• 1404 جمعه 9 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3520 -
  • 1395 شنبه 18 ارديبهشت

مديرعامل بنياد سينمايي فارابي:

تلاش براي تحقق اهداف جشنواره فيلم سبز

پس از آنكه برگزاري جشنواره بين‌المللي فيلم سبز دچار وقفه‌اي ۱۰ ساله شد، امسال پنجمين دوره اين جشنواره به دبيري فرهاد توحيدي از 24 تا 31 ارديبهشت در تهران برگزار مي‌شود. گويا قرار است بنياد فارابي تمام قد پشت اين جشنواره فيلم بايستد. از اين رو با عليرضا تابش، مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت‌وگويي كوتاه انجام داديم كه در ادامه مي‌خوانيد:
 به نظر شما به چه دليل سينما و تلويزيون آن‌طور كه بايد و شايد به محيط زيست نپرداخته‌اند؟  
 اتفاقا برعكس نظر شما، بنده معتقدم هركدام از اين دو رسانه، چه تلويزيون و چه سينما در حد و اندازه ‏خود، گام‏هاي مثبتي را برداشته ‏اند چرا كه هم سازندگان برنامه ‏هاي تلويزيوني و هم تهيه‏‌كنندگان سينمايي، طي سال‌هاي پس از انقلاب بر مبناي نگراني‏‌هايي كه احساس كرده‏‌اند، اقدامات مثبتي را انجام داده‏‌اند و به همين دليل من معتقدم، هنرمندان كشورمان، در رديابي و بررسي اين مشكل، زودتر از ديگر اقشار جامعه، حساسيت نشان داده ‏اند و خيلي جلوتر از ديگران، عمق فاجعه را رديابي و رصد كرده‏‌اند.  در حوزه سينماي مستند و كوتاه توجه به مقوله محيط زيست و بحران‌هاي زيست محيطي بيشتر هم بوده. در سال گذشته نخستين المپياد فيلمسازي نوجوانان با حمايت بنياد سينمايي فارابي برگزار شد و بيش از 400 اثر از نوجوانان سراسر كشور به اين المپياد رسيد كه در ميان آنها فيلم‌ها كوتاه محيط زيستي خودنمايي مي‌كرد.
در سال‌هاي دور در بسياري از فيلم‌ها به آب و اهميت آن در زندگي توجه جدي مي‌شد (مانند فيلم‌هايي كه مجيد مجيدي يا ابوالفضل جليلي مي‌ساختند) اما در سال‌هاي اخير بدين شكل نيست دليل اصلي چنين تغيير نگاهي چيست؟  
با اشاره به فيلم‏هايي كه طي سال 94 توليد شده و ان‏شاءالله در آينده نيز ساخته خواهد شد، بيان كردم. بزرگاني كه شما بدان‏ها اشاره كرده‏ايد در كنار فيلمسازان جواني كه وارد سينماي حرفه‏اي شده‏اند مي‌توانند پربارتر و پخته‏تر و حتي صبورانه‏تر، بار ديگر، به خلق آثار ماندگار ديگري بپردازند كه البته بنياد سينمايي فارابي هم - با توجه به توان خود - تلاش مي‌كند شرايط تحقيق و نگارش فيلمنامه يا ديگر حمايت‏هاي نرم‏افزاري را محقق سازد.
 اينكه هنرمنداني همچون رضا كيانيان و فاطمه معتمد آريا و هنرمندان ديگر به عنوان سفيران محيط زيست اين جشنواره انتخاب شدند تا چه اندازه مي‌تواند در فرهنگسازي و خصوصا بعد فرهنگي آن تاثيرگذار باشد؟
همواره نخبگان جامعه مثل هنرمندان در كنار ورزشكاران - در جامعه سنتي و شبه مدرن امروزي ما - مي‌توانند به عنوان «ستاره‏ گروه» تاثيرات عميق، تاثيرگذار و درازمدتي را فراهم كنند. دو هنرمند بزرگي كه مطرح فرموديد - با جان و دل موضوع حياتي محيط‌زيست را باور دارند و با توجه به قابليت‏ها و نفوذ كلامي كه دارند قطعا و حتما براي حفظ محيط زيست اقدامات ارزنده‏اي را انجام خواهند داد.
 امروزه بحران آب به يك مساله بسيار جدي تبديل شده است سينما و تلويزيون براي فرهنگسازي بايد چه كاري انجام دهد؟
 معتقدم با تكيه بر آموزه‌هاي ديني و اخلاقي مي‌توان ابتدا كودكان يعني نسل آينده را نسبت به وضعيتي كه پيش رو خواهند داشت آگاه ساخت، سپس به نسل حاضر، تاكيد كرد كه بايد نگران خود و آيندگان‌مان باشيم. آن وقت، قطعا يكي از اهرم‏هايي كه مي‌تواند تامين‌كننده‏ پاره‏اي از موارد فوق‏الذكر باشد، سينما و ادبيات نمايشي است. يك اثر پويانمايي كاركردي مشابه با چندين كنفرانس داشته باشد. دغدغه‌ها و حساسيت هنرمندان نيز حركت‌هاي خودجوش بعدي را رقم خواهد زد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون