• 1404 چهارشنبه 10 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4255 -
  • 1397 پنج‌شنبه 22 آذر

رهبران حزب دموكرات در حضور رسانه‌ها ترامپ را متهم به دروغگويي كردند

دعوا جلوي دوربين‌هاي تلويزيوني

 

 شهاب شهسواري
 

سه‌شنبه شب، رييس‌جمهور امريكا در اتاق بيضي كاخ سفيد ميزبان رهبران نمايندگان حزب دموكرات امريكا بود، ديداري كه از همان ابتدا تنش و شكاف ميان رييس‌جمهور با حزب مخالفش را نشان مي‌داد، حزبي كه اكنون بعد از يك دوره طولاني توانسته است اكثريت مجلس نمايندگان امريكا را از آن خود كند و يك مانع تازه در برابر يكه‌تازي رييس‌جمهوري ايجاد كند كه در دو سال ابتدايي قدرتش هم كاخ سفيد و هم كنگره را كامل در اختيار خود داشت. 17 دقيقه از جلسه رييس‌جمهور امريكا با رهبران حزب مخالف در كنگره، در برابر دوربين‌هاي تلويزيوني انجام شد، جلسه‌اي كه همانند دعواهاي خانوادگي سرشار از تشنج، اتهام‌زني و مسووليت گريزي بود. ابتدا قرار بود اين جلسه، غيرعلني باشد، اما دونالد ترامپ شخصا تصميم گرفت تا براي تغيير افكار عمومي به نفع استدلال خودش، مجوز حضور خبرنگاران را در ابتداي اين جلسه صادر كند. بر خلاف انتظار ترامپ، رهبران حزب دموكرات در كنگره، به جاي اينكه هنگام صحبت‌هاي او براي مخاطبان تلويزيون ساكت بمانند، نانسي پلوسي و چاك شومر، با توپ پر آماده پاسخگويي به او بودند و از فرصت براي تحقير و متهم كردن رييس‌جمهور استفاده كردند. مبحث اصلي ميان رييس‌جمهور امريكا و رهبران اپوزيسيون، مساله تصويب بودجه و احتمال تعطيلي دولت امريكا، به دليل تاخير در تصويب بودجه بود. اما اين نشست از همان ابتدا كه دوربين‌هاي تلويزيوني و رسانه‌ها براي دقايقي اجازه حضور در اتاق را پيدا كردند به جدالي داغ و بي‌سابقه ميان رهبران سياسي امريكا تبديل شد. نيويوركر در يادداشتي با اشاره به كم سابقه بودن چنين اتفاقي در سياست امريكا مي‌نويسد: «با وجود همه صحبت‌ها در مورد وجود شكاف و خصومت در سياست داخلي امريكاي معاصر، چنين شكلي از رويارويي ميان چهره‌هاي شاخص سياسي دو حزب اصلي كشور در برابر انظار عمومي به ‌شدت نادر است.»

تعطيلي تقصير كيست؟

بحث ميان چاك شومر، رهبر دموكرات‌هاي سنا، نانسي پلوسي، رهبر دموكرات‌هاي مجلس نمايندگان و رييس آينده اين مجلس با دونالد ترامپ تا جايي بالا گرفت كه پلوسي با اشاره به حضور رسانه‌ها گفت: ‌«تصور نكنم كه درست باشد ما اين‌گونه جلوي دوربين‌ها و رسانه‌ها با هم جدل كنيم.» مايك پنس، معاون اول رييس‌جمهور امريكا هم در اين جلسه حاضر بود، اما كلمه‌اي سخن نگفت و با چهره‌اي بهت‌زده جدال ميان رهبران كنگره و رييس‌جمهور را نظاره مي‌كرد. اما رييس‌جمهور امريكا و رهبران مخالفان هر دو علاقه‌مند بودند تا در برابر دوربين‌هاي روشن خبرنگاران پيامي را براي راي‌دهندگان امريكايي مخابره كنند، اينكه مسووليت عدم تصويب بودجه در كنگره و تعطيل دولت امريكا بر عهده كدام طرف است. دونالد ترامپ اصرار دارد كه هر بودجه‌اي كه از سوي كنگره تصويب مي‌شود بايد «هزينه ساخت ديوار مرزي ميان امريكا و مكزيك» در آن لحاظ شود، وگرنه رييس‌جمهور حاضر به امضا و پذيرش آن نخواهد شد. در برابر دموكرات‌ها لزوم ساخت ديوار را زير سوال مي‌برند و مي‌گويند كه حاضر به پرداخت هزينه از بودجه عمومي براي ساخت ديوار نيستند. بگومگوي سه‌نفره رهبران سياسي امريكا نهايتا با خروج دوربين‌هاي تلويزيوني غيرعلني ادامه يافت، اما همان بخشي هم كه در دوربين رسانه‌ها ثبت شد، خبر از اختلاف شديد و مسووليت‌گريزي دو طرف مي‌داد. در تمام طول گفت‌وگو ترامپ سعي مي‌كرد تا مسووليت عدم تصويب بودجه را بر عهده دموكرات‌ها بگذارد و در برابر دموكرات‌ها مي‌گفتند كه با نيت خير به اين جلسه آمده‌اند تا راه‌حلي پيدا كنند و اگر اين راه‌حل پيدا نشود، مسووليت آن بر عهده رييس‌جمهور است كه به چيزي جز ديوار راضي نمي‌شود.

پينوكيوي واشنگتن

چاك شومر، رهبر دموكرات‌هاي سناي امريكا، در ابتداي صحبت‌هايش با رييس‌جمهور او را تلويحا به دروغگويي متهم كرد و با اشاره به سيستم راستي‌آزمايي روزنامه واشنگتن‌پست در مورد اظهارات سياستمداران به او گفت: «خيلي مسائل مورد اختلاف زياد است. روزنامه واشنگتن‌پست همين امروز چندين پينوكيو را به اظهارت گمراه‌كننده شما اختصاص داده است كه در مورد بخش‌هاي ساخته شده از ديوار مرزي بيان كرده‌ايد. اما مساله اصلي ما اين نيست. اختلاف نظر ما اين است كه آيا اصلا چنين اقدامي موثر است يا نه، عدم توافق بر سر امنيت مرزها نيست، بلكه مشخصا بر سر ديوار است. ما نمي‌خواهيم كه دولت را تعطيل كنيم.» او خطاب به رييس‌جمهور امريكا گفت: «تو 20 بار تاكيد كرده‌اي كه مي‌خواهي دولت را تعطيل كني. گفتي كه مي‌خواهم دولت را تعطيل كنم. ما نمي‌خواهيم دولت تعطيل شود، ما مي‌خواهيم به يك توافق برسيم.» نانسي پلوسي هم ضمن اشاره به نادرست بودن آمار مورد اشاره رييس‌جمهور گفت: «لازم است اين گفت‌وگو بر اساس شواهد معتبر و آمار صحيح باشد. اجازه بدهيد اول در اين مورد گفت‌وگو كنيم تا مجبور نباشيم جلوي افكار عمومي آماري را كه مورد اشاره قرار مي‌دهيد زير سوال ببريم.» اظهارات اخير ترامپ مبني بر اينكه بخش عمده ديوار قبلا ساخته شده و ميزان بودجه لازم براي ادامه ساخت ديوار از سوي رسانه‌ها مورد ترديد قرار گرفته و اظهارات «گمراه‌كننده» و «كذب» عنوان شده است.

تعطيلي ترامپ

نهايتا پلوسي و شومر ترامپ را به جايي رساندند كه جلوي دوربين‌هاي تلويزيوني اعتراف كند «مسووليت كامل تعطيل شدن دولت را مي‌پذيرم. افتخار مي‌كنم كه به خاطر امنيت مرزها دولت را تعطيل كنم.» همين اعتراف ترامپ باعث شد تا بعد از جلسه، چاك شومر و نانسي پلوسي در برابر خبرنگاران تعطيلي پيش روي دولت در صورت عدم تصويب بودجه را با عنوان «تعطيلي ترامپ» نامگذاري كنند. نانسي پلوسي بعد از اين جلسه ضمن اشاره به قبول مسووليت تعطيلي از سوي رييس‌جمهور گفت: «تعطيلي ترامپ يك اقدام تجملي است كه مردم امريكا توان پرداخت هزينه‌هاي آن را ندارند.»


«در مساله هوآوي شخصا دخالت مي‌كنم»

دونالد ترامپ، رييس‌جمهور امريكا در گفت‌وگويي با خبرگزاري رويترز كه روز چهارشنبه منتشر شد، گفته است كه براي حل و فصل دعواي جديد ميان امريكا و چين در پرونده بازداشت يكي از مديران كمپاني هوآوي، شخصا دخالت خواهد كرد. او در پاسخ به سوالي در مورد اين پرونده و بازداشت مدير مالي هوآوي در كانادا كه به درخواست امريكا انجام شده و خشم مقام‌هاي چين را برانگيخته است، مي‌گويد: «من فكر مي‌كنم كه مي‌خواهم در اين مورد با چين صحبت كنم. با وزارت دادگستري صحبت كرده‌ام. مي‌دانيد، اتفاقي كه براي اين كمپاني رخ داد، اتفاق خوبي نيست ... من دوست دارم بدانم درخواست چين چيست، آنها هنوز درخواست رسمي مطرح نكرده‌اند.» او تاكيد كرد كه شخصا ممكن است در اين پرونده دخالت كند و گفت: «هر كاري كه به نفع كشور باشد انجام خواهد داد، اگر تصور كنم كه به نفع كشور است، اگر فكر كنم به نفع بزرگ‌ترين قرارداد تجاري است كه تاكنون در طول تاريخ بسته‌ايم كه خيلي مساله مهمي است، آنچه براي امنيت ملي خوب باشد، قطعا دخالت خواهم كرد، اگر بدانم كه لازم است.» منگ مانژو، مدير مالي كمپاني هوآوي و دختر بنيانگذار اين كمپاني بزرگ مخابراتي چين، 11 روز پيش در ونكوور كانادا به درخواست دولت امريكا و به اتهام تلاش براي دور زدن تحريم‌هاي ايران بازداشت شده‌ بود. چين به ‌شدت نسبت به اين اقدام كانادا اعتراض كرده است و سفراي كانادا و امريكا را براي اداي توضيحات به وزارت خارجه دعوت كرده و خواستار آزادي فوري اين مدير مخابراتي شده است. روز سه‌شنبه دادگاه رسيدگي‌كننده به پرونده اين مدير تبعه چين، او را بعد از 10 روز بازداشت به قيد وثيقه آزاد كرد. دادگاه كانادا قرار است براي استرداد اين تبعه چيني به خاك امريكا براي محاكمه در اين كشور تصميم‌گيري كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون