خبر كوتاه
دارايي بلوكه شدهاي در عمان نداريم
رييس كل بانك مركزي كه در هفته اخير همراه رييسجمهور عازم عمان شده بود، نتايج مذاكرات اين سفر را تشريح و اعلام كرد كه ايران منابع بلوكه شدهاي در عمان ندارد. وليالله سيف، با ارايه توضيحاتي در رابطه با رايزنيهاي انجام شده با همتاي عماني خود گفت: با توجه به ظرفيت بالاي همكاريهاي اقتصادي و بانكي بين دو كشور در اين مذاكرات زمينههاي مختلف همكاري مورد بحث و تفاهم قرار گرفت و توافق شد متن تفاهمنامه مناسب كه دربرگيرنده تمام زمينههاي همكاري بانكي و پولي باشد تهيه و در نشستي كه به زودي در تهران برگزار خواهد شد بين روساي كل بانكهاي مركزي دو كشور به امضا برسد. آنطور كه سيف عنوان كرد در اين مذاكرات زمينههاي همكاري دو جانبه بين بانكهاي مركزي و همچنين توسعه ارتباطات بانكهاي تجاري دو كشور ايران و عمان مورد بحث و بررسي قرار گرفت. همچنين رييس كل بانك مركزي با همتاي عماني خود درباره برقراري مكانيزم حساب مخصوص براي تسويه مبادلات في مابين با پولهاي ملي دو كشور و اتصال سوييچ ملي كارتهاي بانكي تبادل نظر داشته است. رييس شوراي پول و اعتبار اين را هم گفت كه در نشست پيش رو، بانكهاي تجاري از هر دو طرف حضور خواهند داشت و مذاكرات لازم را براي شروع و گسترش همكاري انجام خواهند داد. اما داراييهاي بلوكه شده ايران در عمان، ديگر موضوعي بود كه سيف آخرين وضعيت آن را با توجه به سفر اخير خود به اين كشور تشريح كرد. بر اساس گفتههاي رييس كل بانك مركزي ايران منابع بلوكه شدهاي در عمان ندارد. رييس كل بانك مركزي توضيح داد: بانك مركزي عمان در زماني كه مشكل جابهجايي منابع آزاد شده قبل از اجراي برجام را داشتيم با ما همكاري كرد و از طريق آنها توانستيم مشكل را برطرف كنيم. وي با بيان اينكه بخشي از آن منابع به صورت سپرده نزد بانك مركزي عمان بود كه امكان استفاده از آن را به هر صورتي كه لازم باشد داشتهايم، يادآور شد: تاكنون به تدريج مبالغي از اين منابع، مورد استفاده قرار گرفته و ترتيبي اتخاذ شد كه بتوانيم در مورد بقيه آنها متناسب با نيازهاي موجود با سهولت بيشتري اقدام كنيم.
سه هيات تجاري در راه ايران
هياتهاي تجاري و بازاريابي سه كشور ايتاليا، عمان و تركيه به ايران خواهند آمد تا در بخشهاي مختلف به ويژه صنعت طلا و جواهر، ساعت و صنايع وابسته علاوه بر بازديدهاي مختلف مذاكراتي را با همتايان ايراني خود داشته باشند. به گزارش ايسنا، قرار بر اين است تا همزمان با برپايي هشتمين نمايشگاه بينالمللي طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنايع وابسته كه ۲۹ بهمن لغايت اول اسفندماه سال جاري برگزار ميشود، تجار و فعالان اقتصادي از كشورهاي ايتاليا، عمان و تركيه به ايران آمده و ضمن بازديد از نمايشگاه مذكور مذاكراتي را با همتايان ايراني خود انجام دهند. تجار و فعالان اقتصادي كشورهاي ايتاليا، عمان و تركيه علاوه بر بازديد از نمايشگاه بينالمللي طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنايع وابسته مذاكرات تجاري و اقتصادي خود را به صورت رو در رو با همتايان ايراني در دستور كار قرار دادهاند تا براي توسعه روابط تجاري خود در بخشهاي مربوطه گام بردارند. ايرانيها چه در دوره تحريم و چه قبل از آن تبادلات تجاري خوبي با كشورهاي عمان و تركيه داشتهاند و در مورد ايتاليا نيز پيش از تحريم تعاملات بسيار مناسبي در بخش تجاري و اقتصادي بين دو كشور وجود داشته است كه پس از برجام نيز ايتالياييها به عنوان يكي از كشورهاي پيشرو در زمينه افزايش حجم تبادلات تجاري و اقتصادي خود با ايرانيها گام برداشته و نخستين نمايشگاه تخصصي ايران در اروپا نيز در اين كشور برگزار شد.
برنامههاي دولت براي حمايت از قطعهسازان
براساس سند اهداف و سياستهاي توسعه صنعت خودرو در افق ۱۴۰۴ وزارت صنعت مكلف به اقداماتي براي حمايت از صنعت قطعهسازي داخلي است. سند اهداف و سياستهاي توسعه صنعت خودرو دربرگيرنده راهكارهاي لازم براي تحقق اهداف سند چشمانداز 20 ساله توسعه كشور در حوزه صنعت خودرو و قطعه است. در بخشي از اين سند وزارت صنعت، معدن و تجارت مكلف به اقداماتي براي حمايت از صنعت قطعهسازي داخلي شده است. ايجاد و گسترش مراكز تحقيق و توسعه بهويژه در بخش قواي محركه و طراحي محصول و توسعه در حوزه فناوريهاي نوين در بخش قواي محركه بهويژه موتورهاي پايه گازسوز، بنزيني، ديزلي، برقي و هيبريدي از جمله اين اقدامات است. طراحي و توسعه فناوريهاي نوين در زمينه مجموعههاي برق و الكترونيك، ايجاد و ارتقاي مراكز طراحي قطعات و مجموعههاي خودرو، ايجاد و توسعه مراكز آزمون قطعات و مجموعههاي خودرو و ايجاد و توسعه شهركهاي صنعتي تخصصي در حوزه صنعت قطعهسازي از ديگر برنامههاي پيشبيني شده در اين زمينه است.