مشكلات ضروري دانست. به گفته بيات كشور به حمايت همگاني براي رونق توليد و خودكفايي نياز دارد.
افزايش توليد بنزين يورو ٤ به پنج ميليون ليتر |معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي از افزايش پنج ميليون ليتري توليد بنزين يورو٤ در سال آينده خبر داد و گفت: اين افزايش توليد از پالايشگاههاي بندرعباس و تبريز تامين خواهد شد. با تحقق برنامه افزايش توليد 5/1 ميليون ليتري بنزين پالايشگاه تبريز و 5/3 ميليون ليتر بنزين پالايشگاه بندرعباس در سال آينده، حدود ٥ ميليون ليتر به توليد فعلي بنزين يورو ٤ كشور افزوده ميشود. عباس كاظمي با بيان اينكه در بحث افزايش كيفيت سوخت نيز اقدامات مطلوبي انجام شده است، افزود: با بهرهبرداري از واحد گوگردزدايي نفت گاز در پالايشگاه بندرعباس تا شهريور سال آينده حدود ١٠ ميليون ليتر از نفت گاز توليدي اين شركت به سطح استاندارد يورو ٤ خواهد رسيد.
بازداشت وامگيرنده «۶۵۰۰ميليارد توماني» | يك منبع آگاه از بازداشت وامگيرنده «۶۵۰۰ميليارد توماني» با دستور مرجع قضايي خبر داد وبا تاييد اين خبر اظهار داشت: اين فرد اخيرا با دستور مرجع قضايي بازداشت شده و تحقيقات از وي ادامه دارد. بهگفته اين منبع آگاه، فرد بازداشت شده عمده منابع مالي مربوط به وام اخذشده را به يكي از كشورهاي حاشيه خليج فارس منتقل كرده و اين در حالي است كه كارخانههاي متعددي در ايران و اين كشور در اختيار دارد. وي به تسنيم ادامه داد: تسهيلات اخذ شده توسط اين فرد مربوط به حدود 5 بانك بوده است.
مذاكرات مستمر براي تعيين واحد پولي مشترك | رييس اتاق مشترك ايران و روسيه با بيان اينكه بانكهاي مركزي دو كشور در حال مطالعه تعيين واحد پولي مشترك ميان ايران و روسيه هستند، گفت: هنوز اعتماد كافي ميان تاجران دو كشور ايجاد نشده است. اسدالله عسگراولادي، با ابراز «هنوز روابط اقتصادي ما با كشور روسيه پيشرفت شاياني نكرده است»، اظهار داشت: در حال حاضر مشكلات گذشته با طرف روسي همچنان پابرجا است. وي با بيان اينكه روسيه تعرفههاي تبعيض آميزي براي تجار ايراني لحاظ كرده است، افزود: تعرفه روسيه براي كشورهاي همسايه ما صفر يا 4 درصد است در حالي كه ايرانيها بايد 5 تا 15 درصد تعرفه به روسيه پرداخت كنند. كنار اين موضوع مشكلات رواديد بازرگاني، حمل و نقل و مسائل بانكي هم برطرف نشده است.
پست بانك قصد رقابت با بانكها را ندارد | وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اينكه هدف پست بانك خرده بانكداري و ارايه خدمات به روستاها است، گفت: پست بانك را در همه روستاهاي كشور تقويت ميكنيم. محمود واعظي گفت: دولت تدبير و اميد قصد مطرح كردن محدوديتها را ندارد بلكه درصدد رفع موانع و ايجاد انتظارات مثبت در افكار عمومي است. واعظي در ادامه با بيان برخي اولويتهاي دولت گفت: يكي از اولويتهاي دولت در حوزه ict تكميل دولت الكترونيك است كه با تحقق آن مراجعات مردم به ادارات و بانكها كمتر شده كه خود مانعي براي كاهش فساد و سرعت بخشي به انجام امور است
كاهش واردات نفت هند از ايران و عربستان | هند با هدف تنوع بخشيدن به منابع تامين نفت خود واردات نفت از عربستان را در ژانويه امسال نزديك به ۹ درصد و واردات از ايران را ۲۷ درصد كاهش داد. در حالي كه پالايشگاههاي هندي تلاش ميكنند منابع تامين نفت خام خود را تنوع ببخشند، واردات نفت هند از عربستان به تدريج در حال كاهش يافتن است. بر اساس اين گزارش، طي ژانويه 2015، مجموع واردات نفت هند از عربستان در مقايسه با 5/3 ميليون تن مدت مشابه سال قبل، با 85/8درصد كاهش به 19/3 ميليون تن رسيده است.
ممنوعيت تردد خودروهاي بالاي ۲۵۰۰ سيسي در خارج از مناطق آزاد | با تصويب هيات وزيران ورود و تردد خودروهاي لوكس با حجم موتور بيشتر از ۲۵۰۰ سيسي به خارج از مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي ممنوع شد. در اين جلسه، تعدادي از پيشنهادهاي دستگاههاي اجرايي پس از بحث و بررسي به تصويب هيات وزيران رسيد. با تصويب دولت، ورود و تردد خودروهاي لوكس با حجم موتور بيشتر از 2500 سيسي به خارج از مناطق آزاد تجاري – صنعتي و ويژه اقتصادي ممنوع است.
احتمال افزايش ۱۵۰ درصدي كرايه شناورهاي مسافري | مديرعامل شركت تعاوني قايقداران بندرعباس با بيان اينكه قيمتگذاري كرايه شناورهاي مسافري منطقي نبوده از ارايه درخواست افزايش ۱۵۰ درصدي كرايهها به اداره كل بنادر هرمزگان خبر داد و گفت: اميدواريم نرخ جديد تا قبل از نوروز مشخص شود. اسماعيل اصلاحي با بيان اينكه هزينه تمام شده شناورها و همچنين هزينههاي گزاف نگهداري با قيمت كنوني بليتها در مسير بندرعباس – قشم و بندرعباس – هرمز همخواني ندارد، اظهار كرد: در دورههاي گذشته قيمت كرايه چند درصدي افزايش يافت، اما با اين وجود باز هم نيازمند افزايش نرخ كرايهها هستيم.