يادداشت
حركت رو به جلوي اصلاحطلبان
اسماعيل دوستي٭
پايگاه اجتماعي آقاي روحاني روز به روز در حال بيشتر شدن است. به عقيده من در يك سال گذشته با وجود خدمات دولت يازدهم و تلاشهايي كه تيم مذاكرهكننده در زمينه سياست خارجي و رفع تحريمها داشته است، دولت آقاي روحاني توانسته است طرفداران خود را از زمان انتخابات 92 افزايش دهد. اصلاحطلبان نيز در جهت ياري به دولت آقاي روحاني تلاش خود را انجام ميدهند. اصلاحطلبان در انتخابات 92 ثابت كردند كه پايگاه اجتماعي گسترهيي در ميان مردم دارند و قطعا براي انتخابات مجلس شوراي اسلامي برنامههايي دارند. علل محبوبيت روحاني را در چند نكته اگر بخواهيم اشاره كنيم اولا صداقت آقاي روحاني در برخورد با مردم و رهبري است. آقاي روحاني با اعلام آمار درست و تاكيد بر وضوح و صداقت، اعتماد مردم را جلب كرده است. دوما دولت آقاي روحاني در جهت رفع مشكلات اقتصادي برآمده وتا حد توان به وضعيت اقتصادي سر و سامان داده است. سوما در ايجاد وجهه جهاني قدرتمند براي كشور ايران كوشيدهاند و در ميان كشورهاي جهاني چهره ديپلماسي ايران را با تدبير و مقتدر نشان دادهاند و باب مذاكرات را باز كرده است. دولت آقاي روحاني بر مدار عقل حركت ميكند و بر مدار عقل و خرد و اعتدال و خودباوري تصميمگيري ميكند. البته مهمترين چيزي كه همواره بايد در حركت اصلاحطلبي مورد توجه قرار گيرد حفظ وحدت و انسجام است وجريان اصلاحات بايد بكوشد تحت هر شرايط و موانعي از مردم و تودهها فاصله نگيرد چرا كه بيتوجهي به اين مطلب ميتواند براي حركت اصلاحطلبي بسيار مضر باشد. در ضمن توجه به ظرفيتهاي كاريزما و رهبرهاي اصلاحطلبي مثل آقاي هاشمي و خاتمي و همچنين اعتقادات مذهبي مردم و توجه به ارزشها و خانوادههاي شهدا و وضعيت محرومين جامعه بايد مورد توجه اردوگاه اصلاحطلبي قرار بگيرد. مهمترين چيزي كه ميتواند در مورد يك جريان سياسي موثر باشد اين است كه خود بتواند خود را اصلاح كند و به سمت جلو حركت كند. ما بايد بتوانيم اردوگاه اصلاحطلبي را ضمن توجه به خرد جمعي با رهبري كاريزما و محبوب اداره كنيم. در مجموع هر دو جريان اصولگرايي و اصلاحطلبي بايد به يكديگر احترام بگذارند و حقوق يكديگر را رعايت كنند. سعي نكنند طرف مقابل را با دور كردن از ميدان به در كنند و در تحقق آرمان امام و رهبري حركت كنند. به هر حال رقابت سالم براي هر انتخاباتي لازم است و اصلاحطلبان همچنان سعي در ادامه اتحاد خود دارند و تجربه ائتلاف تاريخي انتخابات سال 92 را سرلوحه كار خود قرار ميدهند و در انتخابات مجلس شوراي اسلامي همين را در پيش خواهند گرفت.
٭ عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي
جريان اصلاحطلبي سمپات آقاي روحاني است
سيدشهابالدين طباطبايي، عضو هيات موسس تشكل ندا درباره اهداف شكلگيري ندا و نسبت آن با جريان اصلاحطلبي اظهار داشت: ندا يك حزب اصلاحطلب است، ريشه و ديدگاه اصلاحطلبي دارد گرچه در بعضي روشها متفاوت خواهد بود. طباطبايي در گفتوگو با فارس درباره رويكرد ندا براي انتخابات آينده تصريح كرد: ما حتما براي انتخابات مجلس برنامه داريم، برنامهيي كه به اميد خدا بعد از صدور مجوز و نهايي شدن تدوين برنامه جامع انتخاباتي حزب منتشر خواهد شد. البته قرار نيست انتخاباتمحور باشيم. اصلا ميخواهيم ثابت كنيم احزاب غير از انتخابات كارهاي ديگري هم دارند. در انتخابات مجلس فعالانه حضور خواهيم داشت و برنامهها و اسامي پيشنهاديمان را به موقع به شوراي هماهنگي اصلاحات ارايه ميكنيم. طباطبايي در خصوص تبار سياسي روحاني گفت: خاستگاه آقاي روحاني و عقبهيي كه داشته از ابتدا اصلاحطلبي نبوده است، با دولتهاي مختلف كار كرده و در همه اين موارد هم يك مواضع مستقلي و همان نگاه اعتدالي را داشته كه به نظرم به مرور تكميل شده است. امروز به نظرم آقاي روحاني در پياصلاح است. طباطبايي با بيان اينكه جريان اصلاحطلبي سمپات آقاي روحاني است، حضور چهرههايي مثل ناطق و عارف را براي اين كشور مايه بركت دانست و گفت: خط قرمز حمايت اصلاحطلبان از دولت تحقق وعدههاي انتخاباتي روحاني است.
اطلاعيه كميته اطلاعرساني نداي ايرانيان درباره ارتباط با رسانه ها
انتشار خبر حضور سيد شهابالدين طباطبايي در غرفه خبرگزاري تسنيم در نمايشگاه مطبوعات براي پاسخگويي به سوالات خبرنگاران با اين سوال و ابهام از جانب برخي دوستان اصلاحطلب مواجه شد كه چرا تسنيم؟پيشتر هم مصاحبه مسوول كميته اطلاعرساني حزب نداي ايرانيان با خبرگزاري فارس با انتقادهايي همراه شده بود. در چنين شرايطي اين پرسش به وجود ميآيد كه آيا گفتوگوي فعالان سياسي يا رسانهيي كه به نوعي رقيب به حساب ميآيند كار ناپسندي است و آيا فعالان سياسي بايد رسانههاي غيرهمسو را تحريم كنند؟ موضع حزب نداي ايرانيان در اين زمينه چيست؟ حزب نداي ايرانيان قايل به گفتوگو و تعامل با همه احزاب، جريانها و رسانههاي رسمي كشور است و قصد خطكشي و مرزبندي در اين زمينه را ندارد. معتقديم رسانهها (اعم از اصلاحطلب و اصولگرا) ابزار و تريبون انتقال ديدگاهها و پيامهاي حزب به جامعه هستند. از اين رو تا زماني كه اخلاق حرفهيي را رعايت كنند و امانتدار صادق و شايستهيي براي انتقال مواضع و گفتههاي اعضاي حزب باشند دعوت به مصاحبه و گفتوگوي مطبوعاتي را به منزله فرصتي براي ارايه نقطه نظرات و ديدگاههايمان تلقي و از آن استقبال ميكنيم. همچنين معتقديم رد دعوت و عدم پاسخگويي به رسانهها خلاف ادب و در تناقض با رويكرد گفتوگو محور ندا است.
موسسين حزب ضمن احترام به نظر دوستان منتقد، اين ميزان توجه در فضاي مجازي را به فال نيك ميگيرند و انتظار دارند روش مسالمتجويانه، اجماعگرايانه و آشتيجويانه و چارچوبي كه اين حزب براي فعاليت خود در فضاي رسانهيي برگزيده از جانب دوستان و منتقدان دلسوز درك شود.