سرو نقرهاي، پانزدهم آبان برگزيدگان خود را معرفي ميكند
دولت كمكهاي لازم را به دوسالانه سرو نقرهاي نكرده است
اعتماد| «ما از دولت و وزارت ارشاد پول نميخواهيم؛ چون بخش خصوصي ميتواند هزينههاي ما را تامين كند؛ اما براي برگزاري رويدادهايمان به امكانات نياز داريم. به عنوان مثال، براي اينكه بتوانيم يك سالن مناسب براي مراسم اختتاميه داشته باشيم، به امكانات نياز داريم؛ اما براي اجاره تالار وحدت از ما 50 ميليون تومان پول خواستند كه متاسفانه در توان اين انجمن نيست. ما ميخواستيم از طريق وزارت ارشاد اين مشكلات را حل كنيم. با اينكه وزارت ارشاد خيلي با ما همكاري كرده است، اما گاهي حرفها به اصطلاح برو ندارند و عملا متوقف ميشويم. همين مشكلات است كه باعث ميشود مراسم را در سالنهايي برگزار كنيم كه در شأن انجمن نيست و هميشه هم اين انتقاد وجود دارد كه چرا براي همه كساني كه به مراسم ميآيند، صندلي به تعداد كافي وجود ندارد. براي گرفتن يك سالن 500 نفره، انتظار داشتيم كه فضايي را در اختيار ما قرار دهند تا بتوانيم اين تعداد مهمان را پوشش دهيم، اما تا اين لحظه موفق نشدهايم.»
اينها را «علي رشيدي» رييس انجمن صنفي طراحان گرافيك ميگويد. دوسالانهاي كه با نمايشگاه همراه است. نمايشگاه ششم آبانماه در خانه هنرمندان افتتاح ميشود. نهم آبان «ايسيدرو فرر» طراح و تصويرگر اسپانيايي در فرهنگسراي نياوران سخنراني خواهد كرد و از كتاب آثارش رونمايي ميشود. يازدهم آبان همراه اين هنرمند به شيراز خواهند رفت و نمايشگاه دوسالانه در مجموعه سرزمين سبز افتتاح ميشود. «فرر» در شيراز يك وركشاپ و سخنراني خواهد داشت. پانزدهم آبانماه نيز اختتاميه و اهداي سرو به برگزيدگان و رونمايي از كتاب آثار برگزار ميشود.
حالا شيرازي توضيح ميدهد اين انجمن براي برگزاري بخشي از رويدادهاي خود از جمله در نظر گرفتن فضايي مناسب براي اختتاميه دوسالانه «سرو نقرهاي» نيازمند حمايت و امكانات است و همكارياش با وزارت ارشاد آنطور كه بايد، پيش نرفته است. با اين حال برنامههايي نيز براي اين چهارمين دوسالانهاش دارد: «يكي از بخشهاي مورد توجه در انجمن گرافيك، ابزار توسعهدهنده فرهنگي و بخش ديگر، بحث استراتژيك براي اقتصاد مملكت است. بعد اقتصادي هنر گرافيك از بقيه هنرها بيشتر است و ما علاقه داريم اين نقش را در جامعه بيشتر بشناسانيم. برگزاري نمايشگاه، برنامههاي آموزشي، سخنرانيها و... ميتواند در اين زمينه موثر باشد. همچنين تلاش كردهايم روابط خود را با ارگانهاي دولتي گسترش دهيم. تاكنون با شهرداري و سازمان زيباسازي همكار خوبي داشتهايم. با وزارت ارشاد نيز همصدا هستيم، اما هنوز نتوانستهايم آنطور كه
بايد و شايد با يكديگر همكاري كنيم. در حال حاضر اقتصاد مملكت را ترسي فرا گرفته است، چون توليدكنندگان ايراني در اين مقطع و با حضور كشورهاي خارجي در اقتصاد ايران دچار مشكل ميشوند. انجمن ميتواند نقش مهمي در اين زمينه داشته باشد. بهجز خودروسازي، ما در بخشهاي ديگر مشكل توليدي نداريم و مشكلمان عرضه، برندينگ و ماركتينگ است. يكي از اهداف انجمن، همسو شدن و مشاوره دادن به توليدكنندگان داخلي است تا بتوانيم اجناسمان را در سطح بينالمللي و حتي بهتر از محصولات خارجي عرضه و اين تفكر را كمرنگ كنيم كه جنس خارجي بهتر از جنس ايراني است. انجمن اصرار دارد در اين زمينه بستهبنديهاي زيادي را به توليدكنندگان ارايه دهد و در جهت توسعه اقتصاد مملكت و حمايت از توليدكنندگان قدم بردارد.»
رشيدي با بيان اينكه هنر گرافيك را صرفا يك فعاليت هنري نميداند، به اين مساله اشاره دارد كه اگر يك چشمانداز و استراتژي مشخصي داشته باشيم، ميتوانيم به اهدافي كه عنوان شد برسيم، در غير اين صورت گرافيك، هنري خواهد بود كه فقط ميتوانيم آن را به در و ديوار بزنيم و از زيبايياش لذت ببريم، در حالي كه اين هنر در بحث ارتباطات بسيار اثرگذار است.
به گفته او، آثاري كه به اين نمايشگاه راه پيدا كردهاند كاربردي هستند و بايد براي سفارشدهنده اجرا شده باشند. بخشهاي ما از جمله پوستر، بروشور و بستهبندي، سفارشدهنده داشتهاند و علاقه داريم كه سفارشدهندگان و توليدكنندگان به ديدن آثار نمايشگاه بيايند تا همكاريمان نزديكتر شود.
در بخش ديگري از اين نشست،
«احسان مهدوي» - دبير چهارمين دوسالانه سرو نقرهاي - با ارايه گزارشي از انتشار فراخوان و دريافت آثار به اين مساله اشاره كرد كه فراخوان اين دوره چهارم تيرماه منتشر شد و آثار در هفت بخش دريافت شدند. 24 مرداد آخرين مهلت دريافت آثار بود و داوريها از چهارم شهريور آغاز شد. يكي از تفاوتهاي اصلي اين دوره از دوسالانه، تفكيك داوري است: «ما براي هر بخش، سه داور مجزا كه تخصص و تجربه زيادي در اين زمينه دارند، انتخاب كرديم. اين داوران از سه نسل پيشكسوت، ميانسال و جوان گرافيك ايران انتخاب شدهاند. يك بخش ديگر هم با عنوان «آزاد» در نظر گرفتهايم.»