• 1404 جمعه 26 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4325 -
  • 1397 شنبه 18 اسفند

حسن روحاني به 13 بار واسطه‌تراشي‌ امريكا براي مذاكره از سال 96 تاكنون‌اشاره كرد

از ترامپ اصرار از روحاني انكار

حسن روحاني، رييس‌جمهوري روز پنجشنبه در آخرين ساعات سفر دو روزه خود و جمعي از اعضاي هيات دولت به استان گيلان در جلسه شوراي اداري اين استان شركت كرد كه ازقضا با حواشي و اتفاقاتي بعضا عجيب همراه بود. اتفاقاتي از ادعاي يك كاربر ناشناس فضاي مجازي مبني بر اعتراض توام با خشونت يكي از حضار كه مطابق انتظار از اساس تكذيب شد تا نحوه استقبال از رييس‌جمهور ازسوي ميزبانان شمالي دولت كه اين يكي واقعيت داشت و در نوع خود، جالب‌توجه نيز بود، ازجمله اين حواشي بودند. حاشيه‌هايي كه در ادامه بيشتر به آن مي‌پردازيم.

با اين همه اما متن سخنان روحاني در اين نشست و البته يكي دو جلسه و نشست خبري ديگر در حاشيه اين سفر دو روزه نيز حائز نكاتي بسيار مهم بود كه در اين ميان شايد درخواست چندين و چندباره رييس‌جمهور آمريكا براي ملاقات با روحاني و مذاكره با ايران كه به ‌گفته رييس‌جمهوري، از سال 96 تاكنون، حداقل 13 مرتبه گاه از طريق مقامات آمريكا و گاه، به‌واسطه سران كشورهاي ثالث مطرح شده اما هرگز مورد موافقت ايران قرار نگرفته است، مهم‌تر از ديگر موضوعات بود. هرچند تاكيد رييس‌جمهور بر ماهيت «فراجناحي دولت تدبير و اميد» و محاسن و مضرات دولت‌هاي اين‌چنيني و البته بحث اساسي و قديمي لزوم حركت به‌سمت تحزب در نظام سياسي كشور نيز ازجمله سرفصل‌هاي مهم سخنان شامگاه پنجشنبه روحاني در جلسه شوراي اداري استان گيلان بود. روحاني همچنين در بخشي از اين سخنان، به حواشي روزهاي گذشته درخصوص طرح شكايت از وزير جوان ارتباطات و فناوري اطلاعات از سوي دادستان كل كشور اشاره كرد و بار ديگر از محمدجواد آذري جهرمي، جوان‌ترين وزير خود حمايت كرد. آنچه در ادامه مي‌خوانيد، سرفصل مهم‌ترين سخنان روحاني در جلسه شوراي اداري استان گيلان و البته يكي دو جلسه و نشست خبري ديگري است كه رييس‌جمهوري در ادامه سفر خود به استان گيلان در آن حاضر شد.

 

وجود تحريم‌هاي يك‌جانبه آمريكا، اين براي اولين‌ بار از ابتداي انقلاب اسلامي است كه تحريم‌هاي اين كشور تنها چند طرفدار بيشتر در دنيا ندارد. بنابر نظرسنجي‌ها در آمريكا، 60 درصد مردم اين كشور، معتقد بودند ترامپ حق اعمال تحريم عليه جمهوري اسلامي را نداشته است. اين يك پيروزي سياسي است.

براي اولين‌بار در تاريخ منطقه و جهان، تصميم‌گيري موثر و حتي اصلي براي امنيت منطقه و به‌ويژه سوريه توسط 3 كشوري انجام مي‌پذيرد كه يكي از آنها جمهوري اسلامي ايران است.

هزينه‌هاي مادي، سلاح، سياست خارجي و بخشي از كار اطلاعاتي را به‌عهده دارد و نيروهاي مسلح نيز در ميدان مبارزه بار سنگيني بر دوش دارند و اين موفقيت با تلاش يكديگر به دست مي‌آيد.

برخي ممكن است بگويند با توجه به شرايط داخلي نبايد در عرصه سياست خارجي، براي كمك به كشورهاي همسايه اهميتي قايل بود كه اين قابل ‌قبول نيست؛ چرا كه ما در دنيايي بهم پيوسته زندگي مي‌كنيم و نمي‌توانيم نسبت به همسايگان بي‌تفاوت باشيم. اگر حمايت جمهوري اسلامي ايران نبود قطعا بغداد و اقليم كردستان سقوط مي‌كرد و داعش بر منطقه مسلط مي‌شد.

در سفر به نيويورك در سال 96، مقامات دولت آمريكا 8 بار تقاضاي ملاقات با دولت جمهوري اسلامي ايران را داشتند و در سال 97 نيز 5 رهبر دنيا واسطه ملاقات شدند اما در آنجا اعلام كردم كه زمان و شرايط مناسب براي مذاكره و ملاقات وجود ندارد. در آنجا اعلام كردم كه آمريكا ابتدا بايد به توافق هسته‌اي برجام بازگردد و جبران كند، چرا كه اين‌گونه نيست ما عاشق چشم و ابروي آنها باشيم و شايد آنها اين‌گونه و به دنبال ما باشند. بايد به اهداف ملي برسيم چرا كه ما عاشق چشم و ابروي منافع ملي كشورمان هستيم و مابقي امور تاكتيك است و هدف حركت در مسير منافع ملي است.

ما مأيوس نيستيم و راه را ادامه مي‌دهيم. البته در ميدان مبارزه گاهي شكست مي‌خوريم و گاهي نيز پيروز مي‌شويم؛ گاهي بدر و گاهي احد است و در اين مسير فراز و نشيب وجود دارد.

در كشورمان 2 مشكل عمده وجود دارد كه بايد حل و فصل شود؛ يكي از اين مشكلات نبود احزاب قوي است. اگر 2، 3 حزب قوي در كشورمان تشكيل شود، مي‌تواند در روند امور بسيار موثر باشد، ضمن اينكه اجراي دمكراسي بدون وجود حزب سخت و دشوار است.

دولت تدبير و اميد، حزبي نيست و فراجناحي است. حزب بايد به مردم تعهد بسپارد و در ايام دشواري به ميدان آمده و نسبت به حل و فصل امور در كنار دولت باشد، اما الان به گونه‌اي است كه اگر دولت موفقيتي به دست مي‌آورد، همه خود را صاحب آن موفقيت مي‌دانند و در زمان ناكامي‌ها، خود را كنار كشيده و اعلام برائت مي‌كنند.

در دولت يازدهم، ريشه موسسات اعتباري غيرمجاز كنده شد. اگرچه در اين مسير فحاشي و توهين‌هاي زيادي به دولت شد كه بايد وزارت اطلاعات يك روزي پشت صحنه اين قضايا را منتشر كند.

در مسير انحلال موسسات غيرمجاز بار سنگيني بر دوش دولت بود و توانستيم حدود 30 هزار ميليارد تومان پول مردم را پرداخت كنيم كه البته اين كار به‌طور طبيعي در افزايش نقدينگي تأثير داشته است، اما نقدينگي اصلي را كساني ساختند كه موسسات غيرمجاز را آفريدند؛ سر مردم را كلاه گذاشتند و خودشان آنها را به خيابان‌ها كشاندند! و دولت به خاطر مردم ناچار شد كه براي جبران زيان مردم به آنها پول پرداخت كند.

دولت گام دوم را براي اصلاحات بانكي آغاز كرده است. يكي از اين گام‌ها ادغام بانك‌هاي نيروهاي مسلح در بانك سپه است كه در اين زمينه تصميم‌گيري‌ها و هماهنگي‌هاي لازم انجام شده است و البته در مسير اصلاحات بانكي گام‌هاي ديگري را هم در سال آينده برخواهيم داشت.

اگر چه براي غلبه بر مشكلات قواي ديگر و نيروهاي مسلح و امنيتي مي‌خواهند كمك كنند، اما از آنجا كه مبناي برنامه‌ريزي‌ها مشكل دارد، حريف قاچاق نمي‌شويم.

از افتخارات دولت يازدهم و دوازدهم براي چند سال اين بوده كه ميزان صادرات غيرنفتي بيش از واردات بوده است و اين از زمان دولت مصدق در ايران سابقه نداشته است. البته اينكه از كل ارز حاصل از صادرات چقدر به داخل كشور برگردانده شده، موضوع ديگري است.

راه مبارزه با فساد جز استفاده از سيستم‌هاي الكترونيكي نيست و با استفاده از اين فناوري بايد توليدكننده به مصرف‌كننده متصل شود ضمن اينكه بايد در تمامي مراحل شفاف‌سازي وجود داشته باشد و از توان سايبري به ‌طور كامل استفاده شود.

 


مخالفت روحاني با فيلترينگ و حمايت از وزير جوان

حجت‌الاسلام روحاني همچنين در جريان اين سفر دو روزه، علاوه بر ديدارِ رييس مجلس عراق و وزير اقتصاد جمهوري آذربايجان، حضور در مراسم افتتاح راه‌آهن قزوين-رشت، رشت-آستارا و اتصال راه‌آهن رشت-انزلي به بندر كاسپين، در يكي، دو نشست خبري و مراسم افتتاح پروژه‌هاي مختلف نيز حاضر شد كه از جمله اين مراسم مي‌توان به مراسم افتتاح 61 پروژه زيربنايي و اقتصادي اشاره كرد. مراسمي كه روحاني در بخشي از آن، هنگامي كه قرار بود به موضوع افتتاح پروژه‌هاي مخابراتي در استان گيلان بپردازد، به فشارهاي جديد عليه وزير جوان ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز اشاره كرد و بار ديگر از آذري جهرمي و سياست‌هاي دولت در حوزه ارتباطات و فضاي مجازي دفاع كرد. روحاني با تصريح اينكه دولت با فيلترينگ و محدوديت مخالف است، گفت: معتقديم دنياي امروز، دنياي تحول و پيشرفت است و روزبه‌روز به سمت توسعه گام برمي‌دارد و فيلترينگ فضاي مجازي موجب عقب ماندن ما از دنياي امروز مي‌شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون