گروه احزاب| احمد حكيمي پور، رييس دورهيي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات در تشريح آخرين مصوبات اين شورا به برگزاري همايش سراسري اصلاحطلبان در ديماه اشاره كرده است. اصلاحطلبان پس از برگزاري موفق همايش در امتداد اعتماد كه به همت شوراي تهران حزب اعتماد ملي در روز عيد غدير برگزار شد حالا پس از پايان ماههاي محرم و صفر ميخواهند همايش ديگري را برگزار كنند. همايشي كه اينبار قرار است سراسري باشد و چهرههاي شاخص اصلاحطلبان هم در آن حضور داشته باشند. در گفتوگويي كه با او داشتيم جزييات اين همايش و احتمال حضور و سخنراني سيد محمد خاتمي را مورد سوال قرار داديم:
قرار است همايش سراسري اصلاحطلبان در دي ماه برگزار شود. چرا تصميم به برگزاري در اين زمان گرفتيد؟
هماهنگيهايي لازم است كه بايد انجام شود. اعضاي ما بايد از استانها هم بيايند بنابراين ميخواهيم وقت داشته باشيم تا برنامهريزي كافي انجام دهيم.
پس محدوديتي نداريد؟
خير. فعلا مشكلي نداريم. هيچ منعي هم از سوي دولت و ساير نهادها ايجاد نشده است. تا به حال كسي به ما نگفته كه نبايد اين همايش را برگزار كنيم.
اهداف اين همايش چيست؟
اصليترين هدف براي برگزاري اين همايش اين است كه ميخواهيم تمهيدات لازم را براي ورود به انتخابات مجلس فراهم كنيم. براي اين كار بايد برنامهريزيهاي لازم صورت گيرد كه برگزاري اين همايش يكي از همان برنامهريزيهاست. از طرف ديگر ما خواستار آن هستيم كه انسجام هرچه بيشتر اصلاحطلبان به دست آيد. همچنين اصلاحطلبان همواره به دنبال بسترسازي براي حضور سليقههاي مختلف درون نظام در مناسبات سياسي و اجتماعي هستند بنابراين تصور ميكنيم تمام گروهها و احزاب درون نظام بايد مسير مشاركت حداكثري مردم در انتخابات را فراهم كنند. به همين دليل شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات نيز در حد توان خود اين كار را انجام ميدهد.
آيا براي دعوت از شخصيتها و بزرگان اصلاحطلب نظير آقاي خاتمي برنامهريزي كردهايد؟
ما در جلسات جزييات برنامهها را بحث كردهايم و بايد هماهنگي لازم انجام شود. تلاش ما اين است كه در همايش ديماه شخصيتهاي تراز اول اصلاحطلب حضور داشته باشند و همچنين سعي ميكنيم همه طيفهاي اصلاحطلب در فرآيند تصميمات نقشآفرين باشند.
آيا ميتوان اميدوار بود پس از چند سال آقاي خاتمي در يك جلسه سياسي عمومي سخنراني كند؟
برنامه ما اين است كه شخصيتها را دعوت و از مطالبشان استفاده كنيم اما اينكه براي هر كدام شرايط فراهم باشد يا نه را نميدانيم. حتما تمايل داريم آقاي خاتمي حضور و سخنراني داشته باشند. اما ابتدا بايد نظر خود ايشان را جويا شويم و ببينم آيا در آن مقطع زماني خاص به لحاظ برنامههاي شخصي وقت دارند يا خير. مسائل بعدي هم در اختيار ما نيست. اما اميدواريم بتوانيم تمام بزرگان اصلاحطلب را در همايش ببينيم و از حضورشان استفاده كنيم. اصل برگزاري اين همايش مهم است. ماههاست در حال بحث هستيم. يك طرحي را حزب مردمسالاري آماده كرده بود كه جمعبندي آن به اينجا رسيد و قرار شد همايش با اين مشخصاتي كه عرض كردم برگزار شود.
اصولگرايان از زماني كه اراده ميكنند تا زماني كه همايششان برگزار ميشود با هيچ مشكلي مواجه نميشوند اما اصلاحطلبان همواره با موانع متعدد پيدا و پنهان مواجهند. اين تبعيض همچنان وجود دارد؟
آنچه ما انتظار داريم اين است كه همه از فرصت مساوي براي رقابت برخوردار شوند. شرط برگزاري انتخابات عادلانه اين است كه شرايط رقابت برابر باشد و اميدواريم در دولت تدبير و اميد اين تبعيضها در كنش سياسي از بين برود.
نسبت شوراي هماهنگي و شوراي مشورتي اصلاحطلبان با يكديگر چيست؟
شوراي مشورتي تركيب و شكلگيرياش به صفت شخصيت حقيقي اعضاست و روي مسائل مختلف بحث ميكنند. شوراي هماهنگي متشكل از تشكلها و شخصيتهاي حقوقي است. البته اعضاي مشترك بين اين دو زيادند و بحثها هم مشترك است اما همه ما در جهت همگرايي اصلاحطلبان كار ميكنيم. بين شوراي مشورتي و شوراي هماهنگي نهتنها موازيكاري وجود ندارد بلكه اين دو باعث همافزايي و همگرايي كليت جريان اصلاحات ميشوند.
با اين حساب اختلافي ميان اين دو تشكل وجود ندارد و هر دو حول يك محور فعاليت ميكنند؟
بله. بسياري از افرادي كه به نمايندگي از احزابشان در جلسات شوراي هماهنگي شركت ميكنند عضو شوراي مشورتي هم هستند. بنابراين اختلافي ميان دو تشكل متصور نيست.