• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3890 -
  • ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور

رهبرمعظم انقلاب در دیدار رییس‌جمهور و اعضای دولت دوازدهم:

صدای مخالف را بشنوید

کشوربه فعالیت‌هایی ازجنس اقدامات امیرکبیرنیاز دارد همانگونه که تاکنون در مقابل دشمنان ایستاده‌‌اید، عمل کنید

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح شنبه به مناسبت هفته دولت در ديدار با رييس‌جمهور و اعضاي دولت دوازدهم، با اشاره به ضرورت «كار و تلاش جهادي و مضاعف مسوولان براي رفع مشكلات»، با بيان توصيه‌هاي «شخصيتي، رفتاري و كاري» به اعضاي هيات دولت، «اقتصاد و مسائل معيشتي مردم» را مهم‌ترين مساله كشور برشمردند و تاكيد كردند: جهت‌گيري‌ها بايد از «اقتصاد رانتي و نفتي» به «اقتصاد مولد و مردمي» تغيير يابد. رهبر انقلاب اسلامي با گرامي‌داشت هفته دولت و بزرگداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر به عنوان دو نام ماندگار و نمادين، گفتند: با اينكه دوران مسووليت اين دو بزرگوار، بسيار كوتاه بود و نمي‌توان قضاوتي درباره عملكرد اجرايي آنان داشت، اما همواره از اين دو شهيد عزيز به نيكي و با تجليل ياد مي‌شود كه علت آن، روحيات شخصيتي و مديريتي آنان، همچون «انقلابي، مومن و صادق بودن» است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر اينكه روحيات شهيدان رجايي و باهنر بايد سرلوحه همه مسوولان و دولتمردان باشد، از زحمات و تلاش‌هاي دولت يازدهم و وزيراني كه در دولت دوازدهم حضور ندارند، قدرداني كردند و افزودند: اميدواريم با تعيين وزير نيرو كه وزارتخانه آن مهم است و نيز وزارت علوم كه وزارتخانه‌اي بسيار مهم‌تر است، دولت دوازدهم به صورت كامل، وظايف خود را انجام دهد. ايشان، تشكيل دولت دوازدهم در موعد مقرر و انجام‌شدن آسانِ فرآيند شكل‌گيري دولت اعم از برگزاري انتخابات و مراسم تنفيذ و تحليف و سپس رأي اعتماد مجلس را بسيار مهم و كم‌نظير خواندند و خاطرنشان كردند: اكنون نوبت رييس‌جمهور و وزراست كه اقدام و عمل را آغاز كنند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر گذشت سريع زمان و لزوم بهره‌گيري هرچه بيشتر و صحيح از لحاظ دوران چهارساله مسووليت، خاطرنشان كردند: اين مدت براي انجام كارهاي اساسي، زمان كمي نيست همچنان‌كه اميركبير در دوران سه‌ساله صدارت خود، كارهاي مهمي كرد كه اكنون كشور به فعاليت‌هايي از آن جنس نياز دارد. رهبر انقلاب اسلامي در ادامه، توصيه‌هايي خطاب به رييس‌جمهور و اعضاي دولت دوازدهم بيان كردند كه «داشتن نيت الهي براي خدمت به مردم به عنوان بندگان خدا و حل مشكلات آنها» و «انس با قرآن و دعا» نخستين توصيه ايشان بود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در بيان توصيه دوم، به لزوم داشتن «روحيه جهادي و تلاش مضاعف و خستگي ناپذير و بدون چشمداشت» اشاره كردند و در توصيه سوم، افزودند: اعضاي دولت علاوه بر اينكه در تصميمات دولت، مسووليت مشترك دارند، بايد با يكديگر همكاري داشته باشند و به صورت تيمي عمل كنند. ايشان در توصيه‌اي ديگر خطاب به دولت گفتند: تحمل شنيدن صداي مخالف را داشته باشيد و با بالا بردن حلم خود كه همان ظرفيت دروني است، از نقادي استقبال و استفاده كنيد. «ارتباط نزديك با مردم به‌منظور درك بهتر واقعيات زندگي مردم»، پنجمين توصيه رهبر انقلاب بود و در همين خصوص خاطرنشان كردند: «داشتن بخش ارتباطات مردمي قوي» و «سفرهاي استاني» بسيار خوب و مفيد است.
 حضرت آيت‌الله خامنه‌اي ششمين توصيه خود را به موضوع «لزوم حفظ و تقويت روحيه مردمي و پرهيز از اشرافي گري»، اختصاص دادند، و در بيان توصيه هفتم افزودند: به حركت‌هاي مردمي كه غالبا خودجوش است اعم از فرهنگي، اقتصادي و خدماتي همچون گروه‌هاي جهادي يا فرهنگي، كمك و مساعدت كنيد. «در نظر گرفتن كارآمدي، تدين، انقلابي بودن، پركاري و جهادي عمل كردن در انتخاب همكاران و مديران زير مجموعه» هشتمين توصيه رهبر انقلاب اسلامي بود و در همين خصوص گفتند: اگر همكاران و مديران شما افرادي با اين خصوصيات نباشند، اهداف و مقاصد به سرانجام نخواهد رسيد همان‌گونه كه طرح تحول آموزش و پرورش و نقشه جامع علمي كشوربا وجود زحماتي كه براي آن كشيده شد، آنگونه كه بايد، به نتيجه نرسيده است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي موضوع «پيگيري و نظارت بر زيرمجموعه» و همچنين «داشتن برنامه دقيق و مدون و علمي» را مورد تاكيد قرار دادند و در بيان توصيه يازدهم گفتند: در تصميم‌گيري‌ها و اقدام، با در نظر گرفتن اسناد بالادستي و سند چشم‌انداز و قوانين مصوب مجلس، شجاعت به خرج دهيد و روحيه خطرپذيري داشته باشيد. آخرين توصيه رهبر انقلاب اسلامي به دولت، موضوع در نظر گرفتن اولويت‌ها در هر حوزه و تمركز بر اولويت‌هاي اصلي بود. رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنان‌شان، «اقتصاد» را اولويت واقعي كشور خواندند و با تاكيد بر تلاش بي‌وقفه مسوولان براي حل مشكلات معيشتي مردم از جمله بيكاري جوانان گفتند: اقتصاد بايد اولويت همه اعضا و بخش‌هاي دولت باشد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خاطرنشان كردند: اگرچه وزارتخانه‌هايي مانند اقتصاد، صنعت، معدن، تجارت و جهاد كشاورزي مستقيما در مسائل مهمي نظير توليد و اشتغال مسووليت دارند اما ديگر بخش‌هاي دولت از جمله وزارت امور خارجه، آموزش و پرورش، علوم و ارشاد نيز مي‌توانند در حل مشكلات اقتصادي، زمينه‌سازي و كمك كنند. ايشان افزودند: آمارهاي ارايه شده در بخش اقتصاد بر اساس مباني علمي مطرح مي‌شود، اما اين آمارها به طور كامل و در همه‌جا، نشان‌دهنده وضع واقعي كشور و زندگي مردم نيست، بنابراين در اين ميان مشكلي وجود دارد كه بايد آن را شناخت و حل كرد. رهبر انقلاب اسلامي گفتند: بر اساس اين آمارها، تورم از چند ده درصد به زير ده درصد رسيده، اما آيا قدرت خريد مردم و ارزشي پول ملي نيز در همين مقياس، بالا رفته است؟ حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در مثالي ديگر خاطرنشان كردند: درباره ركود هم آمارهاي اعلام شده درست است ولي هنوز واحدهاي كوچك و متوسط فراواني وجود دارد كه زير ظرفيت كار مي‌كنند يا تعطيل شده‌اند و اين واقعيت نشان مي‌دهد كه يك جاي كار عيب دارد كه بايد آن را پيگيري و رفع كرد.
ايشان، مساله بانك‌ها، سرمايه‌گذاري، رشد نقدينگي و مساله قاچاق را در موضوع اقتصاد مهم دانستند و تاكيد كردند: مسوولاني كه در دولت با اقتصاد، ارتباط مستقيم دارند بايد مانند يك تيم هماهنگ، تصميم‌گيري و عمل كنند و ديگران نيز به آنها كمك نمايند.
رهبر انقلاب اسلامي، اجراي سياست‌هاي اصل ۴۴ را از ديگر سرفصل‌هاي مهم اقتصاد برشمردند و با انتقاد از پيش نرفتن كارها در اين زمينه، گفتند: در بسياري از موارد، سياست‌ها و مشكلات روشن است، و تصميمات خوبي هم گرفته مي‌شود اما كارها آنچنان كه بايد و شايد پيش نمي‌رود كه اين واقعيت نشان مي‌دهد مشكل اصلي در اجراي تصميمات است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، دست به دست شدن بنگاه‌ها و مراكز اقتصادي در بخش‌هاي مختلف دولت را بي‌فايده خواندند و افزودند: بايد با اجراي صحيح سياست‌هاي اصل ۴۴، دولت از تصدي‌گري به تنظيم‌گرايي، تغيير وضعيت دهد و با مشخص كردن راه‌ها و سياست‌ها، نظارت و نظم را اعمال كند. ايشان، «برخورد جدي با مفاسد اقتصادي»، «مساله روستاها»، «مديريت واردات و صادرات» و «آمايش سرزمين» را از ديگر موضوعات نيازمند توجه ويژه خواندند و خاطرنشان كردند: در آمايش سرزميني استان‌ها كارهايي شده است اما در آمايش سرزميني كشور، هنوز سندي نداريم كه بايد براي تدوين و اجراي اين سند مهم، برنامه زمان‌بندي تهيه شود. رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به فعاليت‌هاي ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي و تصميمات خوب اين ستاد افزودند: همه اين تصميمات عملياتي نشد و توقع اين است كه نظارت و پيگيري شود تا تكاليف تعيين شده دستگاه‌ها، به‌خوبي محقق شود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر ضرورت تغيير جهت‌گيري اقتصادي كشور از «اقتصاد رانتي و نفتي» به «اقتصاد مولد و مردمي» افزودند: بايد اقتصاد را از نفت خلاص كنيم و اين هدف مهم با توجه به امكانات، ظرفيت‌ها و نيروي انساني كشور تحقق پذير است، همان‌گونه كه برخي كشورهاي بدون نفت، اين كار را كرده‌اند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در بخش ديگري از سخنان‌شان، «حفظ جهت‌گيري و روحيه انقلابي و ديني در ديپلماسي» را مهم خواندند و تاكيد كردند: بايد در مسائل ديپلماسي به انقلاب خود افتخار كنيم و از عمل كردن به هنجارهاي ملي يعني هنجارهاي برآمده از انقلاب، نظير ايستادگي در مقابل استكبار، ظلم‌ستيزي و مخالفت با نظام سلطه، احساس عزت كنيم.
 ايشان خاطرنشان كردند: پايبندي به مواضع و هنجارهاي انقلابي باعث تشخّص و برانگيختن احترام ديگران مي‌شود، ضمن اينكه اين كار با استفاده از نرمش‌ها و پيچش‌ها و طنازي‌هاي هنر ديپلماسي منافاتي ندارد. «گشودن چتر ديپلماسي بر همه جهان» و «تمركز نكردن بر روابط با چند كشور محدود» از ديگر نكاتي بود كه رهبر انقلاب در زمينه سياست خارجي بيان كردند. ايشان افزودند: در عرصه ديپلماسي بايد چابك، به‌روز، سريع و هوشيار عمل كرد و به فضل الهي در آينده نيز همان‌گونه كه تاكنون پيش رفته‌ايد و در مقابل دشمنان ايستاده‌ايد، عمل كنيد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون