• 1404 جمعه 3 مرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3749 -
  • 1395 شنبه 30 بهمن

با انعقاد قرارداد و توافق نهايي براي تامين مالي خريد ۷۷ هواپيما

رولزرويس، ۱۰۰ موتور هواپيما به ايران مي‌فروشد

گروه اقتصادي

بعد از ايرباس و بويينگ ATR و همين اواخر هم هواپيماهاي كوچك برزيلي حالا نوبت رولز رويس است. مقامات وزارت راه و شهرسازي گفته بودند كه قرار است دو هواپيماي ديگر تا پايان سال از خانواده ايرباس وارد ناوگان هوايي ايران شود، حالا خبر قطعيت يافته و به تدريج نوسازي ناوگان رنگ و بوي جدي‌تر به خود مي‌گيرد. البته قراردادهاي خريد هواپيما از ايتاليايي‌ها و برزيلي‌ها هم نهايي شده و به نظر مي‌رسد حتي با وجود تنگ‌نظري‌هاي رييس‌جمهور امريكا اگر بويينگ نتواند هواپيمايي را تحت شرايط عنوان شده به ايران ارسال كند، هم بايد خسارت بدهد و هم ساير برندهاي هوايي به راحتي مي‌توانند جايگزين اين غول هوايي شوند.
 قرارداد خريد 100 موتور هواپيما از شركت رولز‌رويس از سوي يك ايرلاين ايراني اين روزها توجه بسياري از رسانه‌هاي داخلي و خارجي را به خود جلب كرده است. اين ايرلاين ايراني كه در خيلي سال قبل نيز به‌عنوان نخستين ليزينگ‌كننده هواپيما چند فروند هواپيما خريداري كرده بود، خريدار 100 موتور هواپيما شده است.
در اين زمينه در گزارشي كه وزارت راه و شهرسازي منتشر كرده است اين وزارتخانه از توافق نهايي با يك شركت ليزينگ براي تامين مالي خريد ۷۷ فروند هواپيماي ايرباس و بويينگ به عنوان يكي از اقدامات پسابرجامي اين وزارتخانه خبر داد.
با توجه به اجراي برجام، وزارت راه وشهرسازي علاوه بر ليزينگ خريد ۷۷ فروند هواپيماي نو، براي تامين مالي خريد ۱۷ فروند توسط ايرباس، ۶ فروند بويينگ توسط خود شركت بويينگ و هشت فروند ATR توسط شركت سازنده اين هواپيما مذاكرات ادامه دارد.
همچنين مذاكره با شركت MTU آلمان در زمينه تعميرات موتور و قطعات هواپيماها ادامه يافت و موتورهاي هواپيما توسط اين شركت و ديگر شركت‌ها تعمير و به كشور بازگردانده شده است.
بنابر اين گزارش پيش از اين انعقاد قرارداد خريد ۸۰ فروند هواپيماي مسافربري با بويينگ به ارزش دفتري 6/16 ميليارد دلار و انعقاد قراردادخريد ۱۰۰ فروند هواپيماي مسافربري با ايرباس به ارزش دفتري ۱۷ ميليارد دلار و انعقاد قرارداد خريد ۲۰ فروند هواپيماي مسافربري متوسط مقياس از ATR به ارزش دفتري۴۰۰ ميليون دلار از ديگر نتايج عملكردها و نتايج پسابرجامي وزارت راه وشهرسازي بوده است.
همچنين در اقدامات وزارت راه وشهرسازي در حوزه حمل ونقل قرارداد خريد ۳ دستگاه رادار بين شركت فرودگاه‌هاي كشور و شركت تالس فرانسه منعقد و تجهيزات وارد كشور شد. انعقاد قرارداد خريد ۳ دستگاه رادار با شركت تالس فرانسه به ارزش تقريبي ۱۱ ميليون دلار و عقد نهايي قرارداد با شركت Vinci فرانسه براي توسعه فرودگاه‌هاي مشهد و اصفهان، سرمايه‌گذاري، ساخت و تجهيز ترمينال جديد فرودگاه تبريز و عقد قرارداد مشاوره با شركت ناكو هلند براي اجراي پروژه شهر فرودگاهي امام خميني(ره) از ديگر اقدامات صورت گرفته است.
شركت هوايي آسمان با شركت رولزرويس در زمينه خريد ۱۰۰ دستگاه موتور Tay-۶۵۰ و تسهيل در تامين قطعات يدكي براي تعمير موتور در ايران توافق كردند كه اجرايي‌شدن مراحل تكميلي انجام اين توافقات، منوط به حل مشكل نقل و انتقالات مالي است. به دليل كم بودن سهم امريكا در ساخت موتورهاي هواپيماي فوكر نيازي به مجوز اوفك نيست و تاكنون شركت هوايي آسمان يك دستگاه موتور فوكر ۱۰۰ توسط آسمان از شركت رولزرويس انگليس خريداري شده است و براي عقد قرارداد براي خريد موتورهاي بيشتر از اين شركت مذاكرات در حال انجام است.
بنابر اين گزارش عقد قرارداد شركت هواپيمايي آسمان با شركت لوفت‌‌هانزا تكنيك و ارسال موتور ايرباس ۳۴۰ براي تعميرات اساسي به آلمان و اعلام آمادگي آلمان براي فروش هواپيما به شركت آسمان از ديگر اقدامات پسابرجامي در حوزه حمل ونقل هوايي بوده است. همچنين مذاكره با شركت آلماني TUI براي اجاره سه فروند هواپيماي بويينگ ۷۳۸ به مدت سه سال در حال انجام است.
پيش از اين هم بود كه سازمان هواپيمايي كشوري خبر از انعقاد قرارداد تعمير هواپيما بين ايران و ايرلند داد و رضا جعفر‌زاده، مدير روابط عمومي سازمان هواپيمايي كشوري با اشاره به اينكه قرارداد هوايي ايران و ايرلند توسط معاون استاندارد پرواز سازمان هواپيمايي و مديركل مقررات و ايمني پرواز ايرلند امضا شد، گفت: « با امضاي اين قرارداد مسووليت‌هاي كشور ثبت‌كننده وسايل پرنده (ايرلند) به كشور بهره‌بردار (ايران) در محدوده ضمايم 6، 1 و 8 از پيمان شيكاگو مبني بر نظارت بر عمليات پرواز، تداوم صلاحيت پروازي، تعمير و نگهداري و صدور گواهينامه پرسنل فني و عملياتي (كروي پرواز) و گواهينامه‌هاي وسيله پرنده در ايران منتقل مي‌شود. در چارچوب اين قرارداد همكاري، زمينه بهره‌برداري و عمليات پروازي از ناوگان ثبت اروپايي توسط شركت‌هاي ايراني ايجاد شده و ايرلاين‌هاي ايراني مي‌توانند متناسب با شرايط و دامنه فعاليت خود، قراردادهاي همكاري يا بهره‌برداري با شركت‌هاي هواپيمايي يا اجاره‌دهنده ايرلندي امضا كنند.»

 امبرائر منتظر موافقت ترامپ
در همين حال شركت برزيلي امبرائر، بزرگ‌ترين سازنده هواپيماهاي مسافربري منطقه‌اي در جهان هم اعلام كرده است، نسبت به اينكه دولت جديد امريكا به رياست‌جمهوري دونالد ترامپ همچنان به اين شركت براي فروش هواپيما به ايران مجوز بدهد، خوش‌بين است.
در حالي كه شركت‌هاي ايرباس و بويينگ قبلا و به موجب مجوزهاي اعطا شده از سوي دولت باراك اوباما، قراردادهايي را براي فروش هواپيما به ايران منعقد كرده‌اند، به گفته پائولو دي‌سوزا سيلوا، مدير ارشد امبرائر، اين شركت همچنان در مراحل نهايي مذاكره براي ثبت سفارش خريد از ايران قرار دارد.
سيلوا اظهار داشت: «عدم قطعيت فراواني در مورد اين دولت جديد امريكا وجود دارد... اما من معتقدم به‌طور كلي ترامپ يك تاجر است. وي بسيار عملگرا و طرفدار تجارت است. بنابراين ما اميدواريم كه كارها خيلي تغيير زيادي نكند.»
به دليل كثرت استفاده از قطعات ساخت شركت‌هاي امريكايي در هواپيماهاي توليدي شركت‌هاي غير امريكايي، دولت امريكا مي‌تواند مانع از فروش اين هواپيماها به ايران شود. در مدل‌هاي فعلي شركت امبرائر از موتورهاي شركت امريكايي جنرال‌الكتريك استفاده مي‌شود.
امبرائر قصد دارد نياز ايران به هواپيماهاي داراي 130 صندلي يا كمتر را تامين كند. پيش از اين ايرباس 98 فروند هواپيماي بزرگ‌تر به ايران فروخته و بويينگ نيز فروش 80 فروند هواپيما به تهران را قطعي كرده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون