• 1404 يکشنبه 12 بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه ایرانول بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6249 -
  • 1404 سه‌شنبه 7 بهمن

اختراعات جهان در سال ۱۳۰۶ خورشيدي

مريم مهدوي‌اصل

سينما ناطق شد
تلاش براي عكس‌راديویي
اشاره ـ نيمه نخست سده ۱۳۰۰ خورشيدي اگر براي ما ايرانيان با انواع بيماري‌هاي مسري آبله، وبا و طاعون همراه بود كه سوغات تمدن نوظهور اروپاي غربي بود و از حدود سال‌هاي سلطنت شاه سلطان حسين صفوي آغاز شد و در دوره قاجار به اوج بحران خود رسيد و سپس در دوره پهلوي دوم بر آن غلبه شد، اما در تمدن نوظهور غرب؛ داستان زندگي به گونه‌اي ديگر در جريان بود. يعني همزمان با جلوگيري از پيشرفت ايرانيان با انواع بيماري‌هاي مسري، جنگ و... غرب به سرعت داشت مسير تكنولوژي و فناوري‌هاي امروزي را طي مي‌كرد. دو خبر روزنامه‌هاي اطلاعات و كيهان در نيمه نخست سده ۱۳۰۰ خورشيدي حكايت از قطره‌اي از اين تفاوت‌ها دارد كه متن آنها به اين شرح است: 
در روزنامه اطلاعات، مجموعه «۲۸ هزار روز تاريخ ايران و جهان» با روتيتر «اختراعات جهان در سال ۱۳۰۶ [خورشيدي]» و تيتر «سينما ناطق شد ـ تلاش براي عكس ‌راديوئي» نوشته شده كه در عين حال كه در پرده حركت اشخاص نمايش داده مي‌شود گفت‌وگوي اشخاص بازي‌كننده نيز شنيده مي‌شود. چنانچه چندي قبل در يكي از سينماهاي شهر لندن فيلمي نشان داده شد كه در فيلم مزبور افتتاح جاده بيرمنگام نمايش داده شد. وليعهد انگليس نطق افتتاحيه را كه نمود كاملا و به ‌طور وضوح شنيده مي‌شد همچنين نطق «لويد جرج» در موقعي كه از روي يك مجسمه پرده برميدارد بخوبي شنيده مي‌شد حركان دهان بازيكنان با كلماتي كه شنيده مي‌شود كاملا مطابقت دارد. اختراع مزبور بهترين و جديدترين اختراعي است كه تاكنون ديده شده است.
مخابرات بي‌سيم در اتومبيل ـ دو نفر انگليسي موسوم به «كاپيتن بلوك» «و» «مستر كوكتل» براي اجراي تجارب و امتحانات مخابره بيسيم در اتومبيل مبادرت بيك سياحت و مسافرت مطولي در جنوب اروپا نموده‌اند. هركدام سوار يك اتومبيل جداگانه ميباشند كه مكمل‌ترين و جديدترين اسباب‌ تلگراف بي‌سيم در آن كار گذاشته شده و از يكديگر بيك فاصله پانصد ميل مسافت سير و حركت كرده و سعي مي‌كنند در اين مسافت زياد با بي‌سيم مخابره نمايند.  سرويس عكس تلگرافي ـ اداره عكاسي بوسيله تلگراف، بين وين و برلن رسما افتتاح گرديد. تلفن مسكو - برلن ـ اولين مخابرات امتحاني با تلفن بين مسكو - برلن بعمل آمد. انتقال عكس از مسافات بعيده تجربياتي كه براي انتقال عكس از مسافات بعيده در مسكو بعمل مي‌آمد خاتمه يافت. از تجربيات مزبور كه بين مسكو و برلن بعمل مي‌آمد نتايج درخشاني حاصل گرديد بدين جهت كميسري پست و تلگراف مقداري دستگاه براي انتقال عكس در آلمان سفارش داده كه پس‌ از وصول در مهم‌ترين بلاد اتحاد شوروي نصب خواهد شد.

دوربين عكاسي
 اسلحه جديد پليس هنگ‌كنگ
همچنين در روزنامه كيهان، سه‌شنبه ۲۳ ماه مه ۱۹۶۷ [۱۳۴۶خورشيدي]، شماره ۷۱۳۸ درباره استفاده از دوربين عكاسي براي انجام عمليات‌هاي امنيتي نوشته شده است: هنگ‌كنگ - رويتر - پليس هنگ‌كنگ (مستعمره انگليس در كنار خاك چين) كه در چند روز اخير گرفتار شورش چيني‌هاست اكنون راه جديدي براي مبارزه با شورشيان پيدا كرده است. بسيار از افراد پليس مجهز به دوربين عكاسي هستند و از شورشيان عكس مي‌اندازند. مخصوصا به آن عده از شورشيان كه بنظر ميرسد رهبر جماعت باشند توجه بيشتري مي‌كنند و هدفشان اينست كه اين عكس‌ها را در پرونده پليس نگهدارند تا در آينده مراقب اين افراد باشند. عكس‌ها فورا تكثير مي‌گردد و براي جوخه‌هاي مختلف پليس فرستاده مي‌شود. افراد پليس گمان مي‌كنند كه در آينده خواهند توانست بمحض اينكه نشانه‌اي از شروع شورش ديدند رهبران بالقوه را دستگير كنند و از توسعه شورش جلوگيري بعمل آورند. تاكنون عكس‌هاي ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن از اينگونه رهبران را افراد پليس گرفته‌اند. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون