11 ميليارد دلار جذب سرمايه خارجي داشتيم
علي طيبنيا ميگويد در جلب و جذب سرمايهگذاري خارجي از هدفگذاري خود جلوتر هستيم؛ همچنان كه امسال براي جلب ٧ ميليارد دلار سرمايه خارجي هدفگذاري شده بود ولي ١١ ميليارد دلار جلب شده و از اين ميزان بيش از يك ميليارد دلار هم جذب اقتصاد كشور شده است. سال ١٣٩٥ جلب و تصويب ٧ ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي هدفگذاري شده بود ولي اكنون با گذر ١١ ماه حدود ١١ ميليارد دلار سرمايهگذاري مستقيم را جلب كرده و تصويب شده است ولي بايد بدانيم كه وقتي سرمايهگذاري خارجي تصويب ميشود تا منابع مالي وارد كشور شده و در پروژهها هزينه بشود يك فاصله زماني وجود دارد.
وي ادامه داد: به همين دليل تا اين منابع جذب اقتصاد كشور شوند، نيز زمان خواهد برد كه البته در اين زمينه نيز ما موفق عمل كرديم؛ چرا كه گرچه هدفگذاري جذب يك ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در سال ١٣٩٥ را داشتيم ولي اكنون بيش از يك ميليارد دلار سرمايه خارجي جذب كردهايم. اگر ميخواهيم در حوزه جذب سرمايهگذاري خارجي موفق باشيم ابتدا بايد فضاي بهبود محيط كسب و كار را فراهم كنيم. در اين راستا در سال گذشته ٤٠٠ مجوز زايد حذف شده است. اكنون نيز حذف ٥٠٠ مجوز زايد در دست كار است. در سال آينده هم برنامه داريم هفت رتبه، رتبه كسب و كار را بهبود ببخشيم. وي همچنين گفت: در اقتصاد مقاومتي در ابتدا هدف رسيدن به رشد اقتصادي مناسب و ديگري گرفتن جلوي نوسانات رشد است. از آنجايي كه يكي از مجاري اصلي نوسان رشد، وابستگي به نفت است، در اين زمينه اقدام به افزايش درآمدهاي مالياتي كرديم و به اين ترتيب در حالي كه در سال ١٣٩١ در حدود ٣١ هزار ميليارد تومان درآمد مالياتي داشتيم امسال به حدود ٨٠ هزار ميليارد تومان رسيده است.
طيب نيا درباره طرح جامع مالياتي هم بيان كرد: اين طرح در حدود ٣٢ پروژه دارد كه وضع مالياتستاني كشور را از وضع موجود به وضع مطلوب برساند. يكي از آنها ايجاد سامانه يكپارچه براي مالياتستاني است كه البته در گذشته قرارداد آن بسته شده بود ولي چون تحريم بوديم، امكان بهره بردن از دانش فني آن را نداشتيم ولي امروز دانش فني آن را به دست آورديم و كارشناسان ما خود توانستهاند، سامانه را بهروز كنند ولي صرف بهره بردن از اين نرمافزار كفايت نميكند و بايد بتوانيم سامانهاي از اطلاعات موديان داشته باشيم. امروز اين سامانه ايجاد شده و اطلاعات قابل ملاحظهاي هم در آن متمركز شده است.