سفير ايران در عراق برنامههاي سفر رييسجمهور
به اين كشور را تشريح كرد
سفر روحاني نقطه عطفي در تاريخ روابط دو كشور خواهد بود
گروه ديپلماسي| روز گذشته ايرج مسجدي سفير جمهوري اسلامي ايران در عراق، در جمع خبرنگاران به تشريح برنامههاي سفر رييسجمهوري ايران به بغداد پرداخت. به گزارش خبرنگار اعزامي روزنامه «اعتماد»، ايرج مسجدي با اشاره به سفر سه روزه آقاي روحاني به عراق از روز دوشنبه گفت: ايشان با يك هيات بلندپايه سياسي و اقتصادي به اين كشور سفر خواهند كرد و مباحث مختلفي را با مقامات و مسوولان عراقي خواهند داشت. وي در ادامه عنوان كرد: در اين سفر هدف اصلي كه دنبال ميشود تقويت روابط فيمابين دو كشور در ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي است. دو كشور جمهوري اسلامي ايران و عراق دو كشوري هستند كه نيازمنديهاي زيادي به يكديگر دارند و همكاريهاي وسيعي دارند اما تقويت اين همكاريها محور سفر آقاي رييسجمهور خواهد بود. مسجدي با اشاره به موضوعات مورد بحث در اين سفر گفت: طبيعتا در موضوعات مختلفي بحث و توافقهاي لازم انجام خواهد شد. در زمينه بحث خط راهآهن خرمشهر به بصره، موضوع گسترش شهركهاي صنعتي، بحث رواديد، موضوع قرارداد 1975 الجزاير و همچنين در موضوع مسائل گمركي، همكاريهاي بهداشتي و درماني و بحثهاي مربوط به وزارت بهداشت از جمله اين موارد است. وي در ادامه تاكيد كرد: من فكر ميكنم كه سفر آقاي رييسجمهور نقطه عطفي در تاريخ روابط دو كشور خواهد بود و انشاءالله حتما براي دو ملت عزيز ايران و عراق نتايج بسيار خوبي را به همراه خواهد داشت.
ديدار با آيتالله سيستاني
سفير ايران در عراق با تشريح جزييات برنامه سفر آقاي روحاني اضافه كرد: ايشان علاوه بر ديدار با رييسجمهور و نخستوزير عراق به نجفاشرف خواهند رفت و با آيتالله سيستاني ملاقات ميكنند. لازم به ذكر است حسن روحاني نخستين رييسجمهور ايران است كه با آيتالله سيستاني در عراق ديدار ميكند. آقاي سيستاني با محمود احمدينژاد در جريان سفرش به عراق ديدار نكرد.
اجراي توافق 1975
مسجدي در پاسخ به سوال خبرنگار «اعتماد» درخصوص نحوه اجراي قرارداد 1975 گفت: مهم اجراي قرارداد است و نياز به تغييري ندارد. ما اكنون بايد شروع به اجراي آن كنيم و لايروبي اروندرود و شطالعرب آغاز شود و كشتيها و قايقهاي غرق شده نيز از آن خارج شوند و بنادر خرمشهر و آبادان و بندر بصره احيا شود. اما روشهاي اجراي اين توافق چگونه عملياتي شود خود نيازمند توافقي جداگانه است.
لغو رواديد در دستور كار نيست
سفير ايران همچنين درخصوص لغو رواديد با عراق گفت: كاري كه اكنون در حال اقدام است براي تجار، بازرگانان و صاحبان صنايع و بخش اقتصادي سندي تهيه و تنظيم شده كه اينها مشمول برخورداري از تسهيلات روابط ميشوند. درخواست اصلي ما لغو رواديد است ولي دوستان عراقي هنوز آمادگي لازم براي اين كار را ندارند. آنها معتقدند كه براي اين كار بايد يكسري زيرساختهايي فراهم شود، بنابراين هدفگذاري جمهوري اسلامي به سمت لغو رواديد است، اما در اين سفر چنين توافقي صورت گيرد، نه چنين چيزي نخواهد بود و مبناي مذاكرات در اين سفر نيست.
گسترش تسهيلات به تجار ايراني
وي در راستاي ارايه تسهيلات به بازرگانان ايراني در عراق گفت: اكنون هم در برگزاري نمايشگاههاي مشترك اقتصادي و هم درخصوص ارايه كالاها و صنايع ايراني اقدامات فراواني صورت گرفته است. در حال حاضر نمايشگاه دايمي محصولات جمهوري اسلامي در محل نمايشگاههاي دايمي بغداد برپا شده است. هر 10 روز يك صنعت ايران در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته ميشود. در حال حاضر صنعت برق، فرش و همچنين چرم و كيف و كفش مشغول فعاليت در اين نمايشگاه هستند. همچنين صنايع مبلمان اداري و تجهيزات اداري در اين نمايشگاه مشغول به فعاليت هستند، بنابراين تا سال آينده در حدود 40 نمايشگاه برگزار خواهد شد. طي سال گذشته نيز افزايش نزديك به 2.5 ميليارد دلاري تجارت به عراق را شاهد بوديم و همچنين فروش گاز و برق افزايش پيدا كرده است، بنابراين همايشهاي اقتصادي و هم نمايشگاهها و هم تبادل هياتهاي اقتصادي در بخش خصوصي و دولتي طي سال آينده بسيار فعالتر از گذشته خواهند شد.