• 1404 چهارشنبه 24 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4229 -
  • 1397 دوشنبه 21 آبان

دو گزينه اصلي شهرداري توسط شوراي شهر انتخاب شدند

رقابت وزيرسابق ومعاونش

پيروز حناچي:

با مديريت خردمندانه شفاف ،هوشمند و مشاركت پذير شهر را اداره خواهم كرد

عباس آخوندي:

بايد از مديريت شهري به سمت نظام حكمروايي شهري حركت كنيم

 

ديروز اعضاي شوراي شهر بعد از شنيدن برنامه‌هاي 4 گزينه شهرداري،عباس آخوندي و پيروز حناچي، را به ترتيب با 16 و 11 راي برگزيدند. «سيدكامل تقوي‌نژاد» با 10 راي، «غلامرضا انصاري» با3 راي عملا از ادامه اين رقابت بازماندند و «رسول‌كشت‌پور» ديگر كانديداي شهرداري تهران به دليل ابهام در موضوع بازنشستگي‌اش رسما از ادامه اين رقابت انصراف داد. حالا «عباس آخوندي» و «پيروز حناچي» كه مدتي با هم در وزارت راه و شهرسازي همكار بودند و يكي وزير و ديگري معاونش بود بايد براي كسب راي شوراي پنجم رقابت كنند. «عباس آخوندي» بعد از جلسه امروز تماس تلفن همراهش را پاسخ داد و به خبرنگار اعتماد گفت: «فعلا ترجيح مي‌دهم صحبت نكنم». اما ديگر نامزدي كه روز سه‌شنبه بايد براي شهردار شدن از برنامه‌اش دفاع كند، به پرسش‌هاي «اعتماد» پاسخ داد.

جلسه ديروز شورا بدون حاشيه خاصي به پايان رسيد، اما اظهارنظرهاي مختلف در فضاي مجازي ادامه داشت و به خصوص رسانه‌هاي مقابل جريان اصلاحات، تلاش ‌كردند تا انتخابات ديروز را به چالش بكشند. يكي از رسانه‌هاي اصولگرا در حالي كه تلاش مي‌كرد تا كل فرآيند انتخاب شهردار تهران را صوري و ساختگي نشان دهد، نوشت: «سران اصلاحات كه پشت‌پرده راي‌گيري‌هاي شورا هستند از اعضاي حزب اتحاد كه همزمان عضو شورا هستند، خواسته‌اند با راي دادن به چهره‌هاي فيك مانع راي‌آوري چهره‌هاي ديگر شوند.»

پايگاه خبري انتخاب با استفاده از واژه «فيك» در وصف برخي كانديداها نوشت: ابتدا با راي دادن به ۴ گزينه حزب اتحاد (آخوندي، حناچي، انصاري، كشت‌پور) مانع حضور چهره‌هايي چون محسن هاشمي در فهرست ۵ نفره شدند و در انتخاب اخير نيز، با راي دادن به آخوندي در كنار گزينه فيك ديگر بازي انتخاب شهرداري تهران را با روش ادوار پيشين خود به اتمام رساندند.

 

فرضيه شش ماهه شهرداري

آنچه اين ‌روزها نگراني‌هايي را دامن زده، تغييرات پي‌درپي مديريت شهري در دوره پنجم شوراي شهر تهران در مقايسه با ثبات مديريت شهري در دوره‌هاي دوم تا چهارم ‌است؛ شايعه‌اي كه بارها حتي از زبان برخي اعضاي شوراي دوره سوم و چهارم شنيده شد.

اما سوالي كه اين روزها زياد شنيده مي‌شود اين است كه آيا هجدهمين شهردار تهران نيز مانند نجفي و افشاني تنها چند ماه پشت ميز شهردار خواهد نشست؟ زهرا نژادبهرام اين فرضيه را قبول ندارد و آن را شايعه‌اي از سوي مغرضان و جناح رقيب مي‌داند. ضمن آنكه فرضيه انتخاب شهردار براساس سناريويي از پيش طراحي شده، اصلاح‌طلبان را نيز كاملا رد مي‌كند.

زهرا صدراعظم نوري، ديگر عضو شوراي شهر تهران در اين باره تاكيد مي‌كند: من فكر نمي‌كنم چنين باشد. اين هم از همان دست جو‌سازي‌ها و شايعاتي است كه براي تضعيف شهردار بعدي مطرح مي‌شود وگرنه شورا با قدرت از شهردار آينده حمايت مي‌كند.

محمود ميرلوحي هم به طنز نكته‌اي درباره تغييرات پي‌درپي مديريت شهري در بازه زماني 6 ماهه اينچنين گفت: «شايد منظور دوستان مصداق اين ضرب‌المثل باشد كه تا 3 نشود بازي نشود، اما واقعيت اين است كه در دو مورد گذشته از دست دادن شهرداران خارج از اختيار شورا بود. در عين حال ما بر اين باوريم كه در طول اين 15‌ماه مديريت جديد شهري، همه مديران عزم خود را جزم كرده‌اند تا با وجود همه مشكلات به ارث رسيده از گذشته، اداره شهر به بهترين نحو انجام شود. نمونه آن تلاش‌هاي شهرداري براي تكميل بزرگراه صياد و آرش يا افتتاح بخش قابل توجهي از خط 7 متروي تهران است كه كار بسيار بزرگي محسوب مي‌شود.»

 

كدام گزينه اختلاف كمتري با دولت دارد؟

يكي از پرسش‌هاي اصلي اين است كه از بين گزينه‌هاي نهايي كداميك با دولت تعامل بيشتر و اختلاف كمتري دارد.

نژادبهرام، عضو هيات رييسه شوراي شهر تهران در اين باره گفت: به نظرم هيچكس مشكلي با اين دولت ندارد. البته اختلاف نظرهايي وجود داشته و دارد ولي اگر در شهرداري خروجي خوبي حاصل شود نشان مي‌دهد كه تعامل خوبي بين دولت و شهرداري رخ داده و برعكس، اگر عملكرد شهردار آينده خوب باشد، مشخص مي‌شود تعامل مثبتي شكل نگرفته است.

وي همچنين توضيح داد: آخوندي مي‌گويد مشكل خاصي با رييس‌جمهور ندارد، فقط با وي اختلاف‌نظر دارد. آقاي حناچي هم برخلاف اينكه از بدنه دولت خارج شده است و به شهرداري پيوسته مشكلي با دولت ندارد. گاهي اوقات، اختلاف‌نظرها مي‌تواند به «ستيز» بينجامد؛ تمام تلاش ما اين است كه ستيزي رخ ندهد، چرا كه ما معتقديم تهران ذي‌نفعان متعددي دارد كه بايد منافع‌شان مورد توجه قرار گيرد. البته منظورم اين نيست كه حتما منافع‌شان اجرايي شود بلكه بايد خواست‌هاي‌شان بررسي و براي تامين منافع معقول‌شان تلاش شود. اين ميسر نخواهد شد مگر با تقويت نقاط مشترك بين نهادها و سازمان‌هاي دست اندركار.

ميرلوحي هم احتمال وقوع شكاف بين دولت و شهرداري در صورت انتخاب يكي از اين دو گزينه را شايعه‌اي از سوي رقبا دانسته و گفت: در 14 سال مديريت گذشته، تهران از اختلاف بين شهرداري و دولت آسيب‌هاي زيادي ديده است. چه بسا اگر اختلاف بين قاليباف و احمدي‌نژاد با دولت‌هاي وقت نبود تاكنون بايد متروي تهران تكميل مي‌شد. پس مطمئن باشيد كه در مورد شهردار آينده تهران نيز چنين نخواهد بود و با وجود تمامي گلايه‌هايي كه از دوستان‌مان در مجلس و فراكسيون اميد داريم، نخواهيم گذاشت شكافي بين دولت و شهرداري به وجود ‌آيد.

ن‍ژادبهرام: تهران ذي‌نفعان مختلفي دارد

زهرا نژادبهرام، عضو هيات رييسه شوراي شهر تهران در توصيف جلسه ديروز شوراي شهر به «اعتماد» گفت: نقطه مشترك نظرات و برنامه‌هاي همه كانديداها، حكايت از آن داشت كه تهران را دوست دارند و اين تعلق خاطر در برنامه‌هاي‌شان هم ديده مي‌شد.

وي در تشريح دلايل شورا براي انتخاب 5 گزينه اوليه براي تصدي شهرداري تهران گفت: هر كدام از اين 5 نفر داراي مزيت‌هاي خاص خودشان بودند. مثلا آقاي تقوي‌نژاد در حوزه مالي و اقتصادي فردي كاربلد بود. يا آقاي حناچي در حوزه شهرسازي و قوانين شهري فردي كاركشته و مديري لايق است و انصاري هم در حوزه خدمات اجتماعي يكي از صاحب‌نظران در كشور محسوب مي‌شود. آقاي كشت‌پور هم يكي از چهره‌هاي شاخص جريان اجرايي در شهرداري و شيخ‌الشيوخ شهرداري تهران است و آقاي آخوندي هم فردي است كه با توجه به سال‌ها سابقه وزارتش نظرات بسيار خوبي براي پايتخت دارد. اينها دلايل ما براي انتخاب اين گزينه‌ها بود.

وي با اشاره به برنامه‌هاي هر يك از اين گزينه‌ها و نقاط قوت آنها نيز گفت: برنامه‌هاي هر يك از اين گزينه‌ها نيز داراي ويژگي‌هاي خاصي بودند. به عنوان مثال برنامه آقاي انصاري، برنامه‌اي اجتماعي و نگاه‌شان از جنس حمايتي اجتماعي بود. برنامه آقاي حناچي هم همان طور كه پيش‌بيني مي‌شد متكي بر مسائل شهري و شهرسازي بود و باز همان طور كه پيش‌بيني مي‌شد برنامه‌هاي آقاي تقوي‌نژاد هم بر پايه حل و فصل مشكلات و مسائل مالي شهرداري و شهر تهران از طريق فروش اوراق و... بود. برنامه‌هاي آقاي آخوندي هم بر اصل حكمروايي محلي استوار بود و معتقد بود كه تمام چالش‌هاي شهري را مي‌توان با تعامل و هويت بخشي به حاكميت محلي حل و فصل كرد.

نژادبهرام همچنين درباره روند انتخابات اخير شهردار تهران گفت: البته نگاه‌ها و ديدگاه‌هاي سياسي هم بي‌تاثير نبوده است اما در فرآيندي كه هم اينك در جريان است، دركنار نگاه سياسي، نگاه كارشناسي و تخصصي هم نقش مهمي دارد. به نظر من تعاملات سياسي در بحث فرآيند انتخاب شهردار اشكالي ندارد چرا كه بالاخره كالبد سياسي هم روي بدنه فني مساله سوار مي‌شود. اما بستر تمامي تصميم‌گيري‌ها، در نهايت مسائل فني و تخصصي است گر چه باز هم تاكيد مي‌كنم رفتارهاي سياسي در اين مهم بي‌تاثير نيست. البته اين تاثير سياسي هم طبيعي است چرا كه اصولا تصميم‌گيري‌ها در شهرداري از جنس تصميم‌گيري‌هاي كلان است و تاثير بسيار زيادي روي كل كشور دارد. تهران بيش از 8 ميليون نفر جمعيت دارد در حالي كه كشور دانمارك تنها 5 ميليون نفر جمعيت دارد. يعني تهران خودش يك كشور- شهر است.

 

ميرلوحي: قرار نبود از صفر شروع كنيم

محمود ميرلوحي، يكي ديگر از اعضاي شوراي شهر تهران نيز در گفت‌وگو با «اعتماد» از شاخصه‌هاي انتخاب شهردار هجدهم گفت. وي هم مانند نژادبهرام در توصيف جلسه روز گذشته گفت: اين جلسه از دو منظر سريع‌تر و دركوتاه‌ترين زمان ممكن برگزار شد؛ اول اينكه ما زمان زيادي براي جايگزيني شهردار جديد با افشاني نداشتيم، ثانيا اينكه در حال حاضر برنامه توسعه سوم شهرداري تهيه شده و ديگر قرار نيست كانديداها از صفر اين فرآيند را طراحي و تكميل كنند. به همين جهت وقت محدودتري براي فرآيند انتخابات اين دوره در نظر گرفته‌ايم.

وي با اشاره به كيفيت برنامه‌هاي ارايه شده از سوي 4 گزينه شهرداري تهران گفت: برنامه‌ها، انصافا برنامه‌هاي خوب و جامعي بودند و در كل به تمام مسائل و چالش‌هاي شهر تهران پرداخته شده بود. از مديريت شهري، تا حكمراني شهري، از شهرسازي تا آسيب‌هاي اجتماعي و... خلاصه به نظر مي‌رسيد چيزي از مسائل تهران جا نيفتاده بود.

 

صدراعظم نوري: انتخاب فني مقدم بر لابي‌گري بود

صدراعظم نوري، رييس كميسيون سلامت و محيط زيست شوراي شهر تهران نيز معتقد است كه بيش از لابي كانديداها با اعضاي شورا اين جلسات كارشناسي بين آنها و اعضا بود كه در نهايت منجر به انتخاب اين دو گزينه شد. وي در اين زمينه معتقد است: البته نمي‌توان منكر لابي‌گري حزبي بود ولي واقعا برخي از كانديداها چنين كاري نكردند و با رعايت شؤون كانديداتوري خود، جايگاه‌شان را حفظ كردند و در جلسات رسمي با اعضا تلاش كردند ديدگاه‌هاي كارشناسانه و فني و تخصصي‌شان را براي جلب نظر اعضا مطرح كنند.

وي در مورد انتقاد برخي از گروه‌ها كه عملكرد، اعضاي شورا در انتخاب كانديداها را سياسي مي‌دانند گفت: پست شهرداري تهران، پست خيلي مهمي است و فردي كه براي اين مسووليت انتخاب مي‌شود بايد فردي توانمند و صاحب صلاحيت و متخصص و آشنا به سياست و قدرت تعامل با نهادهاي حاكميتي باشد. در چنين شرايطي طبيعي است كه رقباي سياسي پيروزي اصلاح‌طلبان را در عرصه‌هاي مختلف مديريتي از جمله مديريت شهري، برنمي‌تابند و تلاش مي‌كنند تا با شايعات و جوسازي‌هاي مختلف شهرداران منتخب ما را تخريب كنند.

وي افزود: مهم اين است كه شهردار آينده تهران بايد فردي باشد داراي سلامت و صلابت و آماده مبارزه با مشكلات و چالش‌هاي شهري و صد‌البته آماده مبارزه با فساد. ضمن آنكه بايد درچارچوب برنامه‌هاي توسعه شهرداري گام بردارد و نگاهي ملي داشته باشد. نگاه ما به شهرداري اينچنين نگاهي است و كاري به شايعات و جوسازي‌ها نداريم.

نوري هم مانند بقيه اعضاي شورا، شايعه طراحي سناريويي از پيش ترسيم شده براي انتخاب شهردار را رد كرد وگفت: اصلا چنين شايعاتي صحت ندارد. به هر حال هر يك از اعضا ديدگاهي دارند و طبق آن به كانديداها راي مي‌دهند. ضمن آنكه فرآِيند انتخاب شهردار هم فرآيندي مشخص و مورد تاييد همه اعضا است و اين ادعاها، دور از واقعيت است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون